ΑΙΔΩΣ, ΑΡΓΕΙΟΙ!

2009-08-01
γράφει ο Ανδρέας Ελ. ΤαταρίδηςΖάκυνθος

 

«Πάτερ, άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσιν…» (Βιβλικόν)

Η τηλεόραση, ως έχουσα την χάρη της Εικόνας και του Ήχου, επόμενο είναι να γίνεται πιο αρεστή, ως μέσο ενημέρωσης, στο πλατύ κοινό.

Από την πληθώρα, λοιπόν, των τηλεοπτικών Ειδήσεων, ξεχώρισα δυο πολύ εντυπωσιακές ειδήσεις, που μ’ άφησαν ΑΝΑΥΔΟ!!!

Η μία, γνωστός σατιρικός τραγουδιστής (σημ. πώς να μην είναι γνωστός, αφού όλες του οι εμφανίσεις στηρίζονται στο εκκεντρικό και στο προκλητικά αιρετικό;) στη Θεσσαλονίκη ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πιστούς της θρησκείας μας, διότι διακωμώδησε κατά βλάσφημο τρόπο – ποια; Την Παρθένο Μαρία, παρουσιάζοντάς την επί του στήθους του ως …κότα και ονομάζοντάς την …Θεοκότα; Νούμερο έκανε ο άνθρωπος σε νυχτερινό κέντρο, αλλά ένα νούμερο Βλάσφημο, Προκλητικό, Απαράδεκτο!!! Έτσι, για άλλη μια φορά έγινε …διάσημος ο κύριος αυτός, σε βάρος του ενός ΙΕΡΟΥ προσώπου της Θείας Οικογένειας. Και ΑΤΙΜΩΡΗΤΕΙ παρακαλώ!!!

Η άλλη, όντως ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ και ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΗ, είδηση: ο τ. Αρχηγός ενός Όπλου των Ενόπλων μας Δυνάμεων, αποστρατευθείς προσφάτως, προέβη – ως μη όφειλε – σε ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΘΕΪΣΤΙΚΕΣ απόψεις και σε ανεπίτρεπτους ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟΥΣ και ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΥΣ χαρακτηρισμούς κατά των συνελλήνων των Χριστιανών, προκαλέσας την οργίλη αντίδραση επωνύμων Πολιτικών και άλλων σημαντικών προσώπων. Κι’ οι δηλώσεις του αυτές φιλοξενήθηκαν σε γνωστό Αθεϊστικό περιοδικό και εν μέρει επαναλήφθηκαν και από τα τηλεοπτικά «παράθυρα»!!!Το ωραίο δεν είναι ό,τι ο εν λόγω τ. Ανώτατος Στρατιωτικός, με την τόσο σημαντική θέση του Αρχηγού Όπλου, εξακολουθεί, πεισμόνως, να εμμένει στις ανόητες απόψεις του, παρά τις επικρίσεις.

Η απορία μας είναι: οι Στρατιωτικοί, και δη οι Ηγήτορες του Στρατεύματος, υποτίθεται ότι είναι οι θεματοφύλακες του τρπτύχου της Εθνικής υπόστασής μας, δηλ. του: ΠΑΤΡΙΣ – ΘΡΗΣΚΕΙΑ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!

Ένας τέτοιος Στρατιωτικός Ηγέτης ΠΩΣ έμενε σε μια τόσο σημαντική θέση, αφού ΔΕΝ πίστευε στο Θεό και δεν παρητείτο του αξιώματός του;

Κι’ ακόμη: αφού ΔΕΝ πίστευε στον Θεό, γιατί ελάμβανε μέρος σε Δοξολογίες στους Ιερούς Ναούς προς τιμήν Εθνικών Επετείων;

Και διάλεξε ο κύριος αυτός την ώρα που η χώρα μας ταλανίζεται από μύριες όσες υποθέσεις Κοινωνικές, Εθνικές, Οικονομικές, Εκκλησιαστικές κ.λ.π. να εμέσει τη χολή του κατά του Δημιουργού του Παντός… Γιατί τέτοια σιωπή της Εκκλησίας; Γιατί το Επίσημο Κράτος δεν εγκαλεί τον παρεκτραπόμενο αυτόν τ. Στρατιωτικόν στην τάξη, αφαιρώντας του το δικαίωμα να δυσφημεί έτσι τις Ένοπλες Δυνάμεις; Θα μου πείτε: το Σύνταγμα επιτρέπει την Δημόσια έκφραση των στοχασμών μας. Σύμφωνοι αλλά όταν το κακό παραγίνεται, όπως στις περιπτώσεις του Καλλιτέχνη και του Στρατιωτικού, δικαιολογείται τέτοια ανοχή;

Πολλά μπορούσα να πω, αλλά προτιμώ να μείνω στη διαπίστωση ότι, παραπήραν φόρα μερικοί – μερικοί και πάνε, με τις αμφισβητήσεις τους, να μας «γκρεμίσουν», ότι ωραίο και υψηλό υπάρχει ακόμη: την Θρησκεία μας!

Την μια κάποιος πολιτικός και διανοούμενος αμφισβητεί τον Ηθικό Βίο του Χριστού μας, την άλλη κάποιος ξένος Ζωγράφος εκθέτει στη Χώρα μας Βλάσφημο πίνακά του κατά του Χριστού μας… ε, το πράγμα παραπήρε σε θράσος και προκλητικότητα!Νισάφι πια!

Κάποτε και η Κοινωνία μας πρέπει ν’ αντιδράσει σ’ αυτήν την κατρακύλα! Κάποτε και τα Θεσμικά Όργανα της Πολιτείας πρέπει να βάλουν φραγμό σ’ αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση! Δικτατορικά; ΟΧΙ! Νομοθετικά, ναι! Να κατοχυρώσουν τον σεβασμό στο τρίπτυχο ΠΑΤΡΙΣ – ΘΡΗΣΚΕΙΑ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ! Οι υβριστές των Θείων και οι Αρνητές των Ιδεωδών μας να παύσουν να προκαλούν!

Αιδώς, Αργείοι!… 

Comments are closed.