ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΙΔΗΣ: Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4


Κάποιος ποιητής έγραψε, «τότε οι νεκροί πεθαίνουνε όταν τους λησμονούμε». Και ο συγγραφέας της προς Εβραίους γράφει για τον ΄Αβελ, «καίτοι αποθανών έτι λαλεί» (Εβρ. 11/4). Και ο αείμνηστος ΄Αγγελος ποτέ δεν θα λησμονηθεί και θα συνεχίζει να μας μιλά με τα γραπτά του, τις κασέτες και τους γλυκείς ύμνους του.

Καθώς σήμερα μαζευτήκαμε στην όμορφη Λεπτοκαρυά για να τιμήσουμε τον αγαπητό ΄Αγγελο, ψάλλοντας τους πολλούς ύμνους που έγραψε και έψαλε, ο νους μας ταξιδεύει στο παρελθόν, όταν ο ΄Αγγελος κυριολεκτικά όργωνε την κατασκήνωση Λεπτοκαρυάς για να ευαγγελίσει. Δεν άφηνε κανέναν χωρίς να τον προσεγγίσει και να του μιλήσει για τον Χριστό. Κι όταν έψελνε εκείνο το «ω, αν ήσουν εκεί στον Γολγοθά» οι καρδιές, ακόμη και των πιο σκληρών, ράγιζαν. Ο Άγγελος ήταν το πνευματικό σύμβολο της Λεπτοκαρυάς και κάθε συνεδρίου. Δυναμική και καταλυτική ήταν και η παρουσία και η συμβολή  του στην αναζωπύρωση της Εκκλησίας Κατερίνης στη δεκαετία του 50, με τους ύμνους και τα φλογερά κηρύγματα του! Πιστεύω, ήταν το όργανο που χρησιμοποίησε ο Θεός για να έρθει η αφύπνιση στο λαό του Θεού, κάτι που ποτέ δεν έγινε, όσο γνωρίζω,  σε άλλη εκκλησία.

Τον ΄Αγγελο, οι περισσότεροι τον γνωρίζουν και θαυμάζουν ως τον «γλυκύ ψαλμωδό», τον άνθρωπο που έγραψε τις Ωδές Πιστών. Πιστεύω όμως ότι ο ΄Αγγελος ήταν κυρίως ο Ευαγγελιστής, ο δεινός ρήτορας στον άμβωνα, γεμάτος φλόγα και πάθος γα τον Χριστό και τις ψυχές των ανθρώπων. Όταν κήρυττε ένιωθες την παρουσία και τη δύναμη του Πνεύματος. Πλούσια είναι συγκομιδή της σποράς του Λόγου.  Δεν ξέρω αν υπήρξε κανένας άλλος στην πατρίδα μας, που να είχε τόσο βάρος και πάθος για τις ψυχές των ανθρώπων. Και όλος αυτός ο ενθουσιασμός δεν ήταν μόνο στα χρόνια της νιότης του,  αλλά και ως τα περασμένα ογδόντα του έκαιγε δυνατή η φλόγα του Πνεύματος του θεού στην καρδιά του.

Προσευχή μας ας είναι ο Κύριος να εγείρει νέους και νέες που να έχουν την αγάπη, το ζήλο, το πάθος και τον ενθουσιασμό που έκαιγε την καρδιά του ΄Αγγελου. Δοξάζουμε τον Θεό  που και οι θυγατέρες του, η Κορίνα στην Ελλάδα και η Καίτη στις ΗΠΑ,  αγαπούν με ενθουσιασμό τον Κύριο και Τον υπηρετούν με ζήλο και σε πρακτικούς τομείς αλλά και στον ευαγγελισμό.     

                                                                                                                                      Γ.Σ.Κ.             

Comments are closed.