ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

του Τάκη Καραθανάση, Απόστρ. Αξιωμ/κού Αεροπορίας   

Κάποιος αναγνώστης του άρθρου μας (Κ.Παλμός Ιαν. 2010) « Ο Ιησούς ήλθε … Καλή Χρονιά !», μας  ρώτησε με απορία.

   Ήρθε, δεν ήρθε ο Χριστός, Πού είναι; Τι άλλαξε; Πήγαμε χάλια… Εμείς τι φταίμε ;

   Φίλε μου…ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ! Το είπε ο Πλάτωνας «Αιτία ελομένου, Θεός αναίτιος», και το Ευαγγέλιο προειδοποιεί «ο σπειρων εις την σάρκα εαυτού εκ της σαρκός θερίσει φθοράν” (Γαλάτας 6:8). “Ο Θεός δεν εμπαίζεται». Γνωρίζουμε πολλά για τον Χριστό, αλλά Εκείνον όχι! Κατά τα άλλα, έτσι τα βρήκαμε! Είμαστε ακροατές του Λόγου, αλλά όχι εκτελεστές…Θα σου πω λοιπόν τι έγινε πριν την Πρωτοχρονιά και ανήμερα, που ήταν μεν ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ, αλλά όχι για κάποιους Νέος  Δρόμος:

1.Πριν: Σε μια επίσκεψη, μας είπαν Χρόνια Πολλά, κ’εμείς «Ο Ιησούς ήλθε, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ», αλλά μια κυρία (από Ουκρανία) είπε: «ΣΛΑΡΙMΟ ΥΟΓΟ»,δηλαδή «ΔΟΞΑ Σ’ΑΥΤΟΝ»! αφού «ΧΡΙΣΤΟΣ ΡΟΖΝΤΑΙΤΣΑ(Γεννήθηκε)!» Η «μετανάστρια» χριστιανή στην «ταυτότητα» από αθεϊστικό κράτος απορούσε αν εμείς είμαστε χριστιανοί, «αφού όλοι λέτε για τον Αι-Βασίλη κ.ά.και δεν πάτε στην εκκλησία, ούτε στα Γενέθλια Του γιατί είναι πολύ πρωί, ενώ τότε γυρίζετε από τα γλέντια σας…,την Παραμονή παίζετε χαρτιά, δεν πάτε, αλλά ζητάτε να έχετε». 2.Ανήμερα: Είμαστε σ’ ένα συγγενικό σπίτι, 20 άτομα περίπου. Πριν φάμε ο οικοδεσπότης είπε να προσευχηθούμε. Πάλι καλά… Πιαστήκαμε χέρι-χέρι, είπαμε όλοι το «Πάτερ  ημών» και ευχαριστήσαμε τον Θεό γιατί  είχαμε φαγητό και ζητήσαμε να μας βοηθήσει για το 2011, να είμαστε υγιείς και να έχουμε ΕΙΡΗΝΗ. Παρατήρησα ότι το «Πάτερ ημών» το έλεγε με «καμάρι» ένα κοριτσάκι 6-7 ετών. Στο τέλος κάποιος είπε να το πει μόνο του το κοριτσάκι και όλοι χειροκροτήσαμε… το είπε τέλεια, αλλά «παπαγαλιστί». Κάπως έτσι το μάθαμε, και φυσικά όλοι δεν το εφαρμόζουμε. Να ένα παράδειγμα :        

Αυτά τα δύο παραδείγματα, δεν είναι τυχαία. Αντιπροσωπεύουν την κοινωνία μας και δείχνουν γιατί κάθε χρόνο η κατάσταση γίνεται πιο δύσκολη. Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ δεν μας άλλαξε, μόνο ο Λόγος του Θεού μας αλλάζει, αρκεί εμείς να το θέλουμε, γιατί διαχωρίζει τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες:

Ένας άνδρας (που είπε το «Πάτερ ημών») είχε πρόβλημα να συγχωρήσει κάποιους και μία γυναίκα δεν ήθελε με πείσμα να συγχωρήσει πεθαμένο πεθερό της, για κάτι που της είχε πει προ 15ετίας. Αν λοιπόν θέλουμε να αλλάξει η ζωή μας και να έχουμε χαρά και ειρήνη στις καρδιές μας, ας θυμηθούμε ότι: Εκείνος έδωσε, τώρα εμείς πρέπει να λάβουμε, για να αλλάξουμε. Aς χρησιμοποιήσουμε «πνευματικά» τους τέσσερις άσσους:

       1: Πρωτομηνιά, 1: Πρωτοχρονιά,2011: Αρχή νέας 10ετίας

Πρώτος: Ας μετανοήσουμε για την μέχρι τώρα εγωκεντρική συμπεριφορά μας και ας πλησιάσουμε τον Θεό !

Δεύτερος:Ας ζητήσουμε από τον Θεό, να μας δώσει τη δύναμη να συγχωρήσουμε τους άλλους, για να μας συγχωρήσει κι Εκείνος.

Τρίτος: Ας είμαστε εκτελεστές του Λόγου του Θεού, με τη ΧΑΡΗ Του, και όχι ακροατές ή άσχετοι με τις Γραφές.

Τέταρτος:  Ας ζητήσουμε Εκείνος να μας οδηγήσει με ΕΙΡΗΝΗ στο δύσκολο ταξίδι του Νέου Χρόνου.  Ας τον εμπιστευθούμε, γιατί εκεί που φθάσαμε… «ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» όπως είπε ο Μεγάλος Δάσκαλος του Έθνους  μας, Αδαμ. Κοραής !    Οι καιροί ου μενετοί…

 

Comments are closed.