Δες την Άλλη Πλευρά… (σε MP3) — του Φώτη Ρωμαίου

ΦΩΤΗΣ ΡΩΜΑΙΟΣ 4_12_11 ΔΕΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ1.mp3 ΦΩΤΗΣ ΡΩΜΑΙΟΣ 4_12_11 ΔΕΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ1.mp3

Β’ Κορινθίους 4:7-18

Ήταν στο προφίλ ενός φίλου στο facebook πριν λίγες μέρες: “Ένα 15 ετών κορίτσι κρατά στα χέρια τον ενός έτους γιο της. Κάποιοι άνθρωποι την αποκαλούν πόρνη, κανείς δεν ξέρει ότι βιάστηκε στα 13. Άλλοι φωνάζουν κάποιον συνάνθρωπο χονδρό. Κανείς δεν ξέρει ότι έχει μια σοβαρή αρρώστια στον μεταβολισμό του που τον κάνει υπέρβαρο. Κάποιοι άλλοι κοροϊδεύουν ένα  ηλικιωμένο βάζοντάς του το στίγμα του  “άσχημου”. Κανείς δεν ξέρει ότι είχε ένα σοβαρό τραυματισμό στο πρόσωπό του, ενώ αγωνίζονταν για τη χώρα μας στον πόλεμο. Άνθρωποι αποκαλούν μια γυναίκα φαλακρή, αλλά δεν ξέρουν ότι έχει καρκίνο…”

Η παραπάνω ανακοίνωση μ’ έκανε να σκεφτώ πως και εμείς στην πνευματική μας διαδρομή βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα για τους άλλους και τη ζωή τους. Το πιο τραγικό όμως είναι ότι το ίδιο κάνουμε και για τη δική μας ζωή.  Πόσο συχνά διαβάζουμε τις περιστάσεις της ζωής όπως οι πολλοί και αβασάνιστα δεχόμαστε αυτό που επιφανειακά μόνο φαίνεται.

Μήπως η φάτνη των Χριστουγέννων  έδειχνε το εύρος της αιώνας δόξας του Χριστού;  Μήπως το δίλεπτο της χήρας έδειχνε από μόνο του τις διαστάσεις  της πραγματικής προσφοράς της;

Μήπως ο “ύπνος” του Χριστού στην κουπαστή της βάρκας την ώρα της καταιγίδας ήταν δείγμα αδιαφορίας για τους μαθητές του;   Πόσο συχνά εστιάζουμε στα εξωτερικά φαινόμενα  και όχι στα εσωτερικά χαρακτηριστικά, στα πρόσκαιρα και όχι στα αιώνια, στις παρούσες πιέσεις και προκλήσεις και όχι στις ουράνιες ευλογίες και ελπίδα.

Ας αφήσουμε το φώς του αιώνιου Λόγου του Θεού να μας δείξει τις πραγματικές διαστάσεις των περιστάσεων που ζούμε. Ας ανακαλύψουμε την κυριαρχία του ζωντανού Θεού πάνω στον κόσμο και τις ζωές μας.  Αυτό θα μας γεμίσει μ’ ειρήνη μέσα στην καταιγίδα, ανάπαυση μέσα στην φουρτούνα, ελπίδα μέσα στην κρίση. Το πιο σημαντικό  όμως θα μας ανοίξει τους ορίζοντες μιας  νέας ζωής που ο Θεός μας καλεί να ζήσουμε και να απολαύσουμε από σήμερα!

 

Comments are closed.