Ακούγεται και το ροχαλητό!

 Γράφει ο Χάρης Ι. Νταγκουνάκης, Νομικός

Το περιστατικό είναι λίγο παλιό αλλά επίκαιρο. Ούτε καμιά τεχνική βλάβη ούτε ο κακός καιρός αλλά ο νυσταγμένος πιλότος ήταν η αιτία ενός αεροπορικού δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή σε 158 άτομα στη Νότια Ινδία τον περασμένο Μάιο…

Από την έρευνα που έγινε, φαίνεται πως ο Ινδός συγκυβερνήτης προειδοποίησε επανειλημμένα τον Σέρβο πιλότο, να αλλάξει γωνία προσέγγισης στον αεροδιάδρομο, να ξανασηκωθεί και να ξαναπροσπαθήσει με καλύτερη γωνία. Όμως, ο πιλότος κοιμόταν! Οι προειδοποιήσεις του συγκυβερνήτη ακούγονταν στο μαύρο κουτί όταν απομαγνητοφωνήθηκε. Παράλληλα όμως ακουγόταν και το ροχαλητό του πιλότου.

      Η ζωή σου φίλε μου είναι μια διαρκής ανίχνευση και αναζήτηση της ευτυχίας. Βρίσκεσαι μέσα σ’ ένα αεροπλάνο και προσπαθείς να βρεις έναν ασφαλή αερολιμένα να προσγειωθείς. Για να γίνει όμως σωστά η προσγείωση, πρέπει να ακούς συνεχώς τις οδηγίες του ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας. Εκείνος θα σου δώσει τις συντεταγμένες, την ορθή γωνία προσγείωσης και ποιο είναι το συγκεκριμένο αεροδρόμιο που έχει ετοιμάσει για σένα, ώστε να βρεις ασφάλεια. Για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να ακούσεις τη φωνή μέσα στα ακουστικά σου καθώς πιλοτάρεις. Και πάνω απ’ όλα να είσαι ξύπνιος.

     Δυστυχώς, το κορυφαίο έργο του διαβόλου σήμερα είναι ν’ αποκοιμίζει τον άνθρωπο. Να του λέει πως όλα πάνε καλά. Πως είναι ο καλύτερος πιλότος, ότι δεν έχει ανάγκη από καμιά οδηγία και μπορεί να τα καταφέρει μέσα και στις χειρότερες θύελλες. Ο Θεός από την άλλη μεριά υπόσχεται στον λόγο του, την Αγία Γραφή, να σου δώσει την οδηγία του. «Όταν θα πρέπει να διαλέξετε αν θα στρίψετε δεξιά ή αριστερά, θ’ ακούν τ’ αυτιά σας μια φωνή από πίσω σας που θα σας λέει: «Αυτός είναι ο δρόμος· ακολουθήστε τον» (Ησαΐας 30:21). Εσύ όμως δεν ακούς τη φωνή του Θεού γιατί μέσα στην αυτοπεποίθησή σου κοιμάσαι. Το αποτέλεσμα είναι να συντριβείς.

     Ο Θεός όμως έρχεται να κάνει ένα θαύμα στη ζωή σου. Έρχεται να σε ξυπνήσει. Μην αγνοήσεις τις προειδοποιήσεις του. Μη γυρίσεις πλευρό και συνεχίσεις τον ύπνο σου. Σύνελθε σαν τον άσωτο γιο της παραβολής του Χριστού, που όταν είδε το αδιέξοδο μπροστά του και την καταστροφή «ήλθε εις εαυτόν» λέει η Γραφή και αποφάσισε να πάρει την ορθή γωνία προσγείωσης της ζωής του, και πήγε κατευθείαν στο σπίτι του πατέρα του.

     Ο Θεός σε περιμένει να τον δεχτείς. Πάνω στον σταυρό ο Χριστός έδωσε τη ζωή του για τον εξιλασμό της αμαρτίας σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μετανοήσεις και να αλλάξεις πορεία, και θα προσγειωθείς ασφαλής στον αερολιμένα της χάρης του Θεού. Διαφορετικά, η άρνησή σου ακόμη και το ροχαλητό σου, που θα καταγραφεί στο «μαύρο κουτί» του αεροσκάφους της ζωής σου, μια μέρα θα σε κρίνουν. Αλλά τότε θα είναι πολύ αργά.

 


Comments are closed.