ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Σταυρινού, Μαθηματικός

 

Κάθε φορά που βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση, αποδεικνύουμε πόσο λίγο εμπιστευόμαστε το Θεό. Σε κάθε δυσκολία συμπεριφερόμαστε σαν τους Εβραίους, που φοβήθηκαν τους Χαναναίους γιατί ήσαν γιγαντόσωμοι. Ο Ιησούς του Ναυή και ο Χάλεβ εκπροσωπούν τους ανθρώπους της πίστεως, που δεν οπισθοχωρούν στην παρουσία κάθε λογής γιγάντων. Είναι ψωμίον δι ημάς (Αρ.14/9), λέγουν, εμπιστευόμενοι πλήρως το Θεό.

 Παρόμοιους ”γίγαντες” αγαπητέ αναγνώστη, συναντούμε κι εμείς σήμερα στην καθημερινή μας ζωή. Είναι τα διάφορα προβλήματά μας. Μπορεί να ξεφυτρώσουν ξαφνικά στη δουλειά μας. Μπορεί να παρουσιαστούν απροσδόκητα μπροστά μας, απειλώντας με διάλυση τις σχέσεις μας με φιλικά και αγαπητά μας πρόσωπα. Μπορεί να τους συναντήσουμε στις διάφορες δραστηριότητές μας. Ίσως τους βρούμε στο σώμα μας, απειλώντας την υγεία μας. Οι ”γίγαντες” κυκλοφορούν παντού. Κρύβονται ακόμα και μες στα μυαλά μας. Όταν λοιπόν αγαπητέ θα συναντήσεις στο δρόμο σου τους οποιουσδήποτε γίγαντες, μην κάνεις στροφή για να τους αποφύγεις. Ούτε να ζητήσεις από το Θεό να σε απομακρύνει από αυτούς. Πρέπει να συγκρουστείς μαζί τους. Δεν πρόσεξες πως ο Θεός δεν απομάκρυνε τους «γίγαντες» απ’ τη ζωή του Απ. Παύλου; Ο Χριστός ζητά από εμάς να γίνουμε οι νικητές του κόσμου. Αλλά νίκη χωρίς μάχη δεν υπάρχει. Αν πιστεύεις στο Χριστό, τότε είσαι ένας στρατιώτης στην πρώτη γραμμή του πολέμου εναντίον των ποικιλώνυμων και ποικιλόμορφων γιγάντων. Κι αν στη μάχη λαβωθείς απ’ τα αδίσταχτα χτυπήματα τους, ο Χριστός θα σε σηκώσει. Διότι είσαι ενωμένος με Εκείνον που νίκησε τον κόσμο.

 Μη φοβάσαι τους γίγαντες φίλε. Χωρίς αυτούς, πώς θα βεβαιωθείς ότι ο Θεός είναι μαζί σου; Η πίστη μας στο Χριστό εδραιώνεται μέσα στην πείρα της σύγκρουσης με τους «γίγαντες». Να πιστεύεις, ότι «τα πάντα δύναμαι δια του ενδυναμούντος με Χριστού» (Φιλ.4/13). Τότε οι γίγαντες θα είναι ψωμίον για σένα.

stavrinoup@hotmail.com
Λεμεσός

Comments are closed.