ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ – ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 Γράφει η Βάσια Λιβιτσάνου- Υδραίου, Νομικός

Μπορείτε να διαβάσετε και άλλα επίκαιρα σχόλια της αρθρογράφου μας κάνοντας κλικ στο link:                http://nikites.eu/synergates/44-vasialivitsanouydraiou 

Τυχαία περνώντας έξω από ένα πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ  διάβασα στην προθήκη  μια αυτοσχέδια επιγραφή γραμμένη πιθανώς από το χέρι του ιδιοκτήτη του καταστήματος.

«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ».

Χαμογέλασα πικρά με την προσπάθεια του ιδιοκτήτη να αποτρέψει τουλάχιστον τα μικρά παιδιά (γιατί ως εκεί έφτασαν) από το να παίζουν τυχερά παιχνίδια.

Πολλοί είναι αυτοί –πολιτικοί, δημοσιογράφοι, κοινωνιολόγοι – που μέχρι τώρα τόνισαν το μεγάλο κίνδυνο ιδιαίτερα για τη νέα γενιά αφού ο τζόγος μάς έχει κατακλύσει από παντού. Έγινε τρόπος ζωής, και ακόμα χειρότερα έγινε ιδεολογία.

Ο τζόγος είναι ένα καταστροφικό κοινωνικό πρότυπο αφού ξεχωρίζει το κέρδος από την εργασία, τον πλούτο από το μόχθο .

Εύκολη επιδίωξη, εύκολος στόχος. Αρκεί να μας «θέλει» η τύχη και «αρπάξαμε την καλή». Απεχθής ιδεολογία για κακόμοιρους ανθρώπους.

Και το εφιαλτικό είναι ότι ο πυρετός τού τζόγου έχει εισχωρήσει στην παιδική ηλικία που  «παίζει» το πενιχρό χαρτζιλίκι της στο βωμό της αρπαχτής. Σε μέγα προαγωγό της κοινωνικής σαπίλας έχει εξελιχτεί το ίδιο το κράτος αφού αυτό κερδοσκοπεί εκμεταλλευόμενο το πάθος αυτό.

Comments are closed.