ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΖΩΝΤΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ»

ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΜΑΣ http://www.zontas.gr/

Ο Βασίλης Αριστείδη  Ζέττας γεννήθηκε στη Βέργη Νιγρίτας σε μια οικογένεια 6 παιδιών. Ασχολούνταν με τη γεωργία και ήταν θεοσεβείς.

Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του, φοίτησε στο Βιβλικό ΄Ιδρυμα Κατερίνης (Β.Ι.Κ.).  Το 1957 μετανάστευσε στον Καναδά όπου σπούδασε Θεολογία σε ένα Σεμινάριο και  στο πανεπιστήμιο του Waterloo.  Παράλληλα με τις σπουδές του εργαζόταν στο Γραφείο Ανεργίας του Καναδά. Προσκλήθηκε και διακόνησε εθελοντικά μια μικρή εκκλησία Ελλήνων στο Τορόντο, που στη συνέχεια αυξήθηκε αριθμητικά και αναγνωρίστηκε από την Κυβέρνηση του Καναδά. Ύστερα από 10 χρόνια υπηρεσίας αισθάνθηκε ότι το έργο του είχε τελειώσει και παραιτήθηκε

Είναι ένας άνθρωπος ζηλωτής και λαχτάρα της καρδιάς  του είναι να υπηρετεί με πιστότητα  τον Κύριο και τους ανθρώπους. Για 30 χρόνια εργάζεται ανιδιοτελώς με ιδιαίτερο ζήλο και αφοσίωση στο ελληνικό τηλεοπτικό πρόγραμμα ΖΩΝΤΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και παράλληλα κηρύττει το Λόγο του Θεού σε διάφορες εκκλησίες.   Είναι παντρεμένος με την Judie και  έχουν δυο ενήλικα αγόρια που  μένουν στον Καναδά.

                                                                                                      Γ.Σ.Κ . 

Πότε  και πώς ξεκίνησαν τα τηλεοπτικά προγράμματα ΖΩΝΤΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στα ελληνικά.

> Καθώς υπηρετούσα την Ελληνική Εκκλησία, είχα την  επιθυμία και τον οραματισμό με μέλη της εκκλησίας να μεταδώσουμε το Ευαγγέλιο στους Έλληνες του Τορόντο που ήταν πάνω από 100 χιλιάδες. Θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε τα ΜΜΕ αλλά το κόστος ήταν υπερβολικό.

Στο χρόνο του  Θεού, μια χριστιανική οργάνωση με τηλεοπτικά προγράμματα  ανέλαβε να έχει χριστιανικά προγράμματα για 8 μειονότητες του Τορόντο, μεταξύ αυτών και τους Έλληνες. Κάθε μειονότητα έπρεπε να πληρώνει κάποιο ποσό για τα τηλεοπτικά προγράμματα στη γλώσσα τους. Ως εκκλησία, επειδή δεν είχαμε έξοδα μισθοδοσίας ποιμένα, δημιουργήσαμε ένα ταμείο για την μελλοντική αγορά ευκτήριου οίκου. Είχε μαζευτεί ένα σημαντικό ποσό για το σκοπό αυτό. Η ολομέλεια της εκκλησίας έπρεπε να πάρει την απόφαση:  Να κρατήσει τα χρήματα για την αγορά κτιρίου για τις ανάγκες της εκκλησίας, ή να τα επενδύσει για πνευματικό έργο, για τις για ψυχές,  ν’ ακούσουν για την αγάπη του Χριστού.  Ψήφησαν το δεύτερο. Διέθεσαν όλο το ποσό για ν’ αρχίσει η τηλεοπτική διακονία,  που συνεχίζει για 30 χρόνια.  Έτσι εκπληρώθηκε ο οραματισμός μας. Ο πρόεδρος αυτής της οργάνωσης είπε ότι καμιά άλλη εκκλησία δεν έκανε κάτι τέτοιο. Τον 1979 μου ανατέθηκε η ευθύνη του τηλεπαρουσιαστή του προγράμματος. Επειδή η εκπομπή μας είναι μη κερδοσκοπική, διοικείται από μια Επιτροπή. ΄Ετσι υπάρχει Επιτροπή στον Καναδά και στην Αμερική. Ο πρόεδρος της επιτροπής είναι ο εκπρόσωπος μας προς την Κυβέρνηση. ΄Ετσι είμαστε μια αναγνωρισμένη οργάνωση και εκδίδουμε επίσημες αποδείξεις για φορολογικούς σκοπούς. 

