Πράγματα που ο Θεός θα ζητήσει να μάθει και πράγματα που ο Θεός δεν θα ρωτήσει να μάθει….

 

Ροζαλί Χαρ. Παπαδοπούλου, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας

 

Πράγματα που ο Θεός θα ζητήσει να μάθει και πράγματα που ο Θεός δεν θα ρωτήσει να μάθει….

 

 1. Ο Θεός δεν θα ζητήσει να μάθει τι είδος αυτοκινήτου οδηγούσες, αλλά θα ζητήσει να μάθει πόσους ανθρώπους που δεν είχαν μεταφορικό μέσο, μετέφερες με το αυτοκίνητο σου.

 

 1. Ο Θεός δε θα ζητήσει να μάθει τις ακριβείς διαστάσεις του σπιτιού σου, αλλά θα ρωτήσει πόσους ανθρώπους δέχτηκες και καλωσόρισες στο σπίτι σου.

 

 1. Ο Θεός δε θα ρωτήσει για τα “μοδάτα” ρούχα που είχες μέσα στη ντουλάπα σου, αλλά θα ρωτήσει πόσα από αυτά τα ρούχα βοήθησαν ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη.

 

 1. Ο Θεός δε θα ζητήσει να μάθει για τη κοινωνική σου θέση, αλλά θα ρωτήσει τι είδους χαρακτήρα έδειξες.

 

 1. Ο Θεός δε θα ρωτήσει να μάθει πόσα υλικά αγαθά είχες, αλλά θα θελήσει να μάθει εάν αυτά υπαγόρευαν τον τρόπο με τον οποίο ζούσες.

 

 1. Ο Θεός δε θα ρωτήσει πόσο ήταν ο μεγαλύτερος σου μισθός, αλλά θα ζητήσει να μάθει εάν συμβιβάστηκες για να αποκτήσεις αυτό τον μισθό.

 

 1. Ο Θεός δε θα ρωτήσει πόσες υπερωρίες δούλεψες, αλλά θα ρωτήσει αν αυτές τις υπερωρίες τις δούλεψες για την οικογένεια και τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

 

 1. Ο Θεός δε θα ζητήσει να μάθει πόσες προαγωγές πήρες, αλλά θα ρωτήσει με ποιόν τρόπο εσύ προώθησες άλλους ανθρώπους.

 

 1. Ο Θεός δε θα ζητήσει να μάθει τον τίτλο της δουλειάς σου, αλλά θα θελήσει να μάθει εάν έκανες τη δουλειά σου χρησιμοποιώντας όλες σου τις ικανότητες.

 

 1. Ο Θεός δε θα ρωτήσει τι έκανες για να βοηθήσεις τον εαυτό σου, αλλά τι έκανες για να βοηθήσεις τους συνανθρώπους σου.

 

 1. Ο Θεός δε θα ρωτήσει πόσους φίλους είχες, αλλά θα ρωτήσει σε πόσους ανθρώπους στάθηκες πραγματικός φίλος.

 

 1.  Ο Θεός δε θα ζητήσει να μάθει τι έκανες για να προστατέψεις τα δικαιώματα σου, αλλά τι έκανες για να προστατέψεις τα δικαιώματα των άλλων.

 

 1. Ο Θεός δε θα σε ρωτήσει σε ποια γειτονιά έμενες, αλλά θα σε ρωτήσει πως συμπεριφερόσουν στους γείτονές σου.

 

 1. Ο Θεός δε θα σε ρωτήσει για το χρώμα του δέρματός σου, αλλά για το περιεχόμενο του χαρακτήρα σου.

 

 1. Ο Θεός δε θα ζητήσει να μάθει πόσες φορές οι πράξεις σου συμβάδιζαν με τα λόγια σου, αλλά πόσες φορές αυτά δεν συμβάδιζαν.

Comments are closed.