Ο Στίβεν Χόκινγκ ανακάλυψε: “Το σύμπαν δεν είχε ανάγκη τον Θεό για να δημιουργηθεί” – Η ΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ!

Γράφει ο Γιώργος Κανταρτζής

Όλα τα ΜΜΕ έσπευσαν να παρουσιάσουν τα όσα …ανακάλυψε και καταγράφει σε βιβλίο του ο διάσημος βρετανός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ. Στο νέο βιβλίο του υποστηρίζει ότι «Το σύμπαν δεν είχε ανάγκη τον Θεό για να δημιουργηθεί. Σχηματίσθηκε από μόνο του, με τη λογική των νόμων της φυσικής…». Αποσπάσματα του βιβλίου δημοσιεύτηκαν ήδη  στην εφημερίδα “The Times” και ασφαλώς την ώρα που θα διαβάζετε το σχόλιο μας, το βιβλίο θα έχει κυκλοφορήσει και στα ελληνικά. Οι εκδότες στην πατρίδα μας ήταν δυνατόν να χάσουν μια τέτοια ευκαιρία για να διαφωτίσουν τον ελληνικό λαό και να αυξήσουν το εισόδημά τους!  Συνταρακτική η είδηση θα πουν μερικοί. Θα αλλάξει τη ροή της ιστορίας της ανθρωπότητας!!! Αφού όλοι και όλα έγιναν από το τίποτα, ο άνθρωπος ας χαρεί, γιατί ήρθε από το τίποτε και πάει προς το πουθενά!

Θα πούνε οπωσδήποτε κάποιοι σοφοί, ποιοι είμαστε εμείς να αμφισβητήσουμε τη θεωρία του μεγαλύτερου επιστήμονα της εποχής μας; Και άλλοι επιστήμονες στο παρελθόν υποστήριξαν με επιχειρήματα την άλφα θεωρία, που στη συνέχεια την ανασκεύασαν, γιατί τα επιχειρήματά τους ήταν σαθρά και έφεραν στο φως μια νεότερη ανακάλυψη που κι αυτή δεν άντεξε στο χρόνο. Κι εμείς, οι απλοί κάτοικοι αυτού του πλανήτη, τα πιστεύουμε, χωρίς να τα ερευνούμε. Εδώ ισχύει το μη βιβλικό «πίστευε και μη ερεύνα».     

Η Βίβλος περιγράφει τους επιστήμονες και τους  φιλοσόφους, που έχουν τέτοιες αντιλήψεις και θεωρίες με τα εξής λόγια: «(…) εσκοτίσθη η ασύνετος αυτών καρδία φάσκοντες είναι σοφοί εμωράνθησαν» (Ρωμαίους 1/21,22).

Πού μπορεί να φτάσει, στ’ αλήθεια, ο ευφυής άνθρωπος, για να αποδείξει ότι έγινε από το τίποτα, κατηγορώντας τους χριστιανούς ως  «σκοταδιστές», γιατί πιστεύουν  στην ύπαρξη του Θεού και ότι το σύμπαν δημιουργήθηκε από τον Θεό. Αλλά ποιοι  είναι «σκοταδιστές»; Αυτοί που πιστεύουν ότι το σύμπαν και ο άνθρωπος δημιουργήθηκαν από τον Θεό (Γένεση 1/1) , ή ότι αυτό που ο νους του ανθρώπου (αλήθεια, ποιος έπλασε το νου του ανθρώπου;) δεν μπορεί να συλλάβει έγινε στην τύχη ή από το Big Bang («Μεγάλη ´Εκρηξη») ή «σχηματίσθηκε από μόνο του, με τη λογική των νόμων της φυσικής» (και ποιος έκανε τους νόμους της φυσικής;), όπως διατείνεται ο Χόκινγκ. Και ποιος προκάλεσε την έκρηξη αυτή; Και πώς έγιναν όλα αυτά; Και αμέτρητα άλλα ερωτηματικά που ο μυαλωμένος άνθρωπος δεν μπορεί να απαντήσει. Κι όταν ο άνθρωπος βγάζει από τη μέση τον Θεό, πέφτει σ’ έναν κυκεώνα αντιφάσεων και παράλογων ερμηνειών.

