Για σταθείτε! Πού πάμε; (ΑΡΘΡΟ)

 Του  Άγγελου Δαμασκηνίδη

Φτάσαμε στο αδιέξοδο. Κατά τη φράση του εθνικού μας ποιητή, «δεν υπάρχει άλλο σκαλί για να κατρακυλήσουμε πιο βαθιά στου κακού τη σκάλα»…

 

Την ερώτηση αυτή την κάνουμε όταν μια παρέα περπατά και για μια στιγμή έχει την αίσθηση ότι έχασε το δρόμο.Το ερώτημα που με καίει είναι: «γιατί να είμαστε τόσο αδιάφοροι σε θέματα που είναι ουσίας, είναι θέμα, όχι θέματα ζωής και η ζωή έχει όλα τα επιμέρους θέματα: Οικονομικά, υγείας, οικογενειακά, παιδείας…»

Προσέξτε: Υπάρχει μια διαπίστωση διάχυτη σε όσους μελετούν τα γεγονότα, ότι «μυρίζει μπαρούτι». Τα γεγονότα είναι τορπίλες που πάνε να σκάσουν. Ο νόμος της επιτάχυνσης, λειτουργεί και στα ανθρώπινα γεγονότα, όχι μόνο στους φυσικούς νόμους της πτώσης… Εξέλιξη έχουμε, πρόοδο δεν έχουμε, μάλλον έχουμε κάθετη πτώση, που προχωρεί με επιτάχυνση προς τον πάτο… Όλοι απορούν… Τι νέα είναι αυτά που ακούμε κάθε μέρα; Τρομερά, συγκλονιστικά! Η αγάπη έχει μπει στο ψυγείο, χάθηκαν τα σπλάχνα, η καλοσύνη, και η αμαρτία έχει κατακλύσει τη ζωή, είναι ο κόσμος μας σα μια θάλασσα που δεν μπορεί να ησυχάσει και της οποίας τα κύματα ξεβράζουν λάσπη…

Φτάσαμε στο αδιέξοδο. Κατά τη φράση του εθνικού μας ποιητή, «δεν υπάρχει άλλο σκαλί για να κατρακυλήσουμε πιο βαθιά στου κακού τη σκάλα»… Πληγωμένος θανάσιμα ο αετός-άνθρωπος. Υπάρχει πολύ ηθική και πνευματική βαρύτητα που μας τραβάει χαμηλά, μα δεν υπάρχει άνωση για ν’ ανεβούμε ψηλά! Δεν υπάρχει; Θα το δούμε παρακάτω.

Στην πτωτική πορεία των γεγονότων υπάρχει κρυμμένη μια δαιμονική κινητήρια δύναμη, όσο και αν πολλοί κουλτουριάρηδες, διανοούμενοι δεν το πιστεύουν. Τα γεγονότα όμως δεν δέχονται την αφελή πια έκφραση: «Η επιστήμη προοδεύει, μας ετοιμάζει έναν κόσμο με πολλές ευκολίες». Προοδεύει η γνώση, αλλά όχι η επίγνωση…

Η γλώσσα της περίφημης «νέας εποχής» δείχνει ότι προετοιμάζεται ο μεγάλος ηγέτης που θα κυβερνήσει τον κόσμο… Δε σας κάνει εντύπωση το ακαταλαβίστικο λεξιλόγιο που χρησιμοποιούν οι νεοεποχίτες; Να μερικά μαργαριτάρια από το τριμηνιαίο περιοδικό «Ενανθρωπότητα». Το περιοδικό αυτό είναι «αφιερωμένο στην προώθηση Πανανθρώπινης συνεργασίας, για την συνδημιουργία στο ηλιακό μας σύστημα ενός νέου κόσμου χρυσών αιώνων, πνευματικότητας, κουλτούρας, πολιτισμού και Πανενιαίας Αγάπης – Ζωής: Το ΠΑΓΚΟΣΜΕΝΙΟΝ»… Καταλάβατε τίποτε; Με την γνώση των Αγίων Γραφών που έχουμε, και με το λεξιλόγιο αυτό, βγαίνει κάποιο συμπέρασμα, ότι οι άνθρωποι μιλούν για μια παγκόσμια κατάσταση και με μια αφελή αισιοδοξία να φτάσουμε το νέο κόσμο των «χρυσών αιώνων».

Ετοιμάζεται ο παγκόσμιος ηγέτης. Οι νεοεποχίτες του δώσανε και το όνομα: «Κύριος Μετρέγια»… Δεν το λένε, βέβαια αντίχριστο, όπως τον ονομάζει η Αγία Γραφή, αλλά αυτός είναι… ο Αντίχριστος προσπαθεί να είναι ο «αντίστοιχος» του Χριστού, είναι η ενσάρκωση του Σατανά: (Β’ Θεσ. 2:9), ο Χριστός διακηρύττει ότι είναι Θεός: ίσος με τον Πατέρα: (Ιωάν. 14:8-9), το ίδιο θα κάμει και ο αντίχριστος: (Β’ Θεσ. 2:3-5).Καταλαβαίνετε που τρέχουν τα γεγονότα, ή μάλλον που τρέχουν οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα στα εσχατολογικά αυτά γεγονότα; Στον τελικό διαχωρισμό, ανάμεσα στην αμαρτία και την αγιότητα, στους σφραγισμένους του Χριστού και στους χαραγμένους του αντιχρίστου, στην αιώνια ζωή και στην αιώνια κόλαση…

Σας φαίνεται «θρησκόληπτο» αυτό το τελευταίο; για αιώνια ζωή και αιώνια κόλαση; Μα ήδη από τώρα γευόμαστε είτε το ένα είτε το άλλο.

Πολλοί λένε: «εδώ είναι η κόλαση και εδώ είναι ο παράδεισος» και εγώ απαντώ «εδώ αρχίζει η κόλαση και ο παράδεισος», αλλά συνεχίζουν στην αιωνιότητα, διότι ο άνθρωπος είναι αιώνιος. Σκέφτηκες ποτέ που θα περάσεις την αιωνιότητα;Απ’ εδώ αρχίζει η αιωνιότητα είτε με τον αντίχριστο, είτε με τον Χριστό!…Για να ξεφύγουμε από το χάραγμα του αντίχριστου, πρέπει να πάρουμε το σφράγισμα του Χριστού. Τρίτη λύση δεν υπάρχει!

ΣΤΑΘΕΙΤΕ! ΑΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΙ ΤΥΠΙΚΟΙ, ΟΙ ΚΟΣΜΙΚΟΙ, ΟΙ ΧΛΙΑΡΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ: ΚΑΜΕΤΕ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΜΑΡΣ! Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ!

 

Comments are closed.