ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ

Γράφει ο Παναγιώτης Σταυρινού, ΜαθηματικόςRead more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΑΥΡΙΝΟΥ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΟ LINK http://nikites.eu/synergates/57-keimenatoupanagiotostavrinou 

Ένας Εσκιμώος που προσπαθεί να μάθει από βιβλία ανθοκομίας, τι είναι το τριαντάφυλλο, νομίζω πωςδε θα μείνει ικανοποιημένος. Διότι κατανοεί, πως οι πληροφορίες όσο αληθινές κι αν είναι, δε μπορούν να αντικαταστήσουν την προσωπική εμπειρία.
Αυτό που συμβολικά θέλω να πω αγαπητέ αναγνώστη, μπορείς να το καταλάβεις αν αντικαταστήσεις το τριαντάφυλλο με το Χριστό και τον Εσκιμώο με τον εαυτό μας. Σήμερα οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν μιαν ιστορία για το Χριστό κι όχι τον ίδιο το Χριστό. Η πίστη τους αντί να είναι ένα πρόσωπο, είναι μια ιστορία γύρω από ένα πρόσωπο. Αλλά η χριστιανική πίστη δεν είναι η παραδοχή ιστορικών γεγονότων που σχετίζονται με το Χριστό. Είναι η συνειδητή αποδοχή ενός προσώπου ως προσωπικού μας σωτήρα. Η ενανθρώπηση, η σταύρωση, η ανάσταση, η ανάληψη και η αναμενόμενη επάνοδος του Κυρίου, είναι βασικές αλήθειες της χριστιανικής πίστης. Αλλά η πίστη μας εδράζεται στον ενανθρωπήσαντα, σταυρωθέντα, αναστάντα, αναληφθέντα και ερχόμενο Κύριο. Η προσοχή μας δεν πρέπει να είναι στραμμένη αποκλειστικά σε γεγονότα, αλλά στο πρόσωπο με το οποίο συνδέονται αυτά τα γεγονότα. Η χριστιανική πίστη είναι η συνειδητή αποδοχή ενός προσωπικού Τριαδικού Θεού: «Πιστεύω εις ένα Θεό Πατέρα…και εις έναν Κύριον Ιησούν Χριστόν…και εις το Πνεύμα το Άγιον..». Η πίστη στο Χριστό συνιστά παραδοχή αυτής της αλήθειας, διότι σ’ Αυτόν «κατοικεί παν το πλήρωμα της θεότητος σωματικώς»( Κολ. 2/9).
Πρέπει λοιπόν να συνάψουμε σχέσεις με τον Τριαδικό Θεό μέσω του Ιησού Χριστού, με την προσευχή και τη μελέτη της Αγίας Γραφής, κάτω από την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος. Η στεγνή γνώση ενός ιστορικού Ιησού μοιάζει με τη γνώση που αποκτούμε για τα τριαντάφυλλα, διαβάζοντας βιβλία ανθοκομίας. Αλλά αν δε μπούμε στον κήπο της Βίβλου, δε θα γνωρίσουμε σε βάθος και πλάτος το ”τριαντάφυλλο”. Η αξία του είναι το άρωμά του. Κι αυτό το άρωμα δεν περιγράφεται. Απολαμβάνεται.


Λεμεσός-Κύπρος
stavrinoup@hotmail.com

Comments are closed.