ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ: Βασικός εγγυημένος μισθός 65.820,40 ευρώ το μήνα

Γράφει ο ΄Ακης Δημητριάδης

Ο Πορτογάλος Φερνάντο Σάντος, προπονητής της Εθνικής μας Ομάδας Ποδοσφαίρου ανακοίνωσε ότι παραιτείται μετά το τέλος του μουντιάλ. Στη θέση του όλα δείχνουν ότι θα είναι κάποιος Ιταλός, από ότι άκουσα ονομάζεται Αλμπέρτο Ζακερόνι. Και θα τον πληρώνουμε μισθό ούτε λίγο ούτε πολύ το αστρονομικό ποσό των 800.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 65.820,40 ευρώ το μήνα!

Αυτό το ποσό μάλιστα θα γίνει ακόμα πιο αστρονομικό, θα διπλασιαστεί και θα φτάσει τα 1.600.000 (δηλαδή 136.640,80 ευρώ το μήνα) εάν η ομάδα μας προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης!!!

Ζαλίστηκα μόλις διάβασα για το αστρονομικό ποσό. Τα μάτια μου άρχισαν να βγάζουν αστρονομικά αστεράκια…

Ρε παιδιά, σαν πολλά μου φαίνονται τα λεφτά…

►  Τι είναι αυτός ο άνθρωπος, θεός, και πρέπει να παίρνει τόσα πολλά λεφτά;

►  Από πού θα βγουν αυτά τα λεφτά;

►  Ποιος θα τον πληρώνει;

►  Τι δουλειά θα κάνει ακριβώς, και πρέπει να τσεπώσει τόσα πολλά;

Κι εγώ θα ήθελα να παίρνω το μήνα πολλά λεφτά – όχι τόσα πολλά όσα παίρνει αυτός, συμβιβάζομαι και με λιγότερα, έστω και σαράντα (40) φορές πιο λίγα, δηλαδή μόνο  1.740,50 ευρώ, αλλά δεν μου τα δίνει κανείς. Έχω πτυχίο πανεπιστημίου, Προφίσιενσι, Μάστερ, προϋπηρεσία 35 χρόνια, ξέρω λογιστικά και δύο ξένες γλώσσες, και στη δουλειά μου δε με φτάνει κανείς.

Από ότι ξέρω, μόλις αναλάβει καθήκοντα, θα μαζέψει τους παίκτες, ίσως πάνε σε καμιά ταβέρνα για να γνωριστούνε καλύτερα, και στη συνέχεια θα τους δώσει άδεια μέχρι το φθινόπωρο για να ξεκουραστούνε – να ξεκουραστεί κι αυτός.

Κι όποτε κάποτε η εθνική μας θα έχει κανέναν αγώνα, θα τους ξαναμαζεύει για να κάνουν καμιά προπόνηση, για κανένα φιλικό ή επίσημο αγώνα.

Αναρωτιέμαι, ποιος από τους δυο κουράζεται και προσφέρει περισσότερο, ο κύριος Ζακερόνι με τα 65.82,40 ευρώ το μήνα, ή ο χειρούργος στα Έκτακτα Περιστατικά του Νοσοκομείου με τα 1.100 ευρώ το μήνα, που δουλεύει μέρα-νύχτα;

Νομίζω ότι, ακόμα και ο φίλος μου ο Λάκης, που παίρνει 460 ευρώ το μήνα, δουλεύει πιο σκληρά και πιο ανθυγιεινά στο απορριμματοφόρο του Δήμου από τον νέο προπονητή της Εθνικής μας Ομάδας, τον κύριο Ζακερόνι.

Comments are closed.