ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ !

Γράφει ο Τάκης Καραθανάσης, Αξιωματικός Αεροπορίας ε.α.                                                                         

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ (ΤΟΝ)… ΧΡΙΣΤΟ !

“ Ο Θεός ενηθρώπισεν, ίνα ημείς θεοποιηθώμεν”,  Μέγας Αθανάσιος

 

Δεκέμβριος 2011: Μια χαρούμενη εορταστική ατμόσφαιρα, φαίνεται γύρω μας και φέτος, παρά την “κρίση” και τις δυσκολίες που  περνάμε… Σπίτια, αυλές, καταστήματα, δρόμοι με έλατα (ακόμη και πλαστικά…), με φιγούρες του Αϊ Βασίλη (?), με γιρλάντες και φωτάκια που αναβοσβήνουν…,  και πάνε τα Χριστούγεννα, γιατί ο Αϊ Βασίλης κυριαρχεί παντού!  Ατμόσφαιρα εξωτερικά εορταστική, αλλά μέσα τους οι άνθρωποι -ειδικά φέτος- είναι ανικανοποίητοι, φοβισμένοι, με αγωνία, για το τι θα μας συμβεί το επόμενο δευτερόλεπτο. Υπάρχει σύγχυση, χάος… Φέτος τα Χριστούγεννα είναι λιγότερο “εμπόριο” και “επιχείρηση”, γιατί πολλοί δεν θα έχουν “γαλοπούλα”. Τα “εορτοδάνεια”, δεν υπάρχουν πια. Μια πρόσφατη έρευνα για τις συνήθειες των νέων τα Χριστούγεννα, κατέληξε ότι το 86% των νέων θα περικόψει τις δαπάνες του για διασκέδαση και έξοδο..,, δηλαδή κάθε “πέρυσι και καλύτερα”, όπως λέει μια παροιμία μας.

Σε λίγο τα φώτα θα σβήσουν, όπως και τα Χριστούγεννα. Ναι, έτσι θα γίνει… αλλά κάτι μπορεί να αλλάξει…αλλά για τους ανθρώπους “ευδοκίας” (σ.σ. όπως αναφέρεται στα αρχαία χειρόγραφα και τις κριτικές μελέτες και όχι “ευδοκία”). Δηλαδή στους ανθρώπους που είναι δεκτικοί, σ’ αυτό που ο Θεός δίνει ! Γιατί γι’ αυτούς τους ανθρώπους ο Ιησούς ΗΛΘΕ, πριν 2011 χρόνια, αφού οι άλλοι δεν Τον δέχονται…

Ο Θεός είχε μιλήσει από τον Ουρανό και είχε αναγγείλει (700 χρόνια πριν) με τους προφήτες τον ερχομό Του, για το ΠΩΣ και το ΠΟΥ θα γεννηθεί, για το ΠΟΙΟΣ ήταν ο Ιησούς και το TI ήλθε να κάνει στη Γη…Ας δούμε (4) σημεία για τον Ουρανό που μίλησε:

1ο: ΑΓΓΕΛΟΣ μίλησε στην Παρθένο Μαρία και τον Ιωσήφ. Τους είπε ότι «το παιδί που θα γεννηθεί με Πνεύμα Άγιο θα το ονομάσουν ΙΗΣΟΥΝ, που σημαίνει ΣΩΤΗΡΑΣ… και ΑΥΤΟΣ (όχι άλλος…) θα σώσει τον Λαό Του από τις αμαρτίες τους…» (Ματθ. 1: 21).

2ο: Ο ΤΟΠΟΣ είχε προφητευθεί… στη ΒΗΘΛΕΕΜ (Μιχαίας 5:2).

   Δεν γεννήθηκε στην ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, το κέντρο της θρησκείας, γιατί ήλθε να μας δώσει ΣΩΤΗΡΙΑ και όχι θρησκεία…

    Δεν γεννήθηκε στη ΡΩΜΗ, το κέντρο της Δύναμης και ΕΞΟΥΣΙΑΣ, γιατί ήλθε ταπεινός και ΥΠΗΡΕΤΗΣ όλων…

    Δεν γεννήθηκε στην ΑΘΗΝΑ το κέντρο της ΣΟΦΙΑΣ, γιατί η ανθρώπινη σοφία είναι

 ΜΩΡΙΑ για τον Θεό…

3ο: ΑΓΓΕΛΟΣ μίλησε σε βοσκούς στους αγρούς…

Οι φτωχοί, απλοί βοσκοί έμαθαν πρώτοι για τη Γέννηση, είδαν και άκουσαν τους Αγγέλους να ψέλνουν: «Δόξα εν Υψίστοις Θεώ και επί γης ΕΙΡΗΝΗ, εν ανθρώποις ευδοκίας…».

