Η Βίβλος και οι ανθρώπινοι νόμοι

Ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα και επώδυνα ζητήματα που ταλανίζει την πατρίδα μας στις μέρες μας, είναι η νομιμοποίηση του γάμου και της τεκνοθεσίας μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. ΄Ετσι, για πολλοστή φορά ο λαός μας χωρίστηκε πάλι σε δυο στρατόπεδα. Το διχαστικό πνεύμα ζει και βασιλεύει και έχει γίνει πια το αγαπημένο χόμπι μας!

          Σ’ όλην την ιστορία της ανθρωπότητας, πάντα υπήρχαν ομοφυλόφιλοι. Οι μεγάλοι στην ηλικία θα θυμούνται ότι στα παλιότερα χρόνια οι άνθρωποι μ’ αυτόν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ένιωθαν συχνά περιθωριακοί. Και οι περισσότεροι άνθρωποι τους έβλεπαν με καχυποψία. Δεν υπήρχε καμμιά εμφανής δημόσια παρουσία τους.

Μάλιστα, οι γνωστοί σε κάθε πόλη ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα ενός χεριού. Τότε δεν χρησιμοποιούνταν οι εξεζητημένοι  όροι  ομοφυλοφιλία και ομοφυλία, αλλά τις περισσότερες φορές  λέξεις απαξιωτικές και υποτιμητικές.

          Έτσι ήταν τότε.  Με την πάροδο, όμως,  των χρόνων και με την επέλαση της παγκοσμιοποίησης και εκκοσμίκευσης όλα  άλλαξαν με ταχύ ρυθμό. Στα τελευταία χρόνια οι συνάνθρωποί μας αυτοί, με την ιδιαιτερότητά τους, από το περιθώριο βγήκαν δυναμικά στο προσκήνιο. Μάλιστα με καμάρι το διαδηλώνουν σε κάθε ευκαιρία στα ΜΜΕ. Είναι πια  οργανωμένοι σε σωματεία και  έχουν γίνει μαχητικοί, μέχρι σημείου που  κάνουν και «παρελάσεις υπερηφάνειας» στις μεγαλουπόλεις των χωρών της Δύσης, και πολλές φορές με τη συμπαράσταση και  συμμετοχή πολιτικών και άλλων φορέων. 

          Η Ευρωβουλή και πολλά από τα κοινοβούλια ψηφίζουν ευσπεσμένα νόμους υπέρ των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ (των ομοφυλόφιλων). Για μήνες οι τηλεοράσεις και όλα  τα ΜΜΕ ασταμάτητα μας βομβαρδίζουν με την επικείμενη απόφαση να νομιμοποιηθεί ο γάμος και η τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. Στα Δελτία Ειδήσεων, στα πρωινάδικα, στα απογευματινάδικα, σ’ όλα, μα όλα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτό το θέμα κυριαρχεί… 

          Η Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας καθώς και της Καθολικής και της Ευαγγελικής Εκκλησίας έχουν πάρει αποφάσεις, που δόθηκαν στη δημοσιότητα με εγκυκλίους. Με ξεκάθαρο τρόπο αντιτίθενται στην απόφαση της  σύναψης τέτοιων γάμων. Η απόφασή τους στηρίζεται στη διδασκαλία της Αγίας Γραφής,* όπου αναφέρεται με σαφήνεια ότι  η σεξουαλική σχέση ανθρώπων του ίδιου φύλου είναι αμαρτία. Η τεκμηριωμένη βιβλική προσέγγιση της απόφασης της Ιεράς Συνόδου, φυσιολογικά, δεν άρεσε σε μεγάλη μερίδα συμπατριωτών μας. Πολλοί σχολίασαν αρνητικά και επικριτικά με πικρόχολα σχόλια την απόφαση αυτή ως σκοταδιστική κλπ. 

Σε μια δημοκρατική χώρα όλοι έχουν δικαίωμα λόγου. Δεν είναι παράξενο που στην Ελλάδα μας όλοι μπορούν να έχουν λόγο και σε θέματα που έχουν σχέση και με την  Εκκλησία, ενώ από αυτήν ζητούν επιτακτικά  να σιωπά! Οπωσδήποτε δεν πρέπει να κατεβαίνει στο πεζοδρόμιο και να κάνει συλλαλητήρια, αλλά κι αυτή έχει το δικαίωμα να διατυπώνει με σεμνότητα τον αγιογραφικό λόγο της. 

 Παρότι όμως καταδικάζει έναν τέτοιον («παρά φύση») γάμο, πρέπει και ακολουθεί το παράδειγμα του Ιησού Χριστού. Ο αναμάρτητος Ιησούς ήταν «φίλος τελωνών και αμαρτωλών». Καταδίκαζε την κάθε αμαρτία, χωρίς εξαίρεση, αλλά είχε αγκαλιά αγάπης και συγχώρησης για κάθε αμαρτωλό. Η Εκκλησία αλλά και κάθε συνειδητός χριστιανός, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ιησού Χριστού,  αν και θεωρούν αμαρτία κάθε σεξουαλική σχέση