Καλή Χρονιά με 4 ΄Ασσους!

του Τάκη Καραθανάση, Απόστρ. Αξιωμ. Αεροπορίας

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΣΣΟΥΣ (1.1.11)

Κάποιος αναγνώστης του περυσινού άρθρου μας « Ο Ιησούς ήλθε … Καλή Χρονιά !», μας  ρώτησε με απορία:

– Ήρθε, δεν ήρθε ο Χριστός, Πού είναι; Τι άλλαξε; Πήγαμε χάλια… Άραγε τι φταίει ;

– Αγαπητέ μου … ο Θεός έδωσε, αλλά εμείς δεν πήραμε, αυτό φταίει… Γνωρίζουμε πολλά για τον Χριστό, αλλά Εκείνον όχι!  Κατά τα άλλα έτσι τα βρήκαμε! Είμαστε, όχι όλοι, ακροατές του Λόγου, αλλά όχι εκτελεστές… Θα σου πω λοιπόν τι έγινε χθες πρωτοχρονιά:

Είμαστε σ’ ένα συγγενικό σπίτι, 20 άτομα περίπου. Πριν φάμε ο οικοδεσπότης είπε να προσευχηθούμε. Πάλι καλά… Πιαστήκαμε χέρι-χέρι, είπαμε όλοι το «Πάτερ ημών» και ευχαριστήσαμε τον Θεό γιατί και σήμερα είχαμε φαγητό και ζητήσαμε να μας βοηθήσει για το 2011 να είμαστε υγιείς και να έχουμε ΕΙΡΗΝΗ. Παρατήρησα ότι το «Πάτερ ημών» το έλεγε με «καμάρι» ένα κοριτσάκι 6-7 ετών. Στο τέλος κάποιος είπε να το πει μόνο του το κοριτσάκι και όλοι χειροκροτήσαμε…Το είπε τέλεια, αλλά «παπαγαλιστί». Σκέφθηκα ότι κάπως έτσι το μάθαμε όλοι μας. Και φυσικά το λέμε «παπαγαλιστί», αλλά το εφαρμόζουμε;  Η απορία μας λύθηκε μετά το φαγητό.    

Ένας άνδρας, που είπε το «Πάτερ ημών», είχε πρόβλημα να συγχωρήσει κάποιους και μία γυναίκα δεν ήθελε με πείσμα να συγχωρήσει τον πεθαμένο πεθερό της, για κάτι που της είχε πει προ 15ετίας!

Αυτά τα δύο παραδείγματα, δεν είναι τυχαία. Αντιπροσωπεύουν την κοινωνία μας και δείχνουν γιατί κάθε χρόνο η κατάσταση γίνεται πιο δύσκολη. Γιατί «θερίζουμε, ότι σπείραμε…»

Ο Λόγος του Θεού διαχωρίζει τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες:

α.    Σε απίστους, όπως τονίζει στους Κορίνθιους προγόνους μας ο Απ. Παύλος: «Το Ευαγγέλιο είναι σκεπασμένο στους χαμένους. Ο Σατανάς, που είναι θεός του αιώνα τούτου, τύφλωσε τα μυαλά των απίστων για να μη λάμψει σ’ αυτούς το φως του Ευαγγελίου…»( Κορινθίους Β’ 4: 3-4).

β.    Σε πιστούς: Ο αντίδικός σας, ο Διάβολος περπατά σαν λιοντάρι που βρυχάται, ζητώντας κάποιον να καταπιεί… (Β’ Πέτρου 5:8). Και «… υποταχθείτε στον Θεό, αντισταθείτε στον Διάβολο και θα φύγει από σάς. Πλησιάστε τον Θεό και Εκείνος θα σας πλησιάσει…» (Ιάκωβος 4:7-8).

Ο Θεός δεν έχει εγγόνια. Μας δίνει τη δυνατότητα – την εξουσία να γίνουμε παιδιά Του, όταν πιστεύουμε στον Ιησού Χριστό και Τον δεχθούμε (Ιωάννης 1:12). Όταν πιστεύουμε στον Χριστό, πρέπει να ζητάμε να μας βοηθήσει για να κάνουμε το θέλημά Του. Πρέπει να λέμε το «Πάτερ ημών» με φόβο Θεού. Θέλουμε ο Θεός να συγχωρήσει τις αμαρτίες μας, ενώ πολλές φορές εμείς δεν συγχωρούμε τα παραπτώματα των άλλων. Όταν λέμε το «Πάτερ ημών», πρέπει να καταλαβαίνουμε ότι ο Θεός θέλει πρώτα εμείς να συγχωρήσουμε τους άλλους ανθρώπους για να μας συγχωρήσει κι Εκείνος. Είναι το κλειδί για να μπούμε στον ουρανό. Αλλιώς προσευχόμαστε «Πατέρα μη με συγχωρείς, όπως εγώ δεν συγχωρώ τους άλλους….» (Ματθ. 5:12,14,15).

Αν λοιπόν θέλουμε να αλλάξει η ζωή μας και να έχουμε χαρά και ειρήνη στις καρδιές μας, ας θυμηθούμε ότι: Εκείνος έδωσε, τώρα εμείς πρέπει να λάβουμε. Aς χρησιμοποιήσουμε «πνευματικά» τους τέσσερις άσσους:

 1: Πρωτομηνιά, 1: Πρωτοχρονιά, 11: Αρχή νέας 10ετίας

Πρώτος: Ας μετανοήσουμε για την μέχρι τώρα εγωκεντρική συμπεριφορά μας.

Δεύτερος: Ας ζητήσουμε από τον Θεό, να μας δώσει τη δύναμη να συγχωρήσουμε τους άλλους, για να μας συγχωρήσει κι Εκείνος.

Τρίτος:  Ας είμαστε εκτελεστές του Λόγου του Θεού, με τη ΧΑΡΗ Του, και όχι ακροατές ή άσχετοι με τις Γραφές.

Τέταρτος:  Ας ζητήσουμε Εκείνος να μας οδηγήσει στο δύσκολο ταξίδι του Νέου Χρόνου. Ας τον εμπιστευθούμε, γιατί εκεί που φθάσαμε… «ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» όπως είπε ο Μεγάλος Δάσκαλος του Έθνους  μας, Αδαμ. Κοραής !    Οι καιροί ου μενετοί… Ας είναι Καλή, Ευλογημένη και Ειρηνική η νέα Χρονιά !

Comments are closed.