Ποιος είναι ο σκοπός των προγραμμάτων αυτών;

> Αν και η  Ελλάδα ήταν ο πρώτος ευρωπαϊκός ιεραποστολικός αγρός και η Καινή Διαθήκη  γράφτηκε στη γλώσσα μας, πολύ λίγο προσέξαμε τούτο το μοναδικό μας προνόμιο! Ο σκοπός της διακονίας μας είναι διπλός: α) Να ενθαρρύνουμε τους συμπατριώτες να πάρουν το Λόγο του Θεού, να τον αγαπήσουν, να τον μελετήσουν και να τον εφαρμόσουν. β) Τους παροτρύνουμε να πιστέψουν και να δεχτούν τον Ιησού Χριστό ως Σωτήρα τους, γιατί η σωτηρία βρίσκεται μόνο σ’ Αυτόν και όχι σε κάποιο δόγμα ή εκκλησία.                         . 

Εκτός από τον Κανάδα απ’ όπου και ξεκινήσατε πού αλλού προβάλλονται το προγράμματα σας;

> Το πρόγραμμα  φυσιολογικά ξεκίνησε από το Τορόντο. Φέτος, τον Αύγουστο, κλείσαμε 30 χρόνια διακονίας. Στη συνέχεια, ο Θεός άνοιξε πόρτες και στην Αμερική, όπου υπάρχουν πολλοί ΄Ελληνες (Βοστόνη, Ν. Υόρκη, Φλόριδα, Σικάγο κ.ά. ). Συνεχώς προσπαθούμε να βρούμε κι άλλους σταθμούς σε περιοχές ελληνικό πληθυσμό.  Με δορυφόρο καλύπτουμε ολόκληρο τον Καναδά. Και είναι ενθαρρυντικό να παίρνουμε γράμματα και τηλεφωνήματα από συμπατριώτες μας από απόμερες περιοχές του Καναδά, που χαίρονται όταν ακούν το πρόγραμμά μας στη γλώσσα τους.  Τα προγράμματά μας τα δείχνουμε και σε σταθμούς της Αυστραλίας (Σίδνεϋ, Μελβούρνη, Αδελαΐδα). Τελευταία άρχισαν να αναμεταδίδουν τα προγράμματα μας και στην Κατερίνη (είναι προσφορά του Σταθμού ΔΙΟΝ) και σχεδιάζουμε να επεκταθούμε και σε άλλες πόλεις. Στέλνουμε βιντεοκασέτες στη Ν. Αφρική και αλλού.

Ποιοι παίρνουν μέρος στην προετοιμασία, δημιουργία των προγραμμάτων;

> Στο πρόγραμμά  μας χρησιμοποιούμε ανθρώπους με ποικίλα χαρίσματα. Παίρνουν μέρος ιεροκήρυκες, γιατροί και ψυχολόγοι που δίνουν απαντήσεις σε προβλήματα της εποχής ( άγχος, μοναξιά, οικογενειακά προβλήματα, κ.λπ.). Επίσης απλοί πιστοί χριστιανοί κάθε επαγγέλματος και ηλικίας δίνουν την προσωπική τους μαρτυρία. 

Ποιο  το περιεχόμενο και  πόση διάρκεια έχει κάθε πρόγραμμα;

> Το περιεχόμενο  των προγραμμάτων είναι συνήθως σωτηριακό, δηλ. τα μηνύματα επικεντρώνονται στη σωτηρία και την αλλαγή που φέρνει ο Χριστός στη ζωή μας.    Συνήθως έχουμε μια εμπειρία ζωής από κάποιο πρόσωπο. Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με σόλο και ντουέτα από χριστιανούς τραγουδιστές. Και πάντα υπάρχει ένα 10-15λεπτο μήνυμα από την Βίβλο ή μια συνέντευξη (πάνω σε θέματα της επικαιρότητας: ναρκωτικά, οικογενειακά προβλήματα). Πολλά από τα προγράμματα τα κάνουμε στην Ελλάδα. Είμαστε ευγνώμονες στον Θεό για όλους εκείνους που μας συμπαραστάθηκαν στον τομέα αυτόν. Στην αρχή τα προγράμματα ήταν διάρκειας μιας ώρας.  Επειδή τώρα αγοράζαμε το χρόνο και είναι ακριβός, αναγκαστήκαμε να περιορίσουμε το χρόνο σε μισή ώρα.

