Καληνύχτα ΕΛΛΑΔΑ: το νέο βιβλίο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

«Καληνύχτα ΕΛΛΑΔΑ»:  Είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του διαπρεπούς καθηγητή του Πανεπιστημίου ΜΑΚΕΔΟΝΙΟΑ Δρα Γιώργου Πιπερόπουλου. Ο γλαφυρός συγγραφέας μάς προβληματίζει και μας θέτει ενώπιον των ευθυνών μας. Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια ανατομία της σύγχρονης Ελλάδος και δεν πρέπει να απουσιάζει από κανένα σπίτι. Να το διαβάσουμε και να το κάνουμε δώρο σε νέους ανθρώπους για να τους βοηθήσει ώστε να αποφύγουν τα λάθη που έγιναν μέχρι τώρα και η αγαπημένη μας Ελλάδα να βρει τον υψηλό προορισμό της. Το βιβλίο έχει 312 σελίδες (14 Χ 21) και τιμάται 15 ευρώ. 

 Ο Γιώργος Πιπερόπουλος, τα τελευταία τριάντα χρόνια, σκύβει με αγάπη και ευαισθησία, αφουγκράζεται τις εσώτερες ανησυχίες του Νεο-Έλληνα και τις αποδίδει στη συνέχεια ως επιστήμονας της συμπεριφοράς με άρθρα σε πολλές εθνικές και περιφερειακές εφημερίδες και περιοδικά και με παρεμβάσεις σε ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα και δελτία ειδήσεων.

      Κατορθώνει και στον γραπτό και στον προφορικό του λόγο να είναι σύντομος, περιεκτικός, ερμηνευτικός και συνάμα διδακτικός.
Το βιβλίο του περιέχει 65 άρθρα, κυκλοφόρησε από τον Αθηναϊκό εκδοτικό οίκο ΔΟΜΗ και κρίνοντας από τα περιεχόμενα και τους προβληματισμούς, έγινε ήδη … μπεστ σέλλερ!
      Το «καληνύχτα…Ελλάδα» χωρίζεται σε εννέα ενότητες που αντανακλούν τα τρέχοντα ψυχοκοινωνικά μας προβλήματα και μαζί τούς προβληματισμούς του συγγραφέα.
     Η πρώτη ενότητα έχει τίτλο «Κοινωνικά Προβλήματα», η δεύτερη αφορά στο «Κράτος, τα Κόμματα και τους Πολίτες», η τρίτη στα «Προβλήματα της προσωπικής μας ζωής», η τέταρτη μας φέρνει από «Την Κούνια στη βιοπάλη», η πέμπτη τιτλοφορείται «Σχέση, Έρωτας, Γάμος, Διαζύγιο», η έκτη βλέπει με χιούμορ «Τον Έλληνα και το τιμόνι», η έβδομη έχει τίτλο «Όταν σκύβω μέσα μου», η όγδοη διαπιστώνει ότι «Μας αποκοίμισε η Τηλεόραση».
     Μετά από τις πικρές για τους Έλληνες και την Ελλάδα διαπιστώσεις σε επίπεδο προσωπικό, οικογενειακό, κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό, η ένατη ενότητα, ο επίλογος, τιτλοφορείται από τον συγγραφέα «ΕΛΠΙΔΑ».
     Ο Γιώργος Πιπερόπουλος μας προβληματίζει και μας θέτει ενώπιον των ευθυνών μας. Δικαιολογείται η ΕΛΠΙΔΑ; Μπορούμε να αισιοδοξούμε; Υπάρχουν λύσεις στα προκείμενα αδιέξοδα;
    Οι προβληματισμοί και οι απαντήσεις, στις 312 σελίδες του βιβλίου «Καληνύχτα Ελλάδα».   Σε όλα τα Βιβλιοπωλεία….

Comments are closed.