Ο Χριστιανισμός στην πράξη

 του Θεόδωρου Ματάμη, Εκπαιδευτικού

«Εγώ όμως σας λέω να αγαπάτε τους εχθρούς σας, να ευλογείτε εκείνους που σας καταριούνται, να φέρεστε καλά σ’ εκείνους που σας μισούν και να προσεύχεστε για εκείνους που σας προσβάλλουν και σας κατατρέχουν, για να γίνετε γιοι του Πατέρα σας του ουράνιου, γιατί αυτός τον ήλιο του τον ανατέλλει σε κακούς και σε καλούς, και δίνει τη βροχή σε δίκαιους και σε άδικους» (Ματθαίος 5/44,45).

  ΄Ενας ιεραπόστολος στην Αφρική προσκάλεσε ένα φίλο του μωαμεθανό να πάνε ένα μακρινό ταξίδι με το αυτοκίνητο του. Στο δρόμο είχε την ευκαιρία να του μιλήσει για τον Χριστό και ττη σωτηρία που Αυτός προσφέρει και τη μεταμορφωτική αλλαγή που φέρνει στην Ζώη του ανθρώπου, αλλά ο φίλος του δεν έδειξε ενδιαφέρον. Σ’ ένα σημείο του ταξιδιού τους, το αυτοκίνητο έπαθε βλάβη και σταμάτησε.  Προσπάθησαν με σινιάλο και άλλους τρόπους να σταματήσουν  κάποιο διερχόμενο φορτηγό αλλά ο οδηγός του ούτε καν τους κοίταξε.. ΄Υστερα από προσπάθεια ο ιεραπόστολος κατάφερε να κινητοποιήσει το αυτοκίνητο. Καθώς προχωρούσαν ικανοποιημένοι, είδα το φορτηγό σταθμευμένο, λόγω βλάβης στην άκρη του δρόμου. Ο μωαμεθανός στράφηκε στον ιεραπόστολο και του είπε, «να μια ευκαιρία να τον εκδικηθείς τον οδηγό του φορτηγού, που  δεν σταμάτησε να σε βοηθήσει. Κόρναρε δυνατά και προσπέρασε!» Ο ιεραπόστολος, αντί γι αυτό, σταμάτησε και βοήθησε τον οδηγό του φορτηγού. Και καθώς συνέχιζαν το ταξίδι, ο μωαμεθανός είπε στον ιεραπόστολο, « Τώρα καταλαβαίνω γιατί προσπαθείς να μου μιλήσεις για τη χριστιανική πίστη!».        

Αγαπητέ μου φίλε, αν είσαι χριστιανός τότε είσαι πρεσβευτής του Χριστού, μεταφράζεις και ενσαρκώνεις την πίστη σου για τον Χριστό. Οι ενέργειες σου, τα λόγια σου και οι πράξεις σου θα φανερώσουν τη γνησιότητα της  πίστης σου στον Χριστό. Εκμεταλλεύσου τις ευκαιρίες κάθε μέρα για να δείξεις στους άλλους την αγάπη σου για τον Θεό. Τότε τα λόγια σου και η μαρτυρία σου θ’ ακούγονται πιο δυνατά και καθαρά. Είσαι η μόνη εικόνα του Θεού που μπορούν να δουν οι άνθρωποι. Πρόσεξε πως ζεις και συμπεριφέρεσαι γιατί είσαι η μόνη Βίβλος  που οι άνθρωποι μπορούν να διαβάσουν!    

Comments are closed.