Αποτοξίνωση: Πριν και μετά το δελτίο των 8

της Χαρούλας Κ. Κωνσταντινίδου (Από το νέο Blog της storyreloaded.wordpress.com!)

Μνημόνιο, μείωση μισθών, κούρεμα συντάξεων, κρίση, ύφεση, ποσοστά ανεργίας, ευρώ, δραχμή, capital controls, ΕΝΦΙΑ, πετρέλαιο θέρμανσης. Στοπ. Ένα μεγάλο και ηχηρό στοπ.

Μία συνεχής αναπαραγωγή προβλημάτων και όχι λύσεων. Οι ειδήσεις αναπαράγουν γεγονότα που συμβαίνουν στη χώρα μας εδώ και χρόνια. Το μόνο που αλλάζει είναι οι φόροι που γίνονται περισσότεροι και αλλάζουν όνομα, η ανεργία που αυξάνεται, το νόμισμα που κάποιους διόλου τους ενδιαφέρει διότι δεν το έχουν καν στα χέρια τους.

Εμείς, λοιπόν, τι κάνουμε;

Προτείνω να μην δούμε για λίγες ημέρες ειδήσεις. Τα αρνητικά συναισθήματα που αναπαράγονται δε βοηθούν στην καθημερινή μας ζωή. Χρειαζόμαστε λύσεις, όχι επιπλέον προβλήματα.

Στη σημερινή Ελλάδα πριν το δελτίο των 8 σκεφτόμαστε τι θα ακούσουμε στο δελτίο των 8 και μετά το δελτίο οι περισσότεροι αγωνιούμε για το αύριο. Πώς θα ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, όσοι έχουν οικογένεια πώς θα καλύψουν τρέχουσες ανάγκες και άλλα γνωστά.
Λύσεις πού θα βρούμε; Η απάντηση δεν είναι απλή και απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας και συνηθειών από πλευράς μας.
• Δοκιμάστε για μία ημέρα μόνο να μη δείτε καθόλου ειδήσεις. Καμία ενημερωτική εκπομπή. Αυτομάτως η διάθεσή σας θα βελτιωθεί και θα αφήσετε χώρο στο μυαλό σας να σκεφτεί δημιουργικές λύσεις.
• Το ελληνικό κράτος αντιμετωπίζει προβλήματα, λένε. Το κράτος το απαρτίζουμε εμείς, οι πολίτες του, λέω εγώ. Τι θα κάνουμε εμείς για να σας βοηθήσουμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας; Θα ήθελα να δω τις σκέψεις σας στα σχόλια!
• Προσπαθήστε να ζήσετε με όσα έχετε τώρα. Όχι με όσα είχατε παλιά, όχι με όσα θα θέλατε να έχετε. Αν έχετε 10, βάλτε τα δύο στην άκρη και με τα υπόλοιπα πληρώστε λογαριασμούς και καλύψτε καθημερινές ανάγκες.
Θέλετε κι άλλες δημιουργικές λύσεις; Κάντε το χόμπι σας επάγγελμα! Διαβάστε βιβλία ποιοτικά που θα σας βοηθήσουν στη ζωή σας, θα εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας και θα αποκτήσετε μια πιο σφαιρική άποψη για τα γεγονότα που συμβαίνουν στη χώρα μας. Για περισσότερες προτάσεις-λύσεις, μείνετε συντονισμένοι!

15 Σεπτεμβρίου 2015 ~ StoryReloader

Comments are closed.