4ο: Ένα ΑΣΤΕΡΙ είδαν οι ΣΟΦΟΙ της Ανατολής, οι Μάγοι… Ήσαν άνθρωποι που δεν ήξεραν τον Αληθινό Θεό… ειδωλολάτρες... κι όμως ενδιαφέρθηκαν και πήγαν να «ερευνήσουν»…

    Ο Θεός μίλησε με διαφορετικούς τρόπους για να δείξει την Παντοδυναμία Του. 

Σκοπός του ερχομού Του, ήταν η έκφραση της  ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, για τον πεσμένο-χαμένο άνθρωπο. Το λέμε στο Σύμβολο της Πίστεως: «… και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των Ουρανών…». Το πιστεύουμε όμως, η το λέμε «παπαγαλιστί»; 

                                                                                                                                                  Αλλά ο Πάνσοφος Θεός, δεν είχε πει το ΠΟΤΕ θα γεννηθεί

Ο Απ .Παύλος, μας λέει : “…ότε δε ήλθεν το πλήρωμα του χρόνου εξαπέστειλεν ο θεός τον υιόν αυτού γενόμενον εκ γυναικός γενόμενον υπό νόμον, ίνα τους υπό νόμον εξαγοράση ίνα την υιοθεσίαν απολάβωμεν, (Γαλάτας 4:4-5, που διαβάζεται στην ακολουθία του Όρθρου των Χριστουγέννων ). 

 

ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ :

Στην επιστολή προς Γαλάτας κεφ.4 εδ. 2, ο απ. Παύλος διευκρινίζει : «… άχρι  της  προθεσμίας του πατρός», δηλαδή είχε φθάσει η προθεσμία που είχε ορίσει ο Πατέρας. Ο Θεός ήξερε ποιος θα ήταν ο  κατάλληλος καιρός για να έλθει ο Ιησούς στη γη. Οι άνθρωποι αλλά και οι Εβραίοι δεν ήξεραν πότε θα έλθει το πλήρωμα του χρόνου. Αλλά, τότε πριν 2011 περίπου χρόνια ήταν η πιο κατάλληλη εποχή (προθεσμία) γιατί :

1.    Υπήρχαν παντού  συναγωγές, που αποτελούσαν μαρτυρία για την πίστη .και την ηθική.  Οι Ιουδαίοι είχαν απλωθεί με το εμπόριο σ’ όλη τη Μεσόγειο και λάτρευαν τον αληθινό Θεό μέσα στην ειδωλολατρία των άλλων ανθρώπων.

2.    Οι σκεπτόμενοι εθνικοί δεν ήσαν ικανοποιημένοι και ζητούσαν τον αληθινό Θεό.

3.    Η ωραία γλώσσα μας ήταν διαδεδομένη μέχρι την Ινδία, από τον Μ. Αλέξανδρο, και σ’ αυτήν γράφηκε η Κ. Διαθήκη.

4.    Υπήρχε ειρήνη με την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, άρα μπορούσαν να ακούσουν χωρίς κανένα πρόβλημα.

5.    Υπήρχαν δρόμοι σ’ όλα τα κράτη που ήσαν υπό την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

6.    Υπήρχε ανεξιθρησκεία, αλλά έπρεπε να λατρεύουν και τον Αυτοκράτορα.

 

Ο Ιησούς ήλθε στη γη ως άνθρωπος για να γίνουμε εμείς θεοί (Μ. Αθανάσιος). Έπρεπε ένας άνθρωπος (ο 2ος Αδάμ) να υπακούσει στον Θεό, για να φύγει η κατάρα που ένας άλλος άνθρωπος ( ο 1ος Αδάμ), αμάρτησε και έτσι όλοι αμάρτησαν.

