ΕΜΠΑΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΘΕΙΩΝ

Στη διάρκεια των Χριστουγέννων και του Πάσχα μερικοί διανοούμενοι, για να μην θεωρηθούν καθυστερημένοι, συνήθως βρίσκουν την ευκαιρία, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να κάνουν …επίθεση εναντίον της χριστιανικής πίστης, με σκοπό, ασφαλώς, να κλονίσουν την πίστη των αδυνάτων.

Η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας ΄Ελενα Ακρίτα, που τα βιβλία της έχουν γίνει best seller, έγραψε ένα κείμενο στο Facebook, περιπαίζοντας, προσποιούμενη το γράψιμο παιδιών του Δημοτικού, τα γεγονότα της γέννησης του Χριστού. Η πλειοψηφία. των αναγνωστών (σύνολο 630)  του παιδαριώδους κείμενου της τσέκαραν ότι τους άρεσε και 115 έγραψαν σχόλια, στην πλειοψηφία τους επαινετικά. Και φαντάζομαι οι περισσότεροι τους γιόρτασαν τα Χριστούγεννα, χωρίς να ξέρουν τι έκαναν! Μάλιστα κάποιοι έγραψαν ότι η συγγραφέας μπορεί να είναι πιο θεοφοσεβούμενη από μερικούς ψευτοευλαβείς!

Γράψαμε κι εμείς ένα σχόλιο, το οποίο δημοσιεύτηκε. Μεταφέρουμε μερικές παραγράφους από το σχόλιό μας (ολόκληρο μπορείτε να το διαβάσετε, και το δικό της κείμενο στην ιστοσελίδα μας: http://nikites.eu/epikairotita/1037apanthshsthnelenaakrita

Στην αρχή επαινώ «το σπιρτόζο και χιουμοριστικό πνεύμα» της, καθώς και το «συγγραφικό χάρισμα» της και ότι  «τα γραπτά της έχουν ευμενή απήχηση μεταξύ των πολλών συμπατριωτών μας».

«… Παρ’ όλα αυτά τι σας ήρθε, παραμονή Χριστουγέννων, και έριξες τη ρουκέτα για να γκρεμίσεις τη χριστιανική πίστη σε σχέση με την υπερφυσική γέννηση του Ιησού;

Απορώ, τι έμπνευση σού ήρθε και έγραψες το σημερινό κείμενό σου στο facebook για το «Χριστούγεννο»; ΄Οσο θυμάμαι, και στο παρελθόν, στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, αφιέρωνες ολόκληρα κείμενα σου για να εμπαίξεις τις αμαρτίες των ανθρώπων της πίστης της Παλαιάς Διαθήκης, με σκοπό, φαντάζομαι,  να υποβαθμίζεις την αξιοπιστία της Βίβλου. Θα έπρεπε να είχες καταλάβει, κ. Ακρίτα, ότι ένα ισχυρό επιχείρημα για την  αξιοπιστία  και την αντικειμενικότητα τής Βίβλου είναι ότι οι θείοι συγγραφείς της δεν απέκρυψαν τις αμαρτίες των ανθρώπων της πίστης, αλλά τις κατέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια (Αβραάμ, Δαβίδ, απ. Πέτρος κ.ά.).

“…Διερωτώμαι, πώς μια γυναίκα της δικής σου ευφυΐας καταδέχτηκε να γράψει ένα τέτοιο κείμενο που, εκτός που δεν θυμίζει τίποτε από τον τρόπο της γραφής σου,   γελοιοποιεί μ’ ένα τόσο ευτελή τρόπο το μεγάλο γεγονός της Ενσάρκωσης του Θεού. Θα μπορούσες, το πιστεύω σου, μάλλον την απιστία σου, να τη διετύπωνες με δυο τρεις λέξεις μόνο, παρά να κοπιάσεις να κατασκευάσεις  αυτό το άκομψο παραμύθι. Μπορούσες να πεις κάτι από τα όσα διακήρυξαν οι μεγάλοι αρνητές του Θεού και της Βίβλου, ότι δηλ. όλα αυτά που γράφουν οι Γραφές δεν είναι παρά ένα παραμύθι! Ποιος, αλήθεια, είναι ο σκοπός τού κειμένου σου αυτού; Να εξευτελίσεις και διακωμωδήσεις τη γέννηση του Χριστού (πού βρήκες το «γένι» και το «κρίνο» και όλα τα άλλα;). Μα είναι δυνατόν να γίνει τέτοια διαστρέβλωση του γεγονότος της ενανθρώπησης του Θεού! Κι αν εσύ πιστεύεις και όλοι οι άλλοι που το βρήκαν αριστούργημα το κείμενο σου, έτσι για τη γέννηση του Χριστού, γιατί  δεν αφήνεις εμάς, τους «καθυστερημένους», να πιστεύουμε σ’ όλα αυτά που γράφουν οι Γραφές και είχαν μεταμορφωτική  επίδραση στη ζωή μας;

Εμείς πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος γεννήθηκε αμαρτωλός και τις εκδηλώσεις αυτού του γεγονότος τις βλέπουμε τόσο έντονα στην κοινωνία μας. Αν οι συμπατριώτες μας, που έχουν αναδειχτεί παγκόσμιοι πρωταθλητές στη διαφθορά, μελετούσαν και εφάρμοζαν όσα διδάσκει η Καινή Διαθήκη, που γράφτηκε μάλιστα στη γλώσσα μας, η Ελλάδα μας θα ήταν διαφορετική.  Απορρίψαμε τον Θεό, τη Βίβλο και τις αρχές της και θερίζουμε θύελλες. Μόνο όταν ο άνθρωπος αναγνωρίσει την αμαρτωλότητά του και με ταπείνωση και μετάνοια στραφεί στον Θεό και  ζητήσει ο Χριστός να γεννηθεί στο στάβλο της καρδιάς του, τότε θα βρει το νόημα και το σκοπό της ζωής του…»

Comments are closed.