Ο ΣΤΑΒΛΟΣ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΓΟΛΓΟΘΑ

Γράφει ο Γιώργος Σ. Κανταρτζής

Την περίοδο αυτή του χρόνου ποιο στάδιο της ζωής του Ιησού Χριστού σκέπτεσαι περισσότερο; Αναμφίβολα τη γέννησή Του, τα Χριστούγεννα. Ακούς σχετικά κηρύγματα, διαβάζεις άρθρα, βλέπεις φάτνες, βοσκούς και μάγους στις πλατείες, στα μαγαζιά  και σε πολλούς άλλους δημόσιους  χώρους. Στα σχολεία γίνονται γιορτές με θέμα τη γέννηση… παντού  υπάρχει ένα χρώμα και παλμός Χριστουγεννιάτικος. Ακόμη και  οι εφημερίδες και η TV που στη διάρκεια του χρόνου ασχολούνται μ’ ένα σωρό άλλα  θέματα, τα περισσότερα αμαρτωλά,  την  περίοδο αυτή   βάζουν τη θρησκευτική, τη  χριστουγεννιάτικη στολή τους.  Πολύ χρώμα γιορταστικό παντού.

Το ερώτημα που εγείρεται: όλος αυτός ο κόσμος, ακόμη κι αυτοί που πηγαίνουν στις όποιες χριστιανικές εκκλησίες, γνωρίζουν το νόημα της γιορτής αυτής, της γέννησης του Ιησού Χριστού;  Γιατί ήρθε ο Χριστός; Να ιδρύσει μια νέα θρησκεία, να φέρει κοινωνικές αλλαγές με το επαναστατικό του κήρυγμα, να …; Τίποτα απ’ όλα αυτά. Με  δυο λόγια απλά: Ήρθε ο Θεάνθρωπος Χριστός για να πεθάνει για να μας σώσει από τις αμαρτίες μας. Ασφαλώς το μόνο που δεν θα θέλαμε να αναλογιστούμε, τουλάχιστο τη χαρούμενη αυτή περίοδο με τα φανταχτερά στολίδια, τα νόστιμα φαγητά και τα γλεντοκόπια, είναι  ο οδυνηρός και επαίσχυντος σταυρικός θάνατος του  Ιησού Χριστού.

Κι όμως πώς  μπορούμε να  γιορτάζουμε τη γέννηση του Χριστού χωρίς να σκεφτούμε το σκοπό του ερχομού Του. Ο Χριστός ήρθε να εκτελέσει μια αποστολή του Πατέρα Θεού,  από τη βραδιά εκείνη  που γεννήθηκε από την Παρθένο Μαρία στη Βηθλεέμ. Ήρθε να μας δείξει πώς είναι ο Θεός, να μας διδάξει πώς να ζήσουμε, πώς να συμπεριφερθούμε, πως να μιλούμε ως πνευματικοί άνθρωποι και το πιο σημαντικό ακόμη πώς θα έχουμε μια πλήρη, στενή σχέση με τον Πατέρα Θεό. Η κύρια αποστολή του Ιησού Χριστού στην ενανθρώπισή Του ήταν να προσφέρει τον Εαυτό Του θυσία για  να γίνει Σωτήρας των ανθρώπων. Ο Στάβλος της Βηθλεέμ  δείχνει στο Σταυρό του Γολγοθά!

Καθώς προετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα, ας μην περιοριστούμε στα γεύματα, τα δώρα, τα ρεβεγιόν, τα … Ας μη χάσουμε το στόχο μας ότι ο Χριστός ήρθε να δώσει τη ζωή Του για τη σωτηρία μας. Την περίοδο αυτή της ανταλλαγής δώρων, το καλύτερο δώρο που μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου,  αν δεν το έχεις κάνει ως τώρα, που είναι μάλιστα δωρεάν, παρ’ ότι  κόστισε στον Θεό Πατέρα  τον ίδιο τον Υιό Του, είναι ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ. Ο Θεός αγάπησε τόσο πολύ τον κόσμο, κι εσένα ξεχωριστά, ώστε ΕΔΩΣΕ τον Υιό Του για να μη χαθείς εσύ και να αποκτήσεις αιώνια ζωή (Ιωάν. 3/16).  Τι πιο ένδοξο δώρο! Μόνο όταν Αυτός είναι Σωτήρας σου μπορείς να γιορτάσεις δικαιωματικά αληθινά, χριστιανικά και  Βιβλικά Χριστούγεννα, με τον Ιησού Χριστό στο κέντρο.  Κι αυτό μπορεί να γίνει όχι μόνο για μερικές ημέρες αλλά κάθε μέρα του χρόνου. Ο μεγάλος συγγραφέας Κάρολος Ντίκενς έγραψε: « Θα τιμήσω τα Χριστούγεννα στην καρδιά μου και θα προσπαθήσω να τα κρατήσω  στη διάρκεια όλου του χρόνου». Εύχομαι σ’ όλους σας χαρούμενα Χριστούγεννα με τον Χριστό στο κέντρο και το Νέο ΄Ετος να είναι γεμάτο χαρές, υγεία, ευλογιές Θεού και  πλούσια καρποφορία.

Comments are closed.