ΤΟ ΣΚΟΝΙΣΜΕΝΟ ΡΟΛΟΪ

Γράφει ο Παναγιώτης Σταυρινού, Μαθηματικός                                    

       Σήμερα πέρασα μπροστά από τη βιτρίνα ενός παλιού παλαιοπωλείου και αντίκρισα πάλι το παλιό ρολόι του τοίχου. Ένα βαρύ ρολόι που πια δε χτυπά, αλλά βρίσκεται εκεί σκονισμένο, αρκετά χρόνια τώρα. Έριξα μια γρήγορη ματιά στους ακίνητους δείκτες και μια σκέψη γεννήθηκε στο νου μου καθώς έστριβα τη γωνία. Τούτη τη σκέψη θέλω να τη μοιραστώ μαζί σου αγαπητέ αναγνώστη, καλοπροαίρετα και με αγάπη Χριστού.
Νομίζω πως τα κεφάλια μας κατάντησαν σαν σκονισμένα παλαιοπωλεία. Εναποθέσαμε εκεί τις αρχές μας και διαλέξαμε άλλες που συμβαδίζουν με το σύγχρονο πνεύμα της Νέας Εποχής. Αντικαταστήσαμε το Χριστό με τα «ρολόγια της σύγχρονης τεχνολογίας», όπως κάναμε και με το σκονισμένο απ’ το χρόνο ρολόι του παλαιοπωλείου. Δυστυχώς αυτά τα μοντέρνα «ρολόγια» (αντιβιβλικές θεωρίες), κατάφεραν να τα τρυπώσουν στα μυαλά μας, πονηροί και α-Χριστοι «ωρολογοποιοί». Κι αλίμονο, εμείς τα δεχτήκαμε, ευτυχώς όχι όλοι, και καταχωνιάσαμε το Χριστό σε μια κρυφή γωνιά της καρδιάς μας.
        Μήπως αγαπητέ αναγνώστη, ο Χριστός είναι για σένα ένα ξεχασμένο φυλαχτό σε μια γωνιά της καρδιάς σου; Αν είναι, τότε μπορείς και πρέπει να Τον επαναφέρεις στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός σου. Ο Αναστημένος Χριστός θέλει να καταλάβεις πόσο σημαντική είναι η παρουσία Του στη ζωή σου. Σε καλεί να Τον γνωρίσεις σαν τον προσωπικό σου Σωτήρα. Θέλει να διαπιστώσεις ότι είναι ζωντανός και ότι μπορείς να εξαρτάσαι με ασφάλεια από Αυτόν. Θέλει να εξακριβώσεις πόσο πολύ σε αγαπά και πόσο τέλεια ανταποκρίνεται στις πνευματικές σου ανάγκες. Με άλλα λόγια σου ζητά να Τον αξιολογήσεις. Πέταξε λοιπόν στο καλάθι των αχρήστων τα διάφορα «σύγχρονα ρολόγια» (αντιχριστιανικές θεωρίες) και κράτησε μόνο το Χριστό. Τότε Αυτός θα «συντονίσει» την καρδιά σου με τη δική Του ώστε να χτυπά με τον δικό Του ρυθμό. Από εκείνη τη στιγμή θα καταλάβεις ότι άρχισε η Αιώνια Ζωή με τον Αγαπημένο.

Λεμεσός-Κύπρος
stavrinoup@hotmail.com

Comments are closed.