ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Σταυρινού, Μαθηματικός 

  Πολλοί χριστιανοί απορούν, γιατί να βρίσκονται σε μια συνεχή δοκιμασία, λες και είναι οι πιο αμαρτωλοί στον κόσμο. Το θέμα είναι πολύπτυχο αγαπητέ αναγνώστη, αλλά σου προτείνω να μοιραστείς μαζί μου ένα στοχασμό που εδράζεται στο θεόπνευστο Λόγο. «Όποιον αγαπάει ο Κύριος τον διαπαιδαγωγεί και μαστιγώνει καθέναν που παραδέχεται για παιδί του» (Εβρ.12/6).

Είμαι σίγουρος ότι θα έχεις προσέξει, με ποιο τρόπο κουρδίζει την κιθάρα του ένας κιθαρίστας μουσικός. Χτυπάει με δύναμη τη χορδή κι αφουγκράζεται με προσοχή τον ήχο. Αν δεν ακούσει τις νότες που πρέπει, τότε τεντώνει ακόμα περισσότερο τη χορδή. Κι ενώ νομίζεις ότι θα σπάσει, τη ξαναχτυπάει με δύναμη, σκύβοντας πάνω στην κιθάρα με τ’ αφτί γυρισμένο στις χορδές. Θα συνεχίσει έτσι να χτυπά, ωσότου  πετύχει το κούρδισμα της κιθάρας του. Τέλος, για να διαπιστώσει αν έκανε καλά τη δουλειά του, θα παίξει μ’ αυτήν το πιο αγαπημένο και μελωδικό του τραγούδι. Και η καρδιά του θα ευφρανθεί και το χαμόγελο θα ζωγραφιστεί ξανά στο πρόσωπό του.

Είσαι κι εσύ σαν την κιθάρα στα χέρια του Θεού αγαπητέ, αν βέβαια πιστεύεις στο Χριστό. Ο Θεός προσπαθεί να σε «κουρδίσει», όπως κάνει ο μουσικός με την κιθάρα του. Με τον καιρό οι πνευματικές σου χορδές χαλαρώνουν. Οι πνευματικοί σου σύνδεσμοι με το Χριστό λασκάρουν, εξαιτίας της καθημερινής σου τριβής με τον κόσμο. Χρειάζεσαι κι εσύ ένα παρόμοιο κούρδισμα. Αν δε σε περάσει απ’ τη δοκιμασία του « κουρδίσματος», τότε θα μείνεις παράφωνος και ακατάλληλος να «τραγουδάς» στη γη τις εξαίσιες μελωδίες Του. Δέξου λοιπόν με προθυμία και υπομονή τη διορθωτική Του επέμβαση και πίστεψε πως είσαι ένα όργανο στα χέρια Του. Θέλει με σένα κι άλλους μαζί, να φτιάξει μιαν επίγεια χορωδία (Εκκλησία) που θα ψάλλει μέρα και νύχτα και στους ατελεύτητους αιώνες, την ωραιότητα, τα κάλλη, τα θαυμάσια, τις χάρες, τα ανείπωτα πλούτη του Νυμφίου που έρχεται, του δοξασμένου και αγαπημένου Λυτρωτή, του  Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

 


stavrinoup@hotmail.com
Λεμεσός- Κύπ

Comments are closed.