Υπάρχει ανταπόκριση στα προγράμματα από μέρους  συμπατριωτών μας του εξωτερικού;

> Αναρωτιέμαι ποια επίδραση ασκούν τα προγράμματά μας, μια και δεν μπορούμε να βλέπουμε αυτούς στους οποίους απευθυνόμαστε. Ξοδεύουμε ατέλειωτες ώρες να προετοιμάσουμε προγράμματα, να τα ελέγξουμε ώστε να αξιοποιηθεί και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Κι αυτό το κάνουμε για 30 χρόνια!  Τα αποτελέσματα στα προγράμματα τα εμπιστευόμαστε στον Θεό, του Οποίου είναι το έργο.   Εμείς απλώς είμαστε τα εργαλεία Του, «φωνή βοώντος εν τη ερήμω», αλλά μια φωνή που δείχνει στους ανθρώπους τον Σωτήρα,  καυτηριάζει την αμαρτία και κάνει αυτό που είναι ευάρεστο στον Θεό, πιστεύοντας πως ο Λόγος Του δεν θα επιστρέψει κενός.

Υπάρχει ικανοποιητική ανταπόκριση και αυτό μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε… ‘ ΄Εχουμε στείλει αυτά τα χρόνια πολλές Καινές Διαθήκες, Άγιες Γραφές, βιντεοκασέτες της ζωής του Χριστού, βιβλιαράκια, κ.ά. Επίσης μιλήσαμε με αρκετά άτομα που μας έγραψαν ή τηλεφώνησαν. Εμείς σπέρνουμε το σπόρο και προσευχόμαστε, Εκείνος να δώσει την αύξηση. Όλα αυτά τα προσφέρουμε δωρεάν. σε όσους μας τα ζητήσουν.  Παρότι ποτέ δεν ζητάμε χρήματα, υπάρχουν πρόσωπα που στέλνουν διάφορα ποσά, με τα οποία καλύπτουμε τα ταχυδρομικά..

Πώς καλύπτονται τα έξοδα  για την παραγωγή των προγραμμάτων.

> Τα έξοδά μας  είναι μεγάλα,  ιδιαίτερα όταν αγοράζουμε  τηλεοπτικό χρόνο. Δεν έχουμε οργανώσεις που βοηθούν. Αυτοπροαίρετες δωρεές στέλνουν διάφορα άτομα. Τις γιορτές, 4 φορές  το χρόνο, στέλνουμε γράμμα σ’ αυτούς που θέλουν να μάθουν νέα μας.  Στο γράμμα μας δεν ζητάμε χρήματα, απλώς τους αναφέρουμε μερικές ανάγκες για να προσεύχονται. Ο Θεός όλα αυτά τα χρόνια κάλυψε με θαυμαστούς τρόπους, πολλές φορές, τις ανάγκες μας. Ο Κύριος είναι πιστός στις υποσχέσεις Του.  «Εκείνος που με τιμά θα τον τιμήσω», είπε ο Κύριος και το πειραματιζόμαστε κάθε μέρα.

Έχεις κάποια ιδιαίτερη εμπειρία να μας πεις από άτομα που ευλογήθηκαν από το πρόγραμμα;

> Ο χώρος δεν μου επιτρέπει να σας διηγηθώ τέτοιες εμπειρίες γιατί είναι αρκετές. Ενδεικτικά αναφέρω μια, που μένει ζωντανή στη μνήμη μου.  Βρισκόμουν σε εκκλησία της Θεσσαλονίκης σε μεσεβδομαδιαία σύναξη. Κάποιος που με άκουσε να προσεύχομαι, γνώρισε τη φωνή μου, γιατί παρακολουθούσε για αρκετά χρόνια το πρόγραμμά μας. Μετά τη σύναξη μου είπε: «εσείς δεν με γνωρίζετε, εγώ όμως σας ξέρω από την τηλεόραση. Πριν 12 χρόνια,  σε μια εκπομπή σας άκουσα για την αγάπη του Χριστού. Ο Θεός άγγιξε την καρδιά μου και εκεί δέχτηκα τη σωτηρία που προσφέρει ο Χριστός.  Σήμερα είμαι μέλος μιας εκκλησίας στην Αθήνα. Υπάρχουν αρκετοί σαν αυτόν που δεν τους γνωρίζουμε. Ο ουρανός θα  αποκαλύψει την έκταση του έργου που γίνεται μέσω των προγραμμάτων μας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΖΩΝΤΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: http://www.zontas.gr/

Comments are closed.