Στον απόηχο του γάμου της Δεκαετίας

Γράφει ο Χάρης Ι. Νταγκουνάκης, Νομικός

 

Αν πάει κανένας τώρα στο Λονδίνο, ίσως δεν θα βρει πολλά πράγματα να του θυμίζουν τους πριγκιπικούς γάμους της προηγούμενης Παρασκευής…

Τα σημαιάκια θα μαζεύτηκαν, οι δρόμοι θα καθαρίστηκαν και η κυκλοφορία θα βρήκε αμέσως τους κανονικούς ρυθμούς της. Τα κανάλια ίσως λένε και ξαναλένε μερικά περιθωριακά κουτσομπολιά και σχόλια αλλά κι αυτό γρήγορα θα ξεθυμάνει, και όλοι θα γυρίσουν στην πραγματικότητα όταν το όνειρο θα έχει πια σβήσει.

Δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε, όμως, ένα περιστατικό που ενδεχομένως δεν είναι και το μόνο, αλλά αυτό είδαμε στον τύπο. Πριν από ένα χρόνο ήταν μια απελπισμένη άστεγη, που προσπαθούσε να αναρρώσει από ένα πολύ σοβαρό έμφραγμα, και κοιμόταν μαζί με τους τοξικομανείς. Προφανώς είχε χάσει όλα της τα λεφτά στις θεραπείες της. Το περασμένο καλοκαίρι στο άσυλο για αστέγους Centrepoint που είχε ιδρύσει η πριγκίπισσα Νταϊάνα έγινε ένα φιλανθρωπικό γκαλά, με την παρουσία του προχτεσινού πριγκιπικού γαμπρού, του Ουίλιαμ. Εκεί ο πρίγκιπας άκουσε τη συγκινητική ιστορία της 20χρονης σήμερα Σόζνα: πώς ύστερα από μια πολύ σοβαρή επέμβαση στην καρδιά κατά τη διάρκεια της εφηβείας της βρέθηκε χωρίς στέγη. Ο Ουίλιαμ συγκινήθηκε τόσο πολύ ενώ την άκουγε να διηγείται τις περιπέτειές της, που έσπασε το πρωτόκολλο, πήγε προς το μέρος της και την αγκάλιασε σφικτά. Και βέβαια, φρόντισε να της εξασφαλίσει ένα χρυσό εισιτήριο για τον γάμο του!

Μέσα στην καθημερινή δυστυχία μας, μέσα στην αρρώστια της αμαρτίας μας που μας οδηγούσε στον θάνατο, μέσα στην απελπισία της άστεγης ζωής μας, ήρθε από τον ουρανό ένας πρίγκιπας, ο Υιός του Θεού κι ανταποκρίθηκε στην κατάστασή μας. Μας αγκάλιασε με αγάπη σπάζοντας όλα τα πρωτόκολλα του ουρανού, και μας κάλεσε στους γάμους του.

Αυτός ο πρίγκιπας έρχεται και σήμερα στη σκοτεινή ζωή μας, και περιμένει να μας ακούσει να του πούμε και τη δική μας ιστορία. Είναι όλος αυτιά ν’ ακούσει και να καταλάβει, κι είναι γεμάτος αγάπη έτοιμος να μας αγκαλιάσει και να μας καλέσει στους γάμους του, στη μεγάλη χαρά του. Το μόνο που περιμένει τώρα από τον καθένα μας είναι ν’ αποδεχτούμε αυτή την πρόσκληση του Θεού, που απευθύνεται στον κάθε θνητό.

Μπορείς κι εσύ να βγεις, φίλε μου, από το πνευματικό και ηθικό αδιέξοδο που σ’ έχει οδηγήσει η αμαρτία. Αρκεί να πεις την ιστορία σου στον Χριστό, να του εξομολογηθείς την αμαρτία σου και να του ζητήσεις προσωπικά τη σωτηρία του στη ζωή σου. Κι εκείνος είναι έτοιμος να σου χαρίσει τη συγχώρησή του, τη βεβαιότητα της σωτηρίας του και μια πρόσκληση στους γάμους του Αρνίου μια μέρα στους ουρανούς.

Τόσα και τόσα είδαμε από τους πριγκιπικούς γάμους της Αγγλίας, τον γάμο της δεκαετίας, όπως χαρακτηρίστηκε. Ευκαιρία είναι να πάρουμε κι ένα μήνυμα για την αιώνια σωτηρία μας και να γεμίσει με πραγματική ελπίδα η ζωή μας.

 


Comments are closed.