Γεννήθηκε ο Χριστός! Το νόημα μιας μοναδικής γιορτής του Φώτη Ρωμαίου.

Ακούστε επίκαιρο κήρυγμα του Φώτη Ρωμαίου κάνοντας κλικ στο παρακάτω:

Εξάλλου, αδερφοί μου, βλέπετε ποιοι είστε εσείς που σας κάλεσε ο Θεός· δε βρίσκονται ανάμεσά σας πολλοί σοφοί με τα ανθρώπινα κριτήρια, ούτε πολλοί με πολιτική ισχύ, ούτε πολλοί με αριστοκρατική καταγωγή. Αλλά αυτούς που ο κόσμος τούς θεωρεί μωρούς, εκείνους διάλεξε ο Θεός για να ντροπιάσει τελικά τους σοφούς· κι αυτούς που ο κόσμος τούς θεωρεί ανίσχυρους, εκείνους διάλεξε ο Θεός για να ντροπιάσει τελικά τους κατά κόσμον ισχυρούς· κι αυτούς που ο κόσμος τούς θεωρεί παρακατιανούς και περιφρονημένους, εκείνους διάλεξε ο Θεός, τα μηδενικά, για να καταργήσει όσους θαρρούν πως είναι κάτι. Έτσι, κανένας δεν μπορεί να καυχηθεί για κάτι μπροστά στο Θεό. Χάρη σ’ αυτόν όμως, εσείς βρίσκεστε μέσα στην πίστη του Ιησού Χριστού, εκείνου που έγινε από το Θεό σοφία δική μας και δικαίωση και εξαγιασμός και απολύτρωση. Ώστε, καθώς λέει η Γραφή, όποιος καυχιέται, ας καυχιέται μόνο για τον Κύριο.

Ξεφύλλισα το διαφημιστικό που με περισσή φροντίδα έχει επιμεληθεί ο δήμος μας με την αρωγή πολλών εταιρειών και χορηγών δημιουργώντας ποικίλα δρώμενα στην πόλη μας με σκοπό την τόνωση της ντόπιας αγοράς και την δημιουργία θετικού κλίματος στην κοινωνία. Πολύχρωμο και πυκνογραμμένο το κείμενο παρουσίαζε το ημερήσιο πρόγραμμα από τις 11 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου με πολλές και ποικίλες δράσεις! Χριστούγεννα στο Κορωπί 2015. Αυτή είναι η πόλη μας. Τα δρώμενα περιλαμβάνουν από το σπίτι της Αλληλεγγύης μέχρι εργαστήρια στολιδιών, και από Χριστουγεννιάτικες μελωδίες της φιλαρμονικής μέχρι μύθους του Αισώπου, κι από κουκλοθέατρο μέχρι τις κυρίες του ΚΑΠΗ να φτιάχνουν γλυκά παραδοσιακά κι από φεστιβάλ χορού μέχρι την ιστορία του Αι Βασίλη με τα καλικατζαράκια. Οι επαγγελματίες του δήμου παρόντες, ο κόσμος όλος στους δρόμους, οι αρχές γιορτάζουν, μα μια εκκωφαντική-τραγική απουσία υπάρχει στην όλη διοργάνωση και ίσως και στις περισσότερες καρδιές των συμπατριωτών μας. Αυτή είναι η παρουσία κάθε αναφοράς ή έστω περιγραφής ή έστω θρησκευτικής εικόνας του Χριστού κάπου σε κάποια γωνιά της γιορτής.

Φοβάμαι πως τα πράγματα είναι περίπου τα ίδια σ’ όλους τους δήμους της χώρας μας, γι’ αυτό πιστεύω βιώνουμε την κατάσταση που ζούμε γιατί κατορθώσαμε να γιορτάζουμε Χριστούγεννα χωρίς την παρουσία του Χριστού κι αυτό μοιάζει να μην ενοχλεί κανέναν!! Αυτό που με κάνει ν’ αγωνιώ περισσότερο είναι μήπως υπάρχει και η ίδια κατάσταση και μέσα στην κοινότητά μας και στις εκκλησίες μας. Αναφέρουμε το όνομα του Χριστού σε κάθε περίπτωση και περίσταση, αλλά δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι σημαίνει η γέννηση του Χριστού για την καθημερινότητά μας και τον αιώνιο προορισμό μας. Ας μιλήσουμε γι’ αυτό σήμερα το πρωί και ας αγγίξουμε την αιώνια αλήθεια ότι ο Χριστός γεννήθηκε σε μας σοφία, δικαιοσύνη, αγιασμός και απολύτρωση. Τα μεγαλύτερα δώρα που χρειάζεται ο άνθρωπος για να ζήσει και να απολαύσει μια νέα ζωή.

Ανάγνωσμα: A’ Κορινθίους 1:26-31

Comments are closed.