Μικρές Αγγελίες

 Γράφει ο ΄Ακης Δημητριάδης

 

Μεγάλες αλήθειες κρύβουν οι μικρές αγγελίες στις εφημερίδες.

Οι περισσότερες αφορούν ενοικιάσεις και πωλήσεις.

Πριν από μερικά χρόνια οι ιδιοκτήτες ενός ακινήτου ήταν χαρούμενοι, περήφανοι και προνομιούχοι, διότι εισέπρατταν ενοίκιο ή το έδιναν προίκα στα παιδιά τους. Σήμερα, όμως, συμβαίνει το εντελώς αντίθετο. Το να έχεις ακίνητο είναι μεγάλος μπελάς και πραγματική κατάρα.

Πρώτα-πρώτα, οι μισοί ενοικιαστές δεν πληρώνουν το ενοίκιο. Λένε ότι δεν έχουν λεφτά επειδή απολύθηκαν από τη δουλειά και είναι άνεργοι, ή ότι με τις περικοπές των μισθών λόγω της κρίσης τα λεφτά δεν τους φτάνουν για να ζήσουν.

Ακόμα χειρότερα, πολλοί ενοικιαστές εγκαταλείπουν το σπίτι κρυφά και απροειδοποίητα τη νύχτα μέσα στο βαθύ σκοτάδι, κλέβοντας τον εξοπλισμό του σπιτιού κι αφήνοντας απλήρωτα ενοίκια πολλών μηνών, απλήρωτα κοινόχρηστα και λογαριασμούς ΔΕΗ, νερού, και τηλέφωνου.

Ακόμα χειρότερα, οι πιο πολλοί έχουν ρημάξει το σπίτι, το οποίο τώρα χρειάζεται πολυδάπανες επισκευές, βάψιμο από την αρχή, κ.ά.

Ένα στα τρία μαγαζιά έχουν κλείσει και το μόνο που απέμεινε στο τζάμι είναι η πινακίδα ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ.

Καπάκι σε όλα αυτά έρχεται το χαράτσι, δηλαδή ο ιδιοκτήτης αντί να παίρνει ενοίκιο, πληρώνει αυτός ενοίκιο στο κράτος για το ίδιο του το σπίτι…

 

Οι πωλήσεις κι αυτές κρύβουν μεγάλα προβλήματα και δράματα. Πρόσφατα ένας γνωστός μου πούλησε όσο-όσο στη μισή τιμή ένα ακίνητο, για να μπορέσει να εξοφλήσει ένα μέρος από τα χρέη του και να πληρώσει για την εγχείρηση της γυναίκας του.

 

Τέλος, είναι και οι αγγελίες «κοινωνικού» χαρακτήρα:

 

«Νεαρός επιστήμων, δημόσιος υπάλληλος, ψηλός, ευπαρουσίαστος, ευγενικός, ζητεί γνωριμία με σκοπό το γάμο»…

 

«Πανέμορφη Ρωσίδα φυσιοθεραπεύτρια, ξανθή, γαλανομάτα, έμπειρη, παρέχει υπηρεσίες μασάζ κατ’ οίκον με απόλυτη εχεμύθεια»…

Comments are closed.