ΜΙΑ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ


Όταν ζήτησαν από τον ιεροκήρυκα Τζόε Ράϊτ να ανοίξει τη νέα σύνοδο της Γερουσίας του Κάνσας της Αμερικής, όλοι περίμεναν να  ακούσουν τις συνηθισμένες γενικότητες, αλλά προς μεγάλη έκπληξή τους να τι άκουσαν:

«Ουράνιε Πατέρα, ήρθαμε ενώπιόν Σου σήμερα να Σου ζητήσουμε συγχώρηση και να σε παρακαλέσουμε να μας δώσεις κατεύθυνση και οδηγία. Ξέρουμε πως ο Λόγος Σου λέει: «Αλίμονο σ’ εκείνους που λένε το κακό καλό και το καλό κακό, που παρασταίνουν  το μαύρο άσπρο και το άσπρο μαύρο, που κάνουν το πικρό γλυκό και το γλυκό πικρό» (Ησαϊας 5:20), αλλά αυτό ακριβώς είναι που έχουμε κάνει εμείς. Έχουμε χάσει την πνευματική μας ισορροπία και  αντιστρέψαμε τις αξίες μας.

Ομολογούμε πως έχουμε διαστρεβλώσει την απόλυτη αλήθεια του Λόγου Σου του Αγίου ονομάζοντάς την πλουραλισμό, ή «ό,τι πει η πλειοψηφία»!

Έχουμε εκμεταλλευτεί τους φτωχούς και είπαμε πως ήταν η μοίρα τους να είναι φτωχοί.

Έχουμε ανταμείψει την τεμπελιά και το ονομάσαμε κοινωνική πρόνοια.

Έχουμε φονεύσει τα αγέννητα παιδιά και το έχουμε ονομάσει ελεύθερη επιλογή.

Έχουμε δολοφονήσει γιατρούς που εκτελούν εκτρώσεις και το ονομάσαμε δικαιοσύνη.

Αποφύγαμε να πειθαρχήσουμε τα παιδιά μας και το ονομάσαμε ανάπτυξη αυτοπεποίθησης.

Έχουμε κάνει κατάχρηση εξουσίας και το ονομάσαμε πολιτική.

Έχουμε βάλει στο μάτι τα υπάρχοντα συνανθρώπων μας και το έχουμε ονομάσει φιλοδοξία.

Έχουμε μολύνει την ατμόσφαιρα με αισχρότητες και πορνογραφίες και το ονομάσαμε ελευθερία έκφρασης.

Έχουμε γελοιοποιήσει της καθιερωμένες ηθικές αξίες των προγόνων μας και το ονομάσαμε διαφώτιση.

Ερεύνησε τις καρδιές μας, ω, Θεέ, και μάθε τους στοχασμούς μας σήμερα. Καθάρισέ μας από κάθε αμαρτία και ελευθέρωσέ μας από τα δεσμά του κακού.

Καθοδήγησε και ευλόγησε τους άνδρες και τις γυναίκες που βρίσκονται σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα και που έχουν εκλεγεί ως ηγέτες μας να μας κατευθύνουν στο κέντρο του θελήματός Σου και να ζητούν ανοιχτά τα πράγματα αυτά στ’ όνομα του Μονογενούς Σου Γιου, του Ζωντανού Σωτήρα μας Ιησού Χριστού. Αμήν».

Η αντίδραση ήταν άμεση. Ένας αριθμός νομοθετών έφυγαν έξω στη διάρκεια της προσευχής σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Μέσα σε έξι εβδομάδες, η εκκλησία στην οποία ήταν ποιμένας ο Ράϊτ, δέχτηκε και κατέγραψε περισσότερα από 5.000 τηλεφωνήματα, από τα οποία μόνο τα 47 ήταν αρνητικά. Η εκκλησία αυτή παίρνει τώρα γράμματα από διάφορα κράτη, όπως Ινδία, Αφρική, Κορέα ζητώντας να τους σταλεί αντίγραφο αυτής της προσευχής.

Ο ραδιοσχολιαστής Πωλ Χάρβεη εξέπεμψε την προσευχή αυτή από το ραδιοφωνικό του πρόγραμμα, «Η υπόλοιπη Ιστορία», και πήρε περισσότερα γράμματα απ’ όσα έχει πάρει για οποιαδήποτε άλλη εκπομπή του.

Μακάρι η προσευχή αυτή να βρει απήχηση και στο δικό μας έθνος, ώστε να ονομαστούμε πραγματικά ένα κράτος χριστιανικό.  Αν δεν ορθώσουμε το ανάστημά για να υποστηρίξουμε κάτι, τότε θα γονατίσουμε μπροστά στο καθετί.

                                                                                                          Μετάφραση: Συμεών Ιωαννίδης

 

Comments are closed.