ΜΟΙΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΣΑΓΙΕΡΑ του Τίτου Πυλαρινού

ΜΟΙΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΣΑΓΙΕΡΑ – ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΜΕΧΡΙΣ ΟΤΟΥ ΣΟΥ ΣΥΜΒΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ

του  Τίτου Πυλαρινού, συνταξιούχου Δ/τή Αγροφυλακής

Έχεις ποτέ αποτύχει ή έκανες λάθος; Πολύ ωραία τότε το παρακάτω είναι για σένα . Το γεγονός ότι απέτυχες είναι απόδειξη ότι δεν έχεις ακόμη τελειώσει. Αποτυχίες και λάθη είναι δυνατόν να γίνουν γέφυρα, όχι φράγμα στην επιτυχία σου.

Ο Ψαλμ. 37:23-24 λέει: «Όταν τα διαβήματα του ανθρώπου κατευθύνονται από τον Κύριο, ο δρόμος του είναι σ’ αυτόν αρεστός. Αν πέσει, δε θα συντριβεί επειδή, ο Κύριος υποστηρίζει το χέρι του». Η αποτυχία μπορεί να μοιάζει με γεγονός. Δεν είναι όμως παρά μια γνώμη. Δεν είναι πόσο μακριά πέφτεις αλλά πόσο ψηλά πηδάς που κάνει όλη τη διαφορά.

Ο Θεόδωρος Ρούσβελτ είπε: «Προτιμότερο είναι να τολμήσεις μεγάλα, να κερδίσεις ένδοξους θριάμβους, ακόμη κι αν υπήρξαν αποτυχίες, παρά να συμπορευτείς μ’ εκείνα τα φτωχά πνεύματα που ποτέ δεν χάρηκαν ιδιαίτερα ούτε υπέφεραν αρκετά γιατί ζουν στο γκρίζο λυκόφως. Αυτοί δε γνωρίζουν ούτε νίκη ούτε ήτα». Ένα από τα πιο μεγάλα ρίσκα που μπορείς να πάρεις στη ζωή σου είναι να λάβεις τα μέτρα σου και ουδέποτε να έχεις κάποιες αποτυχίες ή λάθη.

Κανείς ποτέ δεν κατάφερε κάτι αξιόλογο, με την πρώτη φτάνοντας στο χείλος της καταστροφής. Αν προσπάθησες να κάνεις κάτι και απέτυχες, είσαι πολύ καλύτερος παρά το να μη προσπαθήσεις καθόλου. Εκείνος που ποτέ δεν κάνει λάθος φτάνει φοβερά κουρασμένος, χωρίς να κάνει κάτι. Αν δεν κάνεις λάθη, δεν διακινδυνεύεις αρκετά.

Η αποτυχία δεν τα βάζει κάτω. Επιμένει και προσπαθεί ακόμη μια φορά, παρά να τα παρατήσει. Δεν πνίγεσαι από την πτώση στο νερό, πνίγεσαι όταν μένεις ακίνητος εκεί. Έτσι λοιπόν, σήκω και προχώρα. Στις Παρ. 28:13 διαβάζουμε: «Ο άνθρωπος που αρνείται ν’ αναγνωρίσει τα σφάλματά του ποτέ δεν πετυχαίνει, όμως αυτός που τα εξομολογείται και τα εγκαταλείπει, θα ελεηθεί».

Ο θάνατος των ονείρων σου δεν επέρχεται από μια αποτυχία αλλά από αδιαφορία και απάθεια. Ο καλύτερος τρόπος να προχωρήσεις μετά από μια αποτυχία έγκειται στο να μάθεις το μάθημα και να ξεχάσεις τις λεπτομέρειες.

Η αποτυχία μπορεί να καταστεί βάρος ή αντίθετα να σου δώσει φτερά. Ο μόνος δρόμος να επανέλθεις είναι να προχωρήσεις. Το 99% της επιτυχίας, χτίζεται στην προηγούμενη αποτυχία.

Να έχεις υπόψη σου: «Επιτυχία είναι αποτυχία αναποδογυρισμένη. Επέμενε στη μάχη, όταν είσαι βαριά χτυπημένος. Όταν τα πράγματα φαίνονται άσχημα δεν πρέπει να εγκαταλείπεις.

 

Απόδοση

Comments are closed.