Βάδιζε πάνω στα ΄Ιχνη Του

 Γράφει ο Παναγιώτης Σταυρινού, Μαθηματικός

Για να διασχίσεις ένα ναρκοπέδιο χρειάζεσαι το χάρτη που δείχνει τα σημεία όπου τοποθετήθηκαν οι νάρκες. Αν προσπαθήσεις να το περάσεις ακολουθώντας τυχαία πορεία, μάλλον θα καταλήξεις στο θάνατο. Νομίζω ότι αυτή η περιγραφή έχει ένα χρήσιμο αλληγορικό περιεχόμενο.
Η ζωή μας είναι ναρκοθετημένη από τον διάβολο, το μεγάλο εχθρό της ψυχής μας. Οι «νάρκες» του είναι κρυμμένες έντεχνα στις διάφορες περιστάσεις της καθημερινής μας ζωής. Πώς όμως θα βρούμε ένα σίγουρο μονοπάτι που θα δείχνει τα ναρκοθετημένα σημεία που διάλεξε ο σατανάς, για να μας θανατώσει πνευματικά; Καταρχήν πρέπει να ξέρουμε ότι αφού είναι πονηρός, θα ανοίξει μπροστά μας ένα δρόμο εύκολο και ελκυστικό. Βαδίζοντας σ’ αυτές τις διάπλατες λεωφόρους, κινδυνεύουμε να πατήσουμε τις «νάρκες» του, γιατί πορευόμαστε μέσα στο ναρκοπέδιό του. Μας παρουσιάζει τη στενή οδό σαν μωρία και έτσι μας παρασύρει στη λεωφόρο του ολέθρου και της απώλειας. Πώς μπορούμε λοιπόν να διαβούμε το μονοπάτι της ζωής; Μόνο ένας τρόπος υπάρχει, αγαπητέ αναγνώστη. Να ακολουθήσουμε τις υποδείξεις της Βίβλου, η οποία σαν ένας χάρτης μας δείχνει την ασφαλή ατραπό που πρέπει να βαδίσουμε ώστε να αποφύγουμε το καμουφλαρισμένο ναρκοπέδιο του διαβόλου. Αυτή η ατραπός είναι χαραγμένη στη Βίβλο με κόκκινο χρώμα, γιατί περνά από το Γολγοθά.
Πάρε στα χέρια σου το χάρτη που μας έδωσε ο Θεός, την Αγία Γραφή και μελέτησε την με επιμονή και υπομονή χωρίς προκαταλήψεις. Εκεί θα μάθεις το μυστικό της άφθονης ζωής εν Χριστώ και θα κατανοήσεις, ότι για να διαβείς με ασφάλεια το μονοπάτι της ζωής, πρέπει να αφήσεις το Χριστό να σε οδηγεί. Μη βαδίζεις δίπλα Του. Μη βαδίζεις παράλληλα μ’ Αυτόν. Άσε τον Κύριο να προπορεύεται και καθώς περπατάς, βάζε τα πόδια σου στα ίχνη που Εκείνος σου άφησε.


Λεμεσός-Κύπρος
stavrinoup@hotmail.com

Comments are closed.