Το σωματίδιο του Θεού

Γράφει η Βάσια Λιβιτσάνου- Υδραίου, Νομικός

Μπορείτε να διαβάσετε και άλλα επίκαιρα σχόλια της αρθρογράφου μας κάνοντας κλικ στο link:                http://nikites.eu/synergates/44-vasialivitsanouydraiou

Πάντα οι άνθρωποι ακόμα και από την εποχή που ζούσαν σε πρωτόγονη κατάσταση μέσα σε σπηλιές, κοιτάζοντας τον έναστρο ουρανό προβληματίζονταν θαυμάζοντα τα αναρίθμητα αστέρια. Αλλά ακόμα και σήμερα, οι αστρονόμοι και οι αστροφυσικοί μαζί με το θαυμασμό τους – αφού στην εποχή μας  έχουν καταγραφεί και φωτογραφηθεί  χιλιάδες γαλαξίες- προσπαθούν να βρουν τον τρόπο της δημιουργίας του κόσμου και τη μορφοποίηση του μέχρι να φτάσει στον σχηματισμό και την ομορφιά που έχει σήμερα.

Για πολλές δεκαετίες επικρατούσε στον επιστημονικό χώρο η θεωρία της  «Μεγάλης Έκρηξης» (Big Bang), σύμφωνα με την οποία το Σύμπαν  ξεκίνησε από ένα  «άπειρα πυκνό, μικρών διαστάσεων σημείο καθαρής ενέργειας».

Μετά από τη θεωρία αυτή εμφανίστηκαν τα πειράματα για να εξηγηθεί το πώς η ύλη αποκτά μάζα. Πρώτος ο Βρετανός καθηγητής Πίτερ Χιγκς, κατέληξε στο λεγόμενο «πεδίο Χιγκς» που πήρε το  όνομά του και ονομάστηκε αλλιώς «μποζόνιο Χιγκς» ή  «το σωματίδιο του Θεού» που πρόκειται όπως λένε βέβαια οι επιστήμονες για «ένα θνησιγενές σωματίδιο που οπτικά δεν φαίνεται και ζει για ένα εκατομμυριοστό του δισεκατομμυριοστού του δισεκατομμυριοστού του δευτερολέπτου!  Από αυτό λοιπόν το θνησιγενές σωματίδιο λένε πως δημιουργήθηκαν τα πάντα γύρω μας και ο κόσμος και ο άνθρωπος.

Σε ποια βάση φυσικών η πνευματικών νόμων το «τίποτα» έγινε ύλη, κόσμος, ύπαρξη. Θα ήταν σα να λέγαμε πως αν γινόταν μια έκρηξη σε ένα τυπογραφείο που δεν θα άφηνε τίποτα όρθιο, αυτοί που θα καθάριζαν κατόπιν το χώρο θα έβρισκαν τα τυπογραφικά στοιχεία αντί να είναι διασκορπισμένα εδώ και εκεί, να είναι τοποθετημένα στη σειρά τόσο καλά που κάποιος να μπορεί να διαβάσει  ένα κομμάτι  ας πούμε από το έργο του Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέττα».

Αδύνατον θα πείτε, το ίδιο αδύνατο με τη θεωρία του Big Bang . Πως δημιουργήθηκαν τα απειράριθμα άστρα, τα ζώα με την ποικιλότητα τους αλλά και ο άνθρωπος με την λογική, την πνευματικότητα, τον πολιτισμό και τη αναζήτηση του θείου; Μόνο μια υπερφυσική δύναμη, που είναι έξω από τον χώρο και  το χρόνο θα μπορούσε να τα έχει δημιουργήσει όλα αυτά ο ΘΕΟΣ!

Ο άνθρωπος ,μπορεί να ζήσει χωρίς επιστήμη. Χωρίς Θεό όμως όχι! Και τον βλέπει να ενεργεί στην ζωή του καθημερινά

Έστω και αν είναι αόρατος.

Ο πιστός χριστιανός ατενίζει τη δημιουργία και θαυμάζει το Δημιουργό.

«Κατ’ αρχάς, συ Κύριε τη γη εκθεμελίωσες και έργα των χειρών σου εισίν οι ουρανοί» (Ψαλμός 101,2). Αυτός είναι ο Θεός  του πιστού. Αυτός που σαρκώθηκε για να σώσει  από τις αμαρτίες μας και να θεώσει όλους εμάς!

Comments are closed.