Βίβλος: Το πνευματικό μας ‘antivirus’

 

Γράφει ο Νίκος Χαρ. Παπαδόπουλος, Μηχανικός Η/Υ

 

«Πως θα κρατήσει τη ζωή του ο νέος καθαρή; Ζώντας με τον δικό σου λόγο Κύριε. Μ’όλη μου την καρδιά σε γύρεψα μακριά απ’τις εντολές σοο να πλανιέμαι μη μ’αφήνεις» (Ψαλμος 119:9-10)

Ο όρος antivirus έγινε ευρέως γνωστός στα τέλη της δεκαετίας του ’90 . Στόχος αυτών των προγραμμάτων είναι να κρατήσουν τον Η/Υ μας ‘καθαρό’ από διάφορους ψηφιακούς κινδύνους (viruses, trojan horses, malware, rootkits…). Στην αρχή  πολλοί θεώρησαν ότι τα antivirus ήταν εντελώς άχρηστα. Η ραγδαία όμως εξάπλωση των διαδικτυακών ιών  και οι τεράστιες οικονομικές ζημιές που προκάλεσαν τα έκαναν απαραίτητα για κάθε συσκευή που συνδέεται στο ιντερνετ.

Στην πνευματική σφαίρα, η αμαρτία έχοντας πολλές μορφές, απειλούσε και απειλεί καθημερινά τους ανθρώπους με μόλυνση. Αυτό το κατανόησε πολύ καλά και ο βασιλιάς Δαβίδ, ο ‘άνθρωπος κατά την καρδία του Θεού’, που και αυτός αμάρτησε. Μετανόησε όμως και κατάλαβε ότι το μοναδικό πνευματικό “antivirus” ενάντια στην αμαρτία ήταν ο Λόγος του Θεού, η Βίβλος.  Ο νέος (αλλά και όλοι οι πιστοί του Θεού) θα κρατήσει την ζωή του καθαρή ζώντας σε εξάρτηση με τον Θεό, με τον άγιο Λογο Του. Καθημερινοί πνευματικοί ανεφοδιασμοί –“updates”  από το Λόγο του Θεού, με την οδηγία του Αγίου Πνεύματος, θα μας κρατήσουν ‘καθαρούς’ και αγίους εν Χριστώ Ιησού.

 

‘Διάβασε την Βίβλο για να είσαι σοφός, πίστεψέ την για να είσαι ασφαλής, εφάρμοσέ την στην πράξη για να είσαι Άγιος’

Comments are closed.