ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

 

«Να! Στέκομαι τώρα μπρος στην πόρτα και χτυπώ! Αν κανείς ακούσει τη φωνή μου και ανοίξει την πόρτα, θα μπω στο σπίτι του και θα δειπνήσω μαζί του, κι αυτός μαζί μου» (Αποκάλυψη 3/20)

Ο διάσημος Βρετανός ιεροκήρυκας Κάμπελλ Μόργκαν πληροφορήθηκε ότι θα έκαναν έξωση από το σπίτι της μια ηλικιωμένη ενορίτισσα του. Μάζεψε αρκετά χρήματα και πήγε να πληρώσει το ενοίκιο της γυναίκας. Χτύπησε και ξαναχτύπησε δυνατά την πόρτα τους σπιτιού της αλλά δεν πήρε καμία απάντηση. Απογοητευμένος ο ιεροκήρυκας επέστρεψε σπίτι του. Η φτωχή γυναίκα ήταν συνεχώς στο σπίτι αλλά φοβόταν να ανοίξει γιατί νόμιζε πως αυτός που χτυπούσε την πόρτα ήταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ενώ ήταν ο ποιμένας της που της έφερε χρήματα για να πληρώσει το ενοίκιο.   

Φίλε μου, πολλές φορές και τη δική πόρτα χτυπά μια ευλογία. Μην αφήσεις τους φόβους σου να σ’ εμποδίσουν να απαντήσεις στο χτύπημα εκείνου που στέκεται έξω. Και ο Ιησούς Χριστός υπομονετικά περιμένει έξω από την καρδιά σου και περιμένει να Του ανοίξεις την πόρτα για να μπει μέσα και να γίνει Σωτήρας και Κύριος σου. Μόνο αν εσύ θελήσεις θα μπει στην καρδιά σου.    

Ο Τσόρτσιλ είπε: «Ο απαισιόδοξος βλέπει δυσκολία σε κάθε ευκαιρία, ενώ ο αισιόδοξος βλέπει ευκαιρία σε κάθε δυσκολία».

Ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελλ είπε: «Όταν μια πόρτα κλείνει, μια άλλη ανοίγει αλλά συχνά ξοδεύουμε πολύ χρόνο λυπημένοι κοιτάζοντας την κλειστή πόρτα και δεν βλέπουμε αυτή που άνοιξε για μας».

                                                                       Θεόδωρος Ματάμης

 

Comments are closed.