Η ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΪΝ

Γράφει ο Παναγιώτης Σταυρινού, Μαθηματικός
Επίσης, για να δείτε και διαβάσετε σε μορφή PowerPoint ενδιαφέροντα μηνύματα τού Παναγιώτη Σταυρινού, κάντε κλικ στο παρακάτω link: http://sdrv.ms/W0JASm

Τα βασικά κίνητρα που έσπρωξαν τον Κάιν στη δολοφονία του Άβελ, ήταν το μίσος και ο θυμός εναντίον του Θεού, ο οποίος απέρριψε την προσφορά του, ενώ δέχτηκε τη θυσία του Άβελ. Αλλά επειδή δεν μπορούσε να βλάψει το Θεό, στράφηκε εναντίον εκείνου που έγινε δεκτός από το Θεό. Αυτή είναι και η προσφιλής τακτική που χρησιμοποιεί μέχρι σήμερα ο Σατανάς. Διώκει τους χριστιανούς, επειδή δε μπορεί να βλάψει το Χριστό. Στη συνέχεια ο Κάιν γίνεται ο ιδρυτής της πρώτης πόλης της ανθρωπότητας. Την ονομάζει Ενώχ, όπως ονόμασε και τον πρωτότοκό του, που σημαίνει εγκαινιασμός (Γεν.4/17). Η ονομασία της είναι αποκαλυπτική. Ο Κάιν αφού διέκοψε κάθε σχέση με το Θεό, κάνει μια νέα αρχή. Εγκαινιάζει ένα καινούριο τρόπο ζωής, που τη χαρακτηρίζει η αποξένωση από το Θεό. Δημιουργείται έτσι μια κοινωνία και ένας πολιτισμός από τον οποίο απουσιάζει ο Θεός. Αυτός ο πολιτισμός που εξοστρακίζει το Θεό από τη ζωή του ανθρώπου, μπορεί να χαρακτηριστεί ως «πολιτισμός του Κάιν». Αυτός ο πολιτισμός ουδέποτε έσβησε αλλά στις μέρες μας αναζωπυρώνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Ο Θεός, με την ίδρυση της Εκκλησίας εγκαινιάζει για τους λυτρωμένους Του τη δική Του επουράνια πόλη, τη Νέα Ιερουσαλήμ, η οποία είναι μια πλήρης αντίθεση με την Ενώχ. Η κοινωνία του Θεού είναι μια κοινωνία αγάπης. Τα μέλη της συμμορφώνονται εθελούσια με το θέλημα του Χριστού, που είναι ο Βασιλιάς τους. Η κοινωνία του Κάιν υπηρετεί το δικό της βασιλιά, που είναι ο Αντίχριστος. Μελλοντικά τα μέλη της θα έχουν στο μέτωπό τους το οφθαλμοφανές σημείο που είχε και ο Κάιν (Γεν.4/15), το σημείο του Αντίχριστου. Έτσι λοιπόν οι άνθρωποι έχουν δυο επιλογές. Η μια είναι η οδός του Κάιν (Ιουδ.11) και η άλλη η οδός του Άβελ. Η πρώτη περνά από τον Αντίχριστο και καταλήγει στην κόλαση και η άλλη περνά από το Χριστό και καταλήγει στον Τριαδικό Θεό.

Σήμερα διεξάγονται αιματηροί πόλεμοι σε χώρες που γειτνιάζουν με την περιοχή όπου διεπράχθη το πρώτο ανθρώπινο έγκλημα. Τα διαδραματιζόμενα σε αυτές τις χώρες αποδεικνύουν ότι ο πολιτισμός και η θρησκεία του Κάιν συντηρήθηκαν δια μέσου των αιώνων και οδηγούν την ά-Χριστη ανθρωπότητα προς την τελευταία πράξη του δράματός της, που είναι ο Αρμαγεδδών. Η ιστορική μας διαδρομή ίσως να τελειώσει εκεί από όπου άρχισε. Η συντριπτική πλειοψηφία της ανθρωπότητας βαδίζει στην οδό του Κάιν, ανεξαρτήτως φυλής και εθνότητας. Γρηγορείτε λοιπόν, αγαπητοί, διότι ο Κύριος είναι εγγύς. Η Εκκλησία, σαν μια τεράστια χορωδία, ψάλλει με αγαλλίαση σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης: «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται». Έλα κι εσύ, αγαπητέ αναγνώστη, σε αυτή τη χορωδία. Σε προσκαλεί ο Χριστός, “όστις εγενήθη εις ημάς σοφία από Θεού, δικαιοσύνη τε και αγιασμός και απολύτρωσις” (Α΄ Κορ. 1/30).


Λεμεσός-Κύπρος
stavrinoup@hotmail.com

Comments are closed.