Αρνήθηκε το εισιτήριο για την Επιτυχία

Γράφει ο Χάρης Ι. Νταγκουνάκης, Νομικός

Δεν είναι σίγουρο αν ο περίφημος ετήσιος τραγουδιστικός διαγωνισμός της Γιουροβίζιον αρέσει σε όλους. Γεγονός είναι ότι αρέσει σε πολλούς, ιδιαίτερα στη νεολαία. Έτσι, εδώ κι 60 χρόνια προωθεί μουσικές τάσεις, αναδεικνύει μουσικά ταλέντα, και γενικότερα βοηθάει το εμπόριο στον κλάδο να κινείται.

Η κάθε χώρα, λοιπόν, στέλνει όπως ξέρουμε τον δικό της υποψήφιο, που για να πάει στην Ευρώπη πρέπει να είναι ο νικητής στην πατρίδα του μετά από έναν «τοπικό» διαγωνισμό με αρκετούς διαγωνιζόμενους. Όπως κάθε χρόνο θα στείλει και φέτος η πατρίδα μας τη δική της υποψηφιότητα.

Στη Γερμανία, ωστόσο, έγινε φέτος (5/3) στο Αννόβερο, κάτι πολύ περίεργο: ο νικητής του τοπικού διαγωνισμού, ένας 28χρονος τραγουδιστής ροκ μπλουζ, ο Αντρέας Κούμερτ, μόλις η τηλεπαρουσιάστρια ανακοίνωσε τη νίκη του, εκείνος αρνήθηκε να τη δεχτεί! «Αυτή τη στιγμή», είπε, «δεν βρίσκομαι σε κατάσταση να αποδεχτώ την επιλογή». Αρνήθηκε το εισιτήριο για την επιτυχία τουλάχιστον μέσα στη χώρα του, αν υπολογίσει κανείς ότι το πρώτο τραγούδι της κάθε χώρας έρχεται συνήθως πρώτο σε πωλήσεις και φέρνει πολλά χρήματα στους συντελεστές του.

Πόσο θυμίζει αυτή η ιστορία την άρνηση του ανθρώπου ν’ αποδεχτεί τη σωτηρία του Θεού! Ο Χριστός πάνω στον σταυρό του Γολγοθά μάς εξασφάλισε τη συγχώρηση των αμαρτιών μας, μας προσφέρει μια καινούργια ζωή διά της πίστεως και μας ανοίγει τον ουρανό. Ο Χριστός έρχεται και μας απελευθερώνει από το καθεστώς της πνευματικής μιζέριας, της αποτυχίας, της αφάνειας, κι από μια ζωή που κατάληξή της έχει τον αιώνιο θάνατο. Μας κάνει παιδιά του Θεού και μας «ανασταίνει» σε μια καινούργια ζωή με τον Χριστό. Κι εμείς αντί να του πούμε «ευχαριστώ» και να εμπιστευτούμε σ’ αυτόν να μας πάρει από το χέρι και να μας περάσει στην αληθινή ευτυχία, προτιμάμε να μείνουμε στη μιζέρια μας και στο καθεστώς του θανάτου.

Ο Κούμερτ παραιτήθηκε από τη νίκη του και πρόσφερε δημόσια την ευκαιρία του στην επιλαχούσα τραγουδίστρια, η οποία όπως ήταν φυσικό πέταξε από τη χαρά της! Το ζήτημα της σωτηρίας μας, όμως, είναι καθαρά προσωπικό. Δεν μπορείς να στείλεις κανένα στη θέση σου στον ουρανό. Η απόφαση αφορά προσωπικά εσένα φίλε μου. Δέξου, λοιπόν, τη σωτηρία του Χριστού, που σου προσφέρεται δωρεάν διά της πίστεως. Και δώσε στον εαυτό σου τη μοναδική ευκαιρία να μεταβείς από τώρα στη ζωή. «Σας βεβαιώνω», είπε ο Χριστός, «πως όποιος δέχεται τα λόγια μου και πιστεύει σ’ αυτόν που με έστειλε, έχει κιόλας την αιώνια ζωή και δεν θα αντιμετωπίσει την τελική κρίση, αλλά έχει κιόλας περάσει από το θάνατο στη ζωή» (Ιωάννης 5,24 –Νέα Μετάφραση της Βίβλου). Η απόφαση είναι δική σου.

Comments are closed.