ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ!


Κάποτε ένα κορίτσι κολεγίου παντρευόταν. Όμως κατά τη διάρκεια της τελετής του γάμου, όταν έπρεπε να υποσχεθεί στο μέλλοντα  σύζυγο της: «Και όλα τα αγαθά του κόσμου μοιράζομαι μαζί σου», ξέσπασε σε γέλια!

Ο λόγος που γέλασε ήταν το γεγονός ότι καθώς η κοπέλα τελείωσε τις σπουδές της στο κολέγιο, το μόνο πράγμα που της είχε μείνει στον κόσμο ήταν μια οφειλή 10.000 ευρώ που χρωστούσε ακόμα από το φοιτητικό της δάνειο!

Πόσο όμορφα που ο γαμπρός ενώ γνώριζε για το χρέος της, παρόλα αυτά την παντρεύτηκε και δέχθηκε την οφειλή της σαν να ήταν δική του.

Αυτή είναι μια υπέροχη απεικόνιση του τι ο Χριστός έκανε για μας.

Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά πως κανείς από εμάς δε θα μπορούσε ποτέ να πληρώσει το χρέος της πλήρους υπακοής που οφείλουμε στο Θεό. Βλέποντας αυτή την κατάσταση, άφησε τον ουρανό με σκοπό να πληρώσει το χρέος που δεν όφειλε ο Ίδιος, για εμάς που είχαμε το χρέος και  δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε!

Ο Ιησούς Χριστός μπόρεσε να πάρει την τιμωρία που αξίζαμε όταν πέθανε πάνω στο σταυρό στη θέση μας. Όπως λέει και ένας παλιός ύμνος:

“Αυτός πέθανε ώστε να μπορέσουμε να συγχωρεθούμε

  Αυτός θυσιάστηκε για να μας καταστήσει καλούς

  Για να μπορέσουμε τελικά να πάμε στον ουρανό

  Σωσμένοι με το πολύτιμό του αίμα.”

Στην παραπάνω ιστορία το ζευγάρι θα μπορούσε να κοπιάσει για να ξεχρεώσει την οφειλή των 10.000 ευρώ. Αλλά εδώ βρίσκονται τα συναρπαστικά νέα:  Αν και όλοι μας έχουμε ένα χρέος και το κουβαλούμε ως ένα φορτίο ενοχής της αμαρτίας μας, έρχεται ο Ιησούς Χριστός και το σηκώνει με την θυσία Του στο Γολγοθά. Κι αυτό γίνεται  αν αποστραφούμε τις αμαρτίες μας και με μετάνοια και πίστη δεχθούμε τον Ιησού ως Σωτήρα μας. Αυτός σβήνει μια για πάντα το χρέος μας και μας ελευθερώνει από την δίκαιη  καταδίκη μας!

Σε αντίθεση με όλες τις άλλες θρησκείες του κόσμου που μας υποδεικνύουν τι πρέπει να κάνουμε, το ευαγγέλιο του Χριστού μας λέει ότι δεν μπορούμε και δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι, γιατί ο Ιησούς έκανε τα πάντα για μας!

Η οφειλή έχει πληρωθεί! Είμαστε ελεύθεροι, ας δοξάσουμε το Θεό και ας χαρούμε! 

 

Μετάφραση: Ροζαλί Χαρ. Παπαδοπούλου, Πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας

Comments are closed.