Δεν είναι παρανοϊκό, ο πεπερασμένος άνθρωπος που δεν μπορεί να δημιουργήσει ούτε μια μύγα, να πιστεύει ότι το τίποτα έκανε το καθετί, ακόμη και τον λογικό άνθρωπο;!

Θα διαβάσατε ότι πριν όχι και πολύ χρόνο, 65.000 (ΕΞΗΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ)  κορυφαίοι επιστήμονες από 26 κράτη, 500 πανεπιστημιακά ιδρύματα (κατά άλλη πηγή 500 ινστιτούτα 80 χωρών) συμμετείχαν στο μεγαλύτερο πείραμα, στο εργαστήριο CERN, στα Γαλλοελβετικά σύνορα. Και τι έκαναν αυτοί; Με το πείραμα τους προσπάθησαν να βρουν το μυστήριο της δημιουργίας του Σύμπαντος, μέσω μιας «αναπαράστασης» των συνθηκών της θεωρίας της Μεγάλης Έκρηξης, για να αποδείξουν πώς ήρθε στην ύπαρξη το σύμπαν. Δαπανήθηκαν 3,5 δισ. ευρώ για την κατασκευή του επιταχυντή. Το πείραμα απέτυχε. Θα ξαναπροσπαθήσουν. Γι’ αυτό το πείραμα, με τα τόσα υλικά στη διάθεσή τους, χρειάστηκαν χιλιάδες επιστήμονες, ενώ για τη δημιουργία του πολύπλοκου αλλά αρμονικού και άπειρου σύμπαντος δεν χρειάστηκε τίποτε και κανένας!!! Και τα αποτελέσματα του πειράματος θα είναι μάλιστα γνωστά ύστερα από 20 χρόνια. Πού μπορεί να φτάσει η αλαζονεία του ανθρώπου! Ξεχνά ο άνθρωπος το πάθημα του με τον πύργο της Βαβέλ. ΄Ηθελε να φτάσει το Δημιουργό και το αποτέλεσμα: σύγχυση!  

Τα αστρονομικά ποσά, που ξοδεύτηκαν για το πείραμα θα μπορούσαν να ευεργετήσουν  εκατομμύρια συνανθρώπους μας που δεν έχουν να φάνε και στερούνται τα στοιχειώδη της ζωής. Κι ας πούμε ότι βρήκαν πως ήρθε στην ύπαρξη το σύμπαν πριν πολλά εκατομμύρια χρόνια –εδώ δεν μπορούν να κάνουν πρόγνωση του καιρού για 15 μέρες– σε τι θα ωφελήσει όλο αυτό τον άνθρωπο; Πώς είναι δυνατόν να πιστεύει ο άνθρωπος ότι το πολύπλοκο και τέλεια αρμονικό σύμπαν έγινε στην τύχη, ενώ για να κάνουν ένα πείραμα χρειάστηκαν να συνεργαστούν χιλιάδες εγκέφαλοι απ’ όλον τον κόσμο! Μερικοί επιστήμονες επιτίθενται στη  χριστιανική πίστη, χωρίς προηγουμένως να την ερευνήσουν. Μοιάζουν μ’ έναν αθλητικογράφο που κάνει κριτική μια μουσική συναυλία! Ας ζητήσουμε από τον Θεό να φωτίσει όλα αυτά τα μεγάλα μυαλά, ώστε να δούνε τα μεγαλεία του Θεού. Πόσο ευγνώμονες είμαστε στον Θεό που φανέρωσε τα μεγαλεία του στα «μωρά αυτού του κόσμου». 

Comments are closed.