Το φρόνημα του Χριστού… φως ελπίδας για την καινούργια χρονιά

Επίκαιρο κήρυγμα για τη νέα χρονιά  του Φώτη Ρωμαίου. Μπορείτε να ακούσετε το μήνυμα κάνοντας κλικ στο link http://www.youtube.com/watch?v=I0tBoy3MvAU&feature=youtu.be


Το φρόνημα του Χριστού… φως ελπίδας για την καινούργια χρονιά

Φιλιππ. 2:1-11

 

1 Αν θέλετε, λοιπόν, να μου προσφέρετε μια ενθάρρυνση που δίνει η πίστη στο Χριστό ή μια παρηγοριά που προέρχεται από αγάπη· αν μετέχετε στο ίδιο πνεύμα· αν έχετε έλεος και στοργή· 2 τότε γεμίστε την καρδιά μου με χαρά ζώντας με ομόνοια, έχοντας την ίδια αγάπη μεταξύ σας, έχοντας όλοι μία ψυχή, ένα φρόνημα. 3 Μην κάνετε τίποτε από ανταγωνισμό ή από ματαιοδοξία, αλλά με ταπεινοφροσύνη ας θεωρεί καθένας τον άλλο ανώτερό του. 4 Ας μη φροντίζει ο καθένας σας μόνο για ό,τι ενδιαφέρει τον εαυτό του, αλλά και για ό,τι ωφελεί τους άλλους.

5 Να υπάρχει μεταξύ σας το ίδιο φρόνημα που είχε κι ο Ιησούς Χριστός,

6 ο οποίος, αν και ήταν Θεός,

δε θεώρησε την ισότητά του με το Θεό αποτέλεσμα αρπαγής,

7 αλλά τα απαρνήθηκε όλα,

και πήρε μορφή δούλου·

έγινε άνθρωπος·

8 και όντας πραγματικός άνθρωπος

ταπεινώθηκε θεληματικά

υπακούοντας μέχρι θανάτου, και μάλιστα θανάτου σταυρικού.

9 Γι’ αυτό και ο Θεός τον ανέβασε πολύ ψηλά

και του χάρισε το όνομα που είναι πάνω απ’ όλα τα ονόματα.

10 Έτσι, στο όνομα του Ιησού

όλα τα επουράνια, τα επίγεια και τα υποχθόνια θα προσκυνήσουν,

11 και κάθε γλώσσα θα ομολογήσει

ότι Κύριος είναι ο Ιησούς Χριστός, για να δοξάζεται έτσι ο Θεός Πατέρας.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Βρισκόμαστε στην αρχή μιας καινούργιας χρονιάς και προσπαθούμε να “χωνέψουμε” τις τεράστιες ποσότητες ευχών και γλυκών που έχουμε καταναλώσει… Περιμένουμε καλύτερες μέρες, προσδοκούμε ανάκαμψη, προσευχόμαστε για πνευματική αναζωπύρωση και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι λάθος μ’ όλα αυτά.. Θα πρέπει όμως να θελήσουμε να αλλάξουμε τη χθεσινή συνταγή για να απολαύσουμε μια σημερινή ή αυριανή διαφορετικότητα. Το μεγαλύτερο φως και ελπίδα στα ανθρώπινα όνειρά μας μπορεί να δώσει ο ενσαρκωμένος Χριστός.. Δεν ήταν ένα πρόσωπο που ήρθε απλά για τη δημιουργία μιας γιορτής αλλά η πρόσκληση για τη διαμόρφωση μιας μοναδικής πορείας ζωής.

Αυτή τη χρονιά πρέπει να θυμηθούμε και να υιοθετήσουμε σε κάθε πλευρά, σχέση ή επίπεδο της ζωής μας τη διάθεση – το φρόνημα του Χριστού… Είναι ένα δυνατό παράδειγμα υπέρβασης για την προσωπική μας ζωή, υποταγής στο κυρίαρχο θέλημα του Θεού και υπηρεσίας στις ανάγκες του πλησίον…

Μόνο αν το φρόνημα του Χριστού γίνει φως στο μονοπάτι της ζωής μας θα απολαύσουμε μια καινούργια χρονιά ή καλύτερα μια νέα ζωή….


Comments are closed.