Κρυμμένος θησαυρός

Την περασμένη εβδομάδα πήρα να φορέσω ένα σακάκι που είχα χρόνια να το χρησιμοποιήσω. Προς μεγάλη μου έκπληξη και χαρά ανακάλυψα στην εσωτερική τσέπη ένα χαρτονόμισμα 50 ευρώ. Ήταν τόσο αναπάντεχο, σαν να μου φάνηκε ότι ήταν 500 ευρώ ή και περισσότερα !  Συνήθως η γυναίκα μου ψάχνει τις τσέπες των ρούχων πριν τα βάλει στο πλυντήριο, αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν χρειάστηκε να πλυθεί κι έμεινε ξεχασμένο.

Από μικρό παιδί με γοήτευαν οι ιστορίες μυστηρίου και οι κρυμμένοι θησαυροί. Πάντα ονειρευόμουν ξαφνικά να γίνω πλούσιος, να ανακαλύψω κάποιο κρυμμένο θησαυρό ή κάποιος πλούσιος μακρινός συγγενής να μου αφήσει κληρονομιά μια αμύθητη περιουσία. Ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια ήταν το Βιου Μάστερ, να βλέπω μακρινά και εξωτικά μέρη, πολυτελείς αμερικάνικες λιμουζίνες, πολυτελή υπερωκεάνια, καταπράσινες πλαγιές στις Άλπεις, τους καταρράκτες του Νιαγάρα και άλλα ονειρεμένα μέρη.

Όταν τελείωσα τη στρατιωτική μου θητεία μπάρκαρα στα καράβια να κάνω καριέρα ναυτικού και πήγα στη Νότια Αμερική, Μπριζίλια, Αργεντίνα, Γη του Πυρός, Χιλή, Περού, Διώρυγα Παναμά κλπ.

Αργότερα επέστρεψα στην Ελλάδα και έκανα καριέρα στην Τράπεζα Ελλάδος. Ακόμα θυμάμαι το θησαυροφυλάκιο, το βουνό με τα δέματα τα δισεκατομμύρια χαρτονομίσματα.

Τώρα πια είμαι συνταξιούχος και έχω περιοριστεί πολύ, ιδίως από τότε που μου μείωσαν τη σύνταξη κι έκοψαν το Δώρο Χριστουγέννων. Εξακολουθώ όμως να ονειρεύομαι.

Τελευταία μου έχει καρφωθεί στο μυαλό μια τρελή ιδέα:  Aποφάσισα να αγοράσω ένα χωράφι 10 περίπου στρέμματα κάπου ανάμεσα στη Μεθώνη και τον ποταμό Αλιάκμονα. Κανείς δεν αγοράζει σ’ αυτό το μέρος και το βρήκα σε πολύ φτηνή τιμή. Μπορεί να φαίνεται παλιοχώραφο και στη ερημιά, αλλά νομίζω ότι πολύ σύντομα θα με κάνει πάμπλουτο.

Οι λόγοι που με έκαναν να θέλω να αγοράσω αυτό το παλιοχώραφο είναι οι εξής :

·               Ένας φίλος μου είπε ότι στο μέρος αυτό θα μεταφερθεί το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης και ότι όλα τα χωράφια της περιοχής θα πάρουν πολύ μεγάλη αξία.

·               Από κάποιον άλλον άκουσα ότι παλιότερα έγιναν έρευνες και στο υπέδαφος βρέθηκαν τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

·               Διάβασα κάπου ότι οι Γερμανοί το 1943 όταν έφευγαν από την Ελλάδα εσπευσμένα, έκρυψαν μεγάλες ποσότητες χρυσών νομισμάτων σ’ αυτήν τη περιοχή. Ένας αρχαιολόγος φίλος μου ενίσχυσε την άποψη ότι όλη η περιοχή κρύβει χρυσό, διότι και οι Μακεδόνες βασιλείς Φίλιππος και Αλέξανδρος από εδώ θα πήραν τον χρυσό για να φτιάξουν τα χρυσά στεφάνια και τα άλλα πολύτιμα κοσμήματα.

Το χωράφι αυτό είναι λίγο παράξενο. Δεν είναι ίσιο και επίπεδο, αλλά ανώμαλο, με πολλά αγκάθια και βατσινιές, και στη μέση έχει κάτι σαν τούμπα – έναν λοφάκο. Κάτι μου λέει ότι κάτω από αυτή την τούμπα θα κρύβεται ένας μεγάλος θησαυρός !

Comments are closed.