Η Κ Α Κ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Τ Ω Ν Γ Υ Ν Α Ι Κ Ω Ν

Γράφει η ΒΑΣΙΑ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΥ-ΥΔΡΑΙΟΥ, ΝΟΜΙΚΟΣ

Συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια να αφιερώνουν μια μέρα τους έτους σε διαφορετικές επετείους .Έτσι έχουμε την μέρα του πατέρα, της μητέρας, της τρίτης ηλικίας,τη μέρα της γης, ημέρα κατά των ναρκωτικών, του AIDS κ.λπ. Η 25η Νοεμβρίου λοιπόν είναι η ημέρα αφιερωμένη κατά της βίας των γυναικών. Ένα πραγματικό στίγμα για την κοινωνία μας. Απειλές, ταπείνωση, ξυλοδαρμός, βιασμός. Χιλιάδες ανθρώπινες τραγωδίες κρυμμένες καλά πίσω από τους τοίχους μιας «ατσαλάκωτης» ανθρώπινης ευτυχίας, που συνεχίζονται για χρόνια ολόκληρα αφού κανείς δεν τα φέρνει στο φως κι έτσι δεν δημοσιοποιούνται.

Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει ότι ένα δις γυναίκες σε όλο τον κόσμο υφίστανται κακοποίηση συχνά από φιλικό πρόσωπο ή μέλος της οικογένειάς τους. Αλλά και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια τα θύματα έχουν πολλαπλασιαστεί και όλα αυτά τον 21ο αιώνα παρά τις τεράστιες κατακτήσεις των γυναικών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Κι’ αυτό ακριβώς είναι το μεγάλο λάθος της σημερινής γυναίκας που πιστεύει πως θα εξυψώσει την αξία της μακριά από τον γάμο την μητρότητα, με το εύκολο διαζύγιο και τις νομιμοποιημένες αμβλώσεις , μακριά από τον Χριστό.

Ο Χριστός, ήταν Αυτός που πρώτος ανύψωσε την γυναίκα- που μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχε ούτε ανθρώπινη υπόσταση,- σε προσωπικότητα ανεκτίμητη, με αθάνατη ψυχή, άξια σεβασμού, προστασίας, αγάπης, συγκληρονόμο με τον άνδρα στην Χάρη του Θεού, «ουκ ένι άρσεν και θήλυ πάντες γαρ υμείς είς εστέ εν Χριστώ Ιησού» (Γαλ.3:28). Αλλά και ο γάμος που μέχρι τότε ήταν απλά και μόνο μια συμβίωση με σκοπό την τεκνοποιία έγινε δεσμός αδιάσπαστος όπως ακριβώς του Νυμφίου Χριστού με την εκκλησία Του ,γιατί τώρα πια τον άνδρα και την γυναίκα τους ενώνει ο Θεός : «ους ο Θεός συνέζευξεν άνθρωπος μη χωριζέτω» (Ματθ.9:6).

Ο Χριστιανισμός προτρέπει την γυναίκα σε αγώνα κοινωνικό, να βοηθάει τον συνάνθρωπο, τον γείτονα, την οικογένεια, τον φίλο και τον διπλανό. Μια γυναίκα χριστιανή αγωνίστρια που δεν είναι καθόλου εύκολο θύμα για κακοποίηση, απειλές και βιασμό!

 

Comments are closed.