ΦΤΙΑΞΕ ΕΝΑΝ ΚΗΠΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ

Γράφει ο Παναγιώτης Σταυρινού Μαθηματικός

 

Πόσο όμορφος είναι ο κήπος σου τούτη την εποχή! Με τις πολύχρωμες πετούνιες, τις ροζ και τις λευκές δαφνούλες να φουντώνουν στις γλάστρες και τα παρτέρια! Με τις εξαίσιες γαρδένιες στο σκουριασμένο τενεκέ, που γίνονται στολίδι στο πέτο των κοριτσιών. Στ’ αλήθεια πόσο ωραίος είναι ο κήπος σου τούτο το καλοκαίρι! Καθώς το ανάλαφρο βραδινό αεράκι σκορπίζει ολόγυρα το μεθυστικό άρωμα των γιασεμιών, ένα αίσθημα χαράς και ικανοποίησης ξεχειλίζει απ’ την καρδιά σου. Ναι, οι κόποι σου στον κήπο δεν πήγαν χαμένοι. Με τις φροντίδες και το ενδιαφέρον σου, έγινε το σπίτι των πεταλούδων, το στέκι της μέλισσας, το αναψυκτήριο της ψυχής σου.

 

Σου μιλώ συμβολικά, αγαπητέ αναγνώστη. Ο κήπος, είναι το πνεύμα σου. Ο Παράκλητος, σαν επιδέξιος ανθοκόμος μπορεί να φυτέψει μέσα σου τις πνευματικές αλήθειες του Ευαγγελίου και μες στα «παρτέρια» του πνεύματός σου να ανθίσουν οι ζωντανοί Λόγοι του Χριστού, όπως ανθοβολούν οι όμορφες πετούνιες στον κήπο της αυλής σου. Το άρωμα μιας ζωντανής, αληθινής πνευματικής ζωής, η ευωδιά του Χριστού, θα πνέει ολόγυρά σου σαν το άρωμα της γαρδένιας και των γιασεμιών. Οι άνθρωποι γύρω σου θα ζητούν με χαρά τη συντροφιά σου, όπως οι πεταλούδες αναζητούν τα άνθη της δαφνούλας, όπως οι μέλισσες γυρεύουν το νέκταρ στα κρίνα του κήπου σου.

 

Τούτο το καλοκαίρι αγαπητέ αναγνώστη, ο κήπος μας μπορεί να γίνει έναυσμα και αφορμή για ένα θαύμα στην καρδιά μας. Ο Χριστός μας περιμένει με ανοιχτές αγκάλες, για να μετατρέψει τη Σαχάρα της καρδιάς μας σε μια νέα Εδέμ. Μην απογοητεύεσαι αν νιώθεις την καρδιά σου «σκουριασμένη». Ο Θεός σε καλεί να προσέξεις απ’ την πείρα σου κάτι σημαδιακό, που αφορά στην πνευματική σου εξέλιξη. Οι γαρδένιες ευδοκιμούν καλύτερα στους σκουριασμένους τενεκέδες. Έτσι και η χάρη του Θεού μεγαλώνει στις σκουριασμένες και τενεκεδένιες καρδιές μας, διότι «όπου επερίσσευσεν η αμαρτία, υπερεπερίσσευσεν η χάρις» (Ρωμ.5/20).

stavrinoup@hotmail.com
Λεμεσός

Comments are closed.