Έναρξη : ώρα 19:00

 

Πολύ μ’ αρέσουν οι διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Εδώ στην Κατερίνη έχουμε πολλές τέτοιες ολόκληρο το χρόνο. Το καλοκαίρι το περίφημο Φεστιβάλ Ολύμπου με συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και άλλα «δρώμενα» στο πάρκο, στο Δίον, το κάστρο Πλαταμώνα κ.ά. Την άνοιξη έκθεση ανθοκομίας και ομιλίες στο Πνευματικό Κέντρο από τη Σχολή Γονέων. Το Σεπτέμβριο τον διαγωνισμό ψαρέματος στην Παραλία. Το φθινόπωρο 40 μέρες τα Αικατερίνεια, με εκθέσεις βιβλίου, αφιερώματα σε γνωστούς Έλληνες δημιουργούς, ομιλίες από μοναχούς και ακαδημαϊκούς, κ.ά. Τέλος, το Δεκέμβριο το καθιερωμένο διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών.

Έχω όμως ένα μεγάλο πρόβλημα. Με ενοχλεί και μου τη δίνει η καθυστέρηση των εκδηλώσεων αυτών. Εγώ φροντίζω να είμαι στην ώρα μου, πηγαίνω πάντα 15-20 λεπτά πριν από την ώρα έναρξης, εκτός από τα άλλα και για να βρω καλή θέση. Όταν όμως φτάσω, βρίσκω ελάχιστους άλλους εκεί και πολλές φορές αναρωτιέμαι μήπως έκανα λάθος στη μέρα και την ώρα.

·               Δέκα λεπτά μετά την ώρα έναρξης εμφανίζονται οι πρώτοι θεατές-ακροατές.

·               Με καθυστέρηση 20 λεπτών αρχίζουν και καταφτάνουν  οι περισσότεροι άλλοι, ιδίως οι κυρίες ντυμένες με τις γούνες και τις μπότες, θαρρείς και θα πάνε σε διαγωνισμό ομορφιάς.

·               Με καθυστέρηση μισής ώρας εμφανίζονται οι διάφοροι « επίσημοι», οι οποίοι αντί να ζητήσουν συγγνώμη που μας έχουν στήσει να τους περιμένουμε, πάνε και στρογγυλοκάθονται στις πρώτες θέσεις.

·               Στη συνέχεια αντί να αρχίσει η παράσταση, η ομιλία ή η συναυλία, παίρνουν το μικρόφωνο διάφοροι και βγάζουν ένα μικρό λόγο. Έτσι, η εκδήλωση αρχίζει τελικά με μια ολόκληρη ώρα καθυστέρηση.

Αναρωτήθηκα πολλές φορές ποια να είναι η αιτία και ο λόγος για αυτές τις καθυστερήσεις.  Και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι για όλα φταίνε …οι γυναίκες !    Διεθνείς μελέτες και έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες, την ώρα ακριβώς που πρέπει να είναι πανέτοιμες για να ξεκινήσουν από το σπίτι να πάνε σε κάποιο ραντεβού, υποχρέωση ή κοινωνική εκδήλωση, τότε ακριβώς βρίσκονται μπροστά από τη ντουλάπα και ψάχνουν ακόμα τι θα φορέσουν, ή στον καθρέφτη να φτιάξουν τα μαλλιά τους, να βάψουν τα χείλη και να δουν ποιο σκουλαρίκι ταιριάζει με τη μπλούζα τους.

Ακόμα και στην πιο ιερή στιγμή της ζωής τους, το γάμο, η νύφη έρχεται πάντα με καθυστέρηση ενώ ο καημένος ο γαμπρός περιμένει με αγωνία στην είσοδο της εκκλησίας κρατώντας την ανθοδέσμη.

Τελικά μου φαίνεται ότι έχει δίκιο ο φίλος μου ο Δημήτρης, ο οποίος με συμβούλεψε τι να κάνω για να μην έχω κανένα πρόβλημα. Αποφάσισα, πολύ απλά, να πηγαίνω κι εγώ στις εκδηλώσεις αυτές με μισή ώρα καθυστέρηση, οπότε θα φτάνω ακριβώς την πραγματική ώρα έναρξης.

Comments are closed.