ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΓΩΝΙΑΣ

του Γ.Σ. Κανταρτζή

Οι κυβερνήσεις, ιδιαίτερα της «προοδευτικής» Δύσης, συναγωνίζονται η μια την άλλη για το ποια θα ψηφίσει τους πιο «προοδευτικούς» νόμους, για τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων και άλλων ιδιαιτεροτήτων.

Οι κοινότητες των ομοφυλοφίλων, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ιδιαίτερα μαχητικές. Συνεχώς διεκδικούν, και το επιτυγχάνουν, νέα δικαιώματα και κερδίζουν έδαφος στην επιδοκιμασία του κόσμου. Παράλληλα, όμως, άρχισαν να αφυπνίζονται και να ξεσηκώνονται και οι υπέρμαχοι των ηθικών αξιών και της διδασκαλίας της Αγίας Γραφής. Στην Ευρώπη, οι φωνές αυτές είναι αναιμικές, ασήμαντες. Οι θρησκευτικοί ηγέτες όλων των εκκλησιαστικών ομολογιών, στην πλειοψηφία τους, περί άλλα τυρβάζουν. Στις ΗΠΑ, αυτοί που διαμαρτύρονται γι’ αυτά τα κακά, είναι περισσότεροι. Κι εκεί, όμως, υπάρχουν εκείνοι που, αν και κάποτε ήταν υπερασπιστές της Βίβλου, σιγά σιγά, σαν το βάτραχο στη χύτρα, αρχίζουν να προσαρμόζονται και να συμβιβάζονται με το κλίμα, τη νοοτροπία και τον συρμό της εποχής και άρχισαν να νερώνουν τις πεποιθήσεις τους.

Χαιρόμαστε, όμως, για εκείνους που πάνε αντίθετα στο ρεύμα και στέκονται αντίθετοι στις αποφάσεις των κυβερνήσεων τους, σε θέματα πίστης και ηθικών αξιών. ΄Ενας ιεροκήρυκας, στις ΗΠΑ, είπε: «Είμαι εδώ για να διακηρύξω ότι δεν έχει σημασία τι λέει το Ανώτατο Δικαστήριο*, ούτε τι λέει ο πρόεδρός μας ούτε ακόμη και η κοινωνία. Δεν θα υποταχθούμε σε κανέναν άλλον, παρά μόνο στον Θεό. Και, με τη βοήθεια Του, για κανένα λόγο και με κανέναν τρόπο δεν θα διακινδυνέψουμε τις χριστιανικές πεποιθήσεις μας, όταν πρόκειται για τον θεσμό του γάμου». Στη συνέχεια, τονίζει: «Εκείνοι που φοβούνται τον άνθρωπο περισσότερο από τον Θεό, έχουν μια λανθασμένη αντίληψη για τη συμπόνια και θέλουν να σώσουν την υπόληψή τους, θα συμβιβαστούν. Το ίδιο κι εκείνοι που τοποθετούν τη λεγόμενη πολιτιστική ευαισθησία, πάνω από την ευαισθησία τους στη φωνή του Αγίου Πνεύματος, θα συμβιβαστούν. ΄Ετσι, θα ενεργήσουν κι εκείνοι που διαβάζουν την Αγία Γραφή με τα ματογυάλια των κοινωνικών θεσμών, που επηρεάζονται από τη φιλία τους με τους ανθρώπους περισσότερο από τη φιλία τους με τον Θεό. Κι αυτοί θα συμβιβαστούν. Εκείνοι, όμως, που αγαπούν τον Κύριο, που τιμούν τον Λόγο Του, που πραγματικά νοιάζονται για το τι είναι καλύτερο για την κοινωνία μακροπρόθεσμα και οι οποίοι έχουν ήδη απαρνηθεί τον εαυτό τους και σηκώνουν τον σταυρό τους για να ακολουθήσουν τον Ιησού, ποτέ δεν θα συμβιβαστούν».

