ΔΕΚΑ ΕΙΔΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ


1. Ζήτησε από τον Θεό να φέρει ένα βαθύ έλεγχο για την αμαρτία, πνευματική συντριβή, άγιο φόβο Θεού και γνήσια μετάνοια στο λαό Του. Χωρίς αυτά τα στοιχεία δεν θα υπάρξει αναζωπύρωση και μόνο ο Θεός μπορεί να τα παράγει αυτά στο λαό Του. Εμείς δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε γνήσια συντριβή και μετάνοια ανάμεσα στο λαό του Θεού. «Γιατί, η λύπη που προέρχεται από τη συναίσθηση του ανθρώπου ότι δε ζει σύμφωνα με το θέλημα του Θεού παράγει μετάνοια, η οποία οδηγεί στη σωτηρία για την οποία δε μετανιώνει ποτέ κανένας. Αντίθετα, η λύπη που προκαλεί ο κόσμος παράγει θάνατο» (Β’ Κορ. 7/10).

2. Προσευχήσου, ο Θεός να δώσει ολοκληρωτικό καθαρισμό, γνήσια μετάνοια και πνευματική δύναμη στους ηγέτες των εκκλησιών. Αναζωπύρωση και πνευματική αφύπνιση είναι δύσκολο να έρθουν, χωρίς τη δυναμική κινητοποίηση του Θεού στην ηγεσία των εκκλησιών.

«Σταθείτε, λοιπόν, όρθιοι, αφού περιζωστείτε πρώτα με την αλήθεια σαν ζώνη στη μέση σας, και φορέσετε τη δικαιοσύνη σαν θώρακα, και βάλετε σαν παπούτσια στα πόδια σας την ετοιμότητα να διακηρύξετε το Ευαγγέλιο της ειρήνης.

«Και πάνω απ’ όλα αυτά, παίρνοντας την πίστη σαν ασπίδα, πάνω στην οποία θα μπορέσετε να σβήσετε όλα τα βέλη του πονηρού, τα πυρακτωμένα. Παραλάβετε επίσης τη σωτηρία ως περικεφαλαία και το ξίφος του Πνεύματος, που είναι η διδαχή του Θεού. Παράλληλα, να προσεύχεστε πάντοτε υποβάλλοντας όλα τα αιτήματα και τις παρακλήσεις σας στο Θεό με την οδηγία του Πνεύματος. Και γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό να αγρυπνείτε με πολλή επιμονή και να προσεύχεστε για όλους τους πιστούς. Και για μένα να προσεύχεστε για να μου δοθούν τα κατάλληλα λόγια όταν ανοίγω το στόμα μου, ώστε ξεκάθαρα να φανερώσω το μυστήριο του Ευαγγελίου – υπέρ του οποίου είμαι πρεσβευτής και βρίσκομαι στη φυλακή – και να μιλήσω γι’ αυτό χωρίς κανένα δισταγμό, όπως πρέπει να μιλήσω» (Εφεσίους 6/14-20).

3. Προσευχήσου στον Θεό να δώσει πνευματική πείνα και δίψα στο λαό Του και να τους χαρίσει έναν ένθερμο πόθο για προσευχή. Ο Θεός δώσει στο λαό Του γνήσια πίστη και λαχτάρα για προσευχή. Η προσευχή μας να επικεντρώνεται στον Θεό και όχι δεν για τον εντυπωσιασμό των ανθρώπων. Με τα όποια προγράμματα δεν μπορεί να έρθει γνήσια αναζωπύρωση. «Γιατί ο Θεός είναι στην πραγματικότητα εκείνος που ενεργεί μέσα σας και σας δίνει τη θέληση και την κινητήρια δύναμη για την εκτέλεση του θελήματός του» (Φιλιπ. 2/13)

4. Προσευχήσου στον Θεό να φέρει μια βαθιά ενότητα αγάπης στις εκκλησίες και μια αρμονία μεταξύ των πιστών. Πολλές εκκλησίες έχουν ανάγκη θεραπείας γιατί υπάρχουν πικρίες και διενέξεις ανάμεσα στα μέλη και πολλές εκκλησίες πρέπει να σταματήσουν να ανταγωνίζονται ζηλότυπα με άλλες σε δράση και προγράμματα. «Απ’ αυτό θα μάθουν όλοι ότι είστε μαθητές μου, αν έχετε αγάπη μεταξύ σας» (Ιωάννης 13:35)

5. Προσευχήσου στον Θεό να γεμίσει το λαό Του με θείο πάθος ώστε οι πιστοί να αρχίσουν να ενδιαφέρονται για τη σωτηρία των χαμένων. (Μόνο ο Θεός μπορεί να δώσει ένα γνήσιο βάρος για ψυχές). ΄Εως ότου ο λαός του Θεού προσευχηθεί ένθερμα για τους χαμένους και εργαστεί με δραστηριότητα για τον ευαγγελισμό, η αναζωπύρωση δεν θα έρθει. Να προσεύχεσαι συνεχώς και σταθερά ονομαστικά για τη σωτηρία των συγγενών, φίλων, γνωστών σου που δεν έχουν σωτηρία. «Την αλήθεια λέω ως άνθρωπος του Χριστού, δε λέω ψέματα, πράγμα που το επιβεβαιώνει και η συνείδησή μου με την ενέργεια του Αγίου Πνεύματος, ότι υπάρχει μεγάλη λύπη και πόνος αδιάκοπος στην καρδιά μου.

