ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΓΛΑΡΟ

Γράφει ο Παναγιώτης Σταυρινού, Μαθηματικός

Ο γλάρος, καθώς φτερουγίζει πάνω από το κύμα, επισημαίνει με τα διεισδυτικά του μάτια κάποιο απρόσεχτο ψαράκι που ανεβαίνει στην επιφάνεια. Κι ενώ παιχνιδίζει αμέριμνο στο πλατάγισμα των κυμάτων, αυτός δεν χάνει την ευκαιρία. Εφορμά εναντίον του και το γραπώνει επιδέξια στο δυνατό του ράμφος. Κρίμα, διότι αν έμενε στα βαθιά, τώρα θα ζούσε και δεν θα σπαρταρούσε στο στόμα του γλάρου.

Γράφω συμβολικά αγαπητέ αναγνώστη. Αυτή η σκηνή είναι αντίστοιχη με καταστάσεις που διαδραματίζονται στον πνευματικό κόσμο. Ο γλάρος συμβολίζει το διάβολο που περιπολεί ασταμάτητα κατοπτεύοντας την πορεία της ζωής μας, ενώ τα ψάρια συμβολίζουν τους ανθρώπους. Αν κάνουμε το λάθος να εγκαταλείψουμε τα βαθιά νερά του Βιβλικού Λόγου περιφρονώντας το θέλημα του Θεού, τότε θα βρεθούμε αγκιστρωμένοι στις δαγκάνες του κυνηγού της ψυχής μας. Το παιγνίδι στον αφρό των κυμάτων του κόσμου των αισθησιακών απολαύσεων, μας αφήνει ευάλωτους στο «γλάρο», που κόβει βόλτες στη διαχωριστική γραμμή του πνεύματος και των αισθήσεων. Αν ζούμε σε πνευματικά βάθη τότε ο εχθρός δεν μπορεί να μας φτάσει, όσο επιδέξιος «βουτηχτής» κι αν είναι.

Έλα λοιπόν στα βαθιά αγαπητέ και μην παίζεις με το «γλάρο» τα παιγνίδια του θανάτου. Στα “βαθιά”, όλοι στο Χριστό, να μη μας πιάσει ο ”γλάρος ”.

Μαθηματικός
stavrinoup@hotmail.com
Λεμεσός- Κύπρος

Comments are closed.