ΕΝΑΣ ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

     Γράφει η Βάσια Λιβιτσάνου- Υδραίου, Νομικός

Είναι κάποιες ειδήσεις που πρέπει κάποιος να ψάξει πολύ, στα ψιλά γράμματα των εφημερίδων για να τις ανακαλύψει.

Κι’ όμως αυτές οι ειδήσεις, τις περισσότερες φορές, αποπνέουν τόση ανθρωπιά και αγάπη, που σαν να κραυγάζουν θαρρείς σε όλους μας, ότι αποτελούν ένα φωτεινό παράδειγμα που θα άξιζε κι εμείς να ακολουθήσουμε, σε αυτές τις  σκοτεινές εποχές και δίσεκτες μέρες που ζούμε .

Η συγκλονιστική ιστορία ζωής μας έρχεται  από την μακρινή Κίνα. Είναι η ιστορία  της 88χρονης σήμερα  Lou Xiaoying, μιάς  Κινέζας ρακοσυλλέκτριας στην πόλη Jinhua,  που το 1972 βρήκε σε κάδο σκουπιδιών ένα μικρό κορίτσι. Είναι η γνωστή πολιτική της Κίνας, που για να καταπολεμήσει την υπεργεννητικότητα της (μη ξεχνάμε ότι σήμερα ο πληθυσμός της Κίνας αγγίζει τα 2,5 δις) τα παντρεμένα ζευγάρια των πόλεων επιτρέπεται να γεννήσουν ένα μόνο παιδί, γεγονός που οδηγεί σε ακραίες «λύσεις» πολλούς γονείς. Αν και η ίδια είχε ήδη μια κόρη, δε δίστασε να πάρει το εγκαταλελειμμένο κοριτσάκι στο σπίτι της και να το μεγαλώσει!

Ακολούθησαν άλλα 30! βρέφη, που τα βρήκε πεταμένα στους δρόμους της πόλης της. Η ίδια μεγάλωσε 4 μωρά, ενώ τα υπόλοιπα τα έδωσε σε έμπιστά της πρόσωπα, προσφέροντας έτσι την ευκαιρία στα νεογέννητα να κάνουν μια νέα αρχή .

Τον μικρότερο της  «γιό» τον βρήκε σε κάδο σκουπιδιών πριν από 7 χρόνια και ενώ η ίδια ήταν 82 χρονών. «Αν και ήμουν αρκετά μεγάλη, λέει η ίδια  η Λου στην εφημερίδα Ντέιλι Μέιλ , δεν μπορούσα να αφήσω το μωρό στο έλεος του Θεού. Τον κοίταξα και μου χαμογελούσε. Τον  πήρα  σπίτι και τον περιέθαλψα. Τώρα  πια είναι ένα υγιές και χαρούμενο αγοράκι».

Δεν γνωρίζουμε ποιάς θρησκείας είναι πιστή  η Λου. Αυτό που εμείς εισπράττουμε σαν άνθρωποι και κυρίως ο πανταχού παρών Θεός, είναι πως πρόκειται για  «ένα πραγματικά επίγειο άγγελο» που τον έχει ανάγκη ο κόσμος μας ιδιαίτερα τούτες τις μέρες των Χριστουγέννων που πλησιάζουν για να μπορέσει και πάλι  να λάμψει η σπίθα της ελπίδας  μέσα μας ότι το καλό δεν έχει χαθεί από αυτόν τον βασανισμένο από το κακό κόσμο.

Comments are closed.