Και θα ευχόμουν πραγματικά να καταδικαστώ εγώ ο ίδιος σε αποχωρισμό από τον Χριστό αντί για τους αδελφούς μου, τους ομοαίματους συμπατριώτες μου» (Ρωμαίους 9/1-3).

6. Προσευχήσου στον Θεό να δώσει στο λαό Του πάθος για τις ιεραποστολές και την ίδρυση νέων εκκλησιών. Οι μεγάλες αναζωπυρώσεις φέρνουν έκρηξη στις ιεραποστολές, σε νέες διακονίες και στη δημιουργία νέων εκκλησιών. Μόνο ο Θεός μπορεί να δώσει ένα γνήσιο πάθος για ιεραποστολές. «Πηγαίνετε λοιπόν και μαθητέψτε όλα τα έθνη, βαφτίζοντάς τους στο όνομα του Πατέρα και του Γιου και του Αγίου Πνεύματος» Ματθαίος 28/19).

7. Προσευχήσου στον Θεό να καλέσει πολλούς στη διακονία του Ευαγγελίου για να γίνουν ευαγγελιστές, ποιμένες, ιεραπόστολοι, δάσκαλοι … Πολλές εκκλησίες αργοπεθαίνουν γιατί δεν υπάρχουν πιστοί που να ενδιαφέρονται για το ψάρεμα ψυχών και τη διδασκαλία των νέων πιστών. Μπορεί να κάνουμε έργο ανάλογα με τα πρόσωπα που έχουμε. «Λέει τότε στους μαθητές του: «Ο θερισμός, είναι πολύς, μα οι εργάτες λίγοι» (Ματθαίος 9/37).

8. Προσευχήσου στον Θεό να εκχύσει το Πνεύμα Του, σαν ένα δυνατό κατακλυσμό που καθαρίζει και εξαγνίζει. Να ζητήσουμε από τον Θεό να καθαρίσει τα ελατήρια μας, καθώς προσευχόμαστε για αναζωπύρωση, γιατί είναι δυνατόν να προσευχόμαστε για αναζωπύρωση για ιδιοτελείς και φιλόδοξους λόγους. Τα ελατήρια μας να είναι μόνο: (α) Η δόξα του Θεού. (β) Η αύξηση και η πρόοδος της Βασιλείας του Θεού. Δεν πρέπει να προσευχόμαστε για αναζωπύρωση απλώς για να λύσουμε τα προβλήματά μας ή να γίνει η εκκλησία μας επιτυχημένη στα μάτια των ανθρώπων. «Επιθυμείτε πρώτα κάτι αλλά δεν το έχετε. Κατόπιν φονεύετε και ζηλοφθονείτε αλλά δεν κατορθώνετε να το επιτύχετε. Μάχεστε και πολεμάτε άδικα! Δεν έχετε, γιατί απλούστατα δε ζητάτε!» (Ιακώβου 4/2).

9. Προσευχήσου στον Θεό να φέρει ένα βαθύ και δυνατό έλεγχο και σωτηρία σε πρόσωπα που είναι έξω από την εκκλησία και το Ευαγγέλιο να έχει μεταμορφωτική αλλαγή και επίδραση στην κοινωνία. Να προσευχόμαστε για ανθρώπους των ΜΜΕ, ηθοποιούς, τραγουδιστές, πολιτικούς… «Παρακαλώ, λοιπόν, πρώτα απ’ όλα να κάνετε δεήσεις, προσευχές, παρακλήσεις, ευχαριστίες για όλους τους ανθρώπους. Επίσης για τους ανώτατους άρχοντες και για όλους εκείνους που βρίσκονται σε αξιώματα, ώστε να ζούμε ήρεμα και ήσυχα με απόλυτη ευλάβεια και σεμνότητα» (Β’ Τιμ. 2/12). Προσευχηθείτε συγκεκριμένα για κάποια πρόσωπα, τα οποία, στη συνέχεια, να τα προσεγγίσετε για να τα δώσετε την Βίβλο.

10. Προσευχήσου στον Θεό ειδικά να εκχύσει το Πνεύμα Του σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι στις αναζωπυρώσεις του παρελθόντος. «Κι αποκρίθηκε ο Ιησούς και τους είπε: «Να έχετε πίστη στο Θεό. Γιατί πραγματικά, σας λέω, όποιος πει στο βουνό τούτο, Σήκω και ρίξου στη θάλασσα, χωρίς να αμφιταλαντευθεί μέσα στη καρδιά του αλλά πιστέψει πως όσα λέει γίνονται, τότε θα του γίνει εκείνο που θα πει. Γι’ αυτό σας λέω, όλα όσα ζητάτε όταν προσεύχεστε, να πιστεύετε ότι τα λαβαίνετε, και θα σας δοθούνε» (Μάρκος 11/22-24) & «κι ό,τι ζητήσετε στ’ όνομά μου, θα το κάνω, για να δοξαστεί ο Πατέρας στο πρόσωπο του Γιου. Αν ζητήσετε κάτι στ’ όνομά μου, εγώ θα το κάνω» (Ιωάννης 14/13,14).

                                                                                       Διασκευή από τα αγγλικά

Comments are closed.