Έτσι, «γεννήθηκε υπό νόμον, για να μας εξαγοράση από την κατάρα του νόμου». Η λέξη «εξαγοράση», έχει σχέση με το δουλεμπόριο. Εξαγόραζε κάποιος ένα δούλο και μετά μπορούσε να τον ελευθερώσει. Έτσι, μπορούμε «την υιοθεσίαν να απολάβωμεν», δηλαδή να ξαναπάρουμε τον αρχικό μας προορισμό. Ο Ιησούς Χριστός είναι «φύσει» υιός και εμείς είμαστε από υιοθεσία, Επομένως ο Πατέρας έστειλε τον Υιόν Του, για να μας βγάλει από την κατάρα της δουλείας και να μας μεταφέρει στην κατάσταση της υιοθεσίας. Και όταν δεχθούμε τον Ιησού Χριστό, ο Πατέρας  στέλνει το Άγιο Πνεύμα στην καρδιά μας και φυσικά γινόμαστε κληρονόμοι Του, δια του Χριστού  (εδ.6-7) !

Γι’ αυτό γιορτάζουμε τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και όχι για να φάμε γαλοπούλα-γλυκά, για να πάμε εκδρομές και τόσα άλλα… Αν είμαστε άνθρωποι «ευδοκίας» και σ’ αυτές τις τόσο δύσκολες μέρες, δεν πρέπει να φοβόμαστε, γιατί ο άγγελος είπε στους βοσκούς: «Μη φοβείσθε, ιδού γαρ ευαγγελίζομαι υμίν χαράν μεγάλην ήτις έσται παντί τω λαώ, ότι ετέχθη υμίν σήμερον ΣΩΤΗΡ ος έστιν ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ…» (Λουκάς 2:10-11).

 Όλοι μας έχουμε μια πορεία μπερδεμένη, συγχυσμένη… Είναι καιρός να έχουμε μια Χριστουγεννιάτικη, μια Χριστιανική ΕΛΠΙΔΑ στον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ, μια ελπίδα που θα διαλύσει  τη σύγχυση και θα φέρει τάξη Θεϊκή στο χάος που όλοι μας δημιουργήσαμε…

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΛΘΕ και όποιον συνάντησε τον άλλαξε ! Τώρα πρέπει ΕΜΕΙΣ να έλθουμε σ’ ΕΚΕΙΝΟΝ με ΜΕΤΑΝΟΙΑ και να του πούμε ; « ΚΥΡΙΕ, ΘΕΛΩ  να Σου παραχωρήσω την ΚΑΡΔΙΑ μου, για να γεννηθείς ξανά… ΣΥΓΧΩΡΗΣΕ με, δεν είναι καθαρή, αλλά Εσύ μπορείς να την καθαρίσεις, Πάρε για ΦΑΤΝΗ την ΚΑΡΔΙΑ μου και πολλά ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ…». Αν αυτό το κάνουμε, ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ θα μπορούμε κι’ εμείς να ψάλλουμε με τις στρατιές των Αγγέλων : «… Και επί γης ΕΙΡΗΝΗ εν ανθρώποις  ΕΥΔΟΚΙΑΣ» !

Και αυτήν την ΕΙΡΗΝΗ τη χρειαζόμαστε ΟΛΟΙ μας ΣΗΜΕΡΑ, όσο ποτέ άλλοτε !

Σας ευχόμαστε Ευλογημένα Χριστούγεννα, με τις οικογένειές σας, με (Τον) ΧΡΙΣΤΟ στην καρδιά σας ! 

Για κάθε πληροφορία-απορία :   ΤΗΛ :210- 6526.577

                                                            

                                                     ************************                                                          

KAI ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ

 ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ,

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ & ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕΣ, ΑΦΟΥ ΜΟΝΟ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ( = ΣΩΤΗΡΑ ) ΧΡΙΣΤΟΥ ( = ΚΕΧΡΙΣΜΕΝΟΥ ),

ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ – ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ !
                                                                                       Ο ΙΗΣΟΥΣ ΗΛΘΕ…!

                                                                         ΤΟΤΕ : ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ, ΜΕΤΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ( ΒΡΩΜΙΚΟ ) ΣΤΑΥΛΟ, ΣΕ “ΝΑΟ” & ΤΗ ΓΗ ΣΕ ΟΥΡΑΝΟ , αφού… δεν υπήρχε ΤΟΠΟΣ γι’ ΑΥΤΟΝ…!

                                                               ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ : ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ, ΟΤΑΝ  ΟΜΩΣ, ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΠΟ ΤΗΝ ( ΒΡΩΜΙΚΗ ) ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ !
ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΟΜΩΣ : ΑΣ ΤΟΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ, ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΟ Ε γ ώ Μ α ς . ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΛΘΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ / ΕΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕΙ  τον πεσμένο αδίκτακτο άνθρωπο, ΣΕ   Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο :  “ίνα τον άνθρωπο ΘΕΟΝ απεργάσηται = ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ” !

ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, πριν αρχίσουν τα Δεινά … ΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ:  
                      —   ΟΤΙ Η ΚΡΙΣΗ ΑΥΤΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ “ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ” ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,(ΓΕΝΙΚΑ), ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ – ΗΘΙΚΗ ! ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΗ, ΑΦΟΥ Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΓΡΑΦΗ
ΚΕ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΤΟΝ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΑΦΟΥ : ” Ετέχθη υμίν σήμερον,  ΣΩΤΗΡ ος έστιν ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ “. ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ Του ?
 
                     —   ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ( = ΚΑΛΗ ΑΓΓΕΛΙΑ ), ΠΑΛΑΙΑ & ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ” …είναι θεόπνευστα προς διδασκαλία, έλεγχο, επανόρθωση, προς εκπαίδευση, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΚΑΤΑΡΤΗΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ έργα ΚΑΛΑ…τα Οποία Ο ΘΕΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ( αν εμείς θέλουμε…) Σ’ΑΥΤΑ ” ! (Β’ ΤΙΜΟΘΕΟΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 3:16-17, και προς ΕΦΕΣΙΟΥΣ 2:10). Η ΟΛΗ ΔΙΑΓΩΓΗ ΜΑΣ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ η “χριστιανοί  της ταυτότητας ” ;
 Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ, αλλά θα θερίσουμε, ότι θα σπείρουμε ! (  Επιστολή προς Γαλάτας  6:7-10 ).

                    —   ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ( όχι Κενή = άδεια, αλλά ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ) ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ, ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ : ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ(= ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΟΥ).  ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ , ΟΥΤΕ θα βρούμε… δικαιολογία , αλλά και κανένας άλλος άνθρωπος σε όλη τη ΓΗ, αλλά , ” ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΛΙΝΟΥΜΕ ΓΟΝΥ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΓΛΩΣΣΑ ΘΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΣ, ΕΙΣ ΔΟΞΑΝ ΘΕΟΥ ΠΑΤΡΟΣ’ (προς τους Πατριώτας μας, ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ Κεφ, 2;9-11). ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ; “…γιατί μπορούμε (αν θέλουμε) να σωθούμε με τη ΧΑΡΗ Του με την ΠΙΣΤΗ, όχι από δικές μας ενέργειες, αλλά ΘΕΟΥ ΤΟ ΔΩΡΟ, όχι από τα ΕΡΓΑ Μας, για να μην μπορεί ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΚΑΥΧΗΘΕΙ ! (Εφεσίους 2:8-9).

ΕΚΡΙΝΑ ΣΚΟΠΙΜΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΤΟΝ ” θρησκευόμενο “, ΗΤΑΝ ΑΓΝΩΣΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 50 μου ΧΡΟΝΙΑ (ΟΚΤ-1987). Ηξερα τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΜΟΝΟ… για τα κάλαντα, για κουραμπιέδες, μελομακάρονα, ντρέδουλες, γαλοπούλα, φαγοπότι και αργότερα … ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΚΛΠ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, ΜΌΝΟ ΜΙΚΡΌΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ “ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΣΤΟ ΔΟΞΑ ΕΝ ΥΨΙΣΤΟΙΣ ΘΕΩ…”, αλλά δεν ήμουνα στους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΥΔΟΚΙΑΣ… όπως το άρθρο μου πιο  πάνω …

ΕΠΙΘΥΜΩ – ΖΗΤΑΩ,  ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΤΕ, ΑΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ! ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ αρκετοί… , ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΑΣ, Σ’ΆΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ αγάπη, από ΤΗΝ Α Γ Α Π Η  Του. Κάποιοι, ίσως… , να έχουν απορίες η και ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ… ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ  ΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΙΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΩΡΟ ΜΟΥ, ΑΦΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ,
ΕΙΝΑΙ μια απλή γιορτή !    ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ (και όχι να έχει μόνο το  ” όνομα”, ΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΘΕΙ, ΑΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ (γιατί όχι…)
ΑΣ ΠΕΙ ( ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ-ΑΛΛΑΓΗ), ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΕΓΩ : “ΚΥΡΙΕ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΜΟΥ, ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΦΑΤΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ  ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ,… ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ” !

                                   ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
                                   ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΥΓΕΙΑ , ΧΑΡΑ , ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ,  Σ’ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ!
                                                                                       

 

                                                                         

 

 

 

Comments are closed.