Κάποιος διακήρυξε ότι οι πιστοί χριστιανοί στη Δύση θα περάσουν δύσκολες περιόδους, αλλά όσο δύσκολες κι αν είναι δεν θα έχουν την ένταση των διωγμών που ήδη αντιμετωπίζουν οι πιστοί σε άλλα μέρη του κόσμου. ΄Ενας πολιτικός σχολιαστής είπε, «μια πίστη που επιβίωσε, όταν τους πιστούς χριστιανούς τους έριχναν στα λιοντάρια και τους έκαναν λαμπάδες για να φωτίζουν τους δρόμους της Ρώμης, θα αντέξει κάτω από οιαδήποτε πίεση και διωγμό». Ο Ιησούς μάς προειδοποίησε ότι θα έχουμε περιόδους δυσκολιών και διωγμών. Ποτέ δεν υποσχέθηκε ένα ευαγγέλιο ευημερίας και καλοπέρασης. Τόνισε ότι θα έχουμε εναντιώσεις, αλλά Εκείνος θα είναι μαζί μας. ΄Ενας άλλος ιεροκήρυκας, στις ΗΠΑ, είπε ότι αν του πουν να εφαρμόσει τον ανήθικο νόμο που απαγορεύει κάποιον να μιλά κατά της ομοφυλοφιλίας και του πουν ότι θα τον φυλακίσουν, θα τους πει, «φυλακίστε με!»

Παρά, όμως, τις φωνές διαμαρτυρίας, ο πρόεδρος Ομπάμα, φιλοξενώντας τη λεγόμενη «παρέλαση υπερηφάνειας» – μάλλον ντροπής– είπε: «Υπήρξε μια απίστευτη αλλαγή της στάσης σε ολόκληρη τη χώρα σε σχέση με τους γάμους των ομοφυλοφίλων». Ευχαρίστησε, μάλιστα, την κοινότητα των ομοφυλοφίλων για τα όσα έκαναν για να τον βοηθήσουν στη θητεία του, ως προέδρου. Τους είπε: «Πολλά από όσα έχουμε επιτύχει, στα τελευταία εξίμισι χρόνια, οφείλονταν σε σας». Είναι υπερήφανος, ακόμη, γιατί όταν ανάλαβε την προεδρία μόνο σε δυο Πολιτείες είχε νομιμοποιηθεί ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων, ενώ τώρα είναι σε 37 Πολιτείες! Ο Franklin Graham, ο γιος του Μπίλυ Γκράχαμ και υπεύθυνος της διακονίας που ξεκίνησε ο πατέρας του, πήρε σθεναρή στάση, σχολιάζοντας τις θέσεις του Ομπάμα: «Υπήρξε, είπε, αλήθεια, μια αλλαγή στη χώρα μας που, όμως, δεν είναι σίγουρα μια αλλαγή για το καλό της Αμερικής, αλλά για το κακό. Η αλλαγή της στάσης που αναφέρει ο πρόεδρος, είναι η ηθική παρακμή που είναι εμφανής και εκδηλώνεται καθημερινά γύρω μας. Δεχόμαστε το λάθος ως σωστό και την αμαρτία ως κάτι για το οποίο είμαστε υπερήφανοι. Ο Πρόεδρος οδηγεί το έθνος σε μια αμαρτωλή πορεία, και ο Θεός θα κρίνει και αυτόν και το έθνος μας, αν δεν μετανοήσουμε». Σχολιάζοντας δε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, είπε: «Πολύ πριν δημιουργηθεί η κυβέρνησή μας, θεσπίστηκε ο γάμος από Εκείνον –τον Παντοδύναμο Θεό– που δημιούργησε άνδρα και γυναίκα και οι αποφάσεις Του δεν υπόκεινται σε αναθεώρηση από κανένα ανθρώπινο δικαστήριο. Ο Θεός είναι σαφής για τον ορισμό του γάμου στον Λόγο Του. «Γι’ αυτόν το λόγο θα εγκαταλείπει ο άντρας τον πατέρα του και τη μητέρα του και θα ενώνεται με τη γυναίκα του· θα γίνονται ένας άνθρωπος» (Γένεση 2/24).

Η Χίλαρι Κλίντον, υποψήφια για τις επόμενες εκλογές για την προεδρία, για να μην υστερήσει από τον Ομπάμα, κυκλοφόρησε ένα βίντεο για να υπερασπιστεί το γάμο των ομοφυλοφίλων. Και η κάποτε συντηρητική χώρα μας για να μην φανεί οπισθοδρομική, συζητά πια ανοιχτά για το θέμα αυτό και οι πολιτικοί μας προετοιμάζονται να το φέρουν στη Βουλή. Η κοινωνία μας, κάποτε θεωρούσε στιγματισμένους όσους ήταν δέσμιοι τους πάθους αυτού. Τώρα, όμως, το δέχεται ως κάτι το φυσιολογικό. ΄Ηδη στην Αθήνα διοργανώνονται «φεστιβάλ υπερηφάνειας» εδώ και 11 χρόνια, στη δε Θεσσαλονίκη 4 χρόνια και για πρώτη φορά στην Κρήτη, υπό την αιγίδα των «προοδευτικών» δημάρχων τους. Χιλιάδες παρελαύνουν με «υπερηφάνεια» στους δρόμους των πόλεων και η εμφάνιση τους είναι τέτοια, «που είναι ντροπή ακόμα και να τα αναφέρει κανείς» (Εφ. 5/11). 13 πρεσβείες χωρών στην Ελλάδα με κοινή δήλωσή τους στηρίζουν την «Παρέλαση Υπερηφάνειας» της Αθήνας.

Ο δημοσιογράφος Ν. Χειλαδάκης, μεταξύ άλλων, έγραψε για την «παρέλαση υπερηφάνειας» στη Θεσσαλονίκη: «Αύριο κύριε Μπουτάρη οι κάθε λογής ανώμαλοι, ηδονοβλεψίες, πορνολάγνοι, οπαδοί κάθε φυσικής ανωμαλίας, θα διεκδικήσουν και αυτοί το «δικαίωμα» να κάνουν δημόσιες παρελάσεις επιδεικνύοντας ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, προς δόξαν της «προοδευτικότητάς» σας».

Έχουμε και άλλοτε ασχοληθεί με το θέμα της ομοφυλοφιλίας. Πρέπει να σημειώσουμε ότι η αγάπη του Χριστού μάς σπρώχνει να τους αγαπάμε κι αυτούς, όπως και τον κάθε συνάνθρωπό μας που είναι δέσμιος κάποιου πάθους. Ο Λόγος του Θεού είναι ξεκάθαρος για το θέμα της ομοφυλοφιλίας. Είναι αμαρτία. Μάλιστα ο γνωστός ιεροκήρυκας John Piper είπε ότι είναι διαφορετική από τις άλλες αμαρτίες, γιατί μόνο αυτή, στις ημέρες μας, όχι μόνο δεν χαρακτηρίζεται αμαρτία, αλλά υποστηρίζεται και προβάλλεται από μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας και αποτελεί «νέο σήμα κατατεθέν της προόδου»!

Σε τέτοιες εποχές, που το ποτήρι της ανομίας και της ανηθικότητας έχει ξεχειλίσει, θα πρέπει να κηρυχθεί μετάνοια και επιστροφή στον Θεό, με προφητική τόλμη και παρρησία. Παρ’ ό,τι οι υπέρμαχοι της σεξουαλικής επανάστασης μισούν τη λέξη μετάνοια, οι πιστοί στο Ευαγγέλιο πρέπει να κηρύξουν αυτό το μήνυμα, που ήταν και το πρώτο μήνυμα του Ιωάννη του Βαπτιστή και του Κυρίου μας και αυτό έχει ανάγκη ο κόσμος όσο ποτέ.

Για όποιον θέλει να μελετήσει βαθύτερα το θέμα της ομοφυλοφιλίας ανεπτυγμένο από αρχαιολογική και από βιβλική άποψη, υπάρχει το βιβλίο του καθηγητή της Καινής Διαθήκης στο πανεπιστήμιο Λουντ της Σουηδίας κ. Κρις Καραγκούνη, με τίτλο «ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ» (έκδοση «Αστήρ Ανατολής»).

————

* Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ψήφισε πρόσφατα 4 στους 5 υπέρ της νομιμοποίησης γάμου μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου για όλες τις 50 πολιτείες της μεγάλης αυτής χώρας. Ο αρχιδικαστής Roberts έκανε την έξης δυνατή δήλωση «…ποιοι νομίζετε πώς είμαστε;»

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “Η ΦΩΝΗ ΤΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ”

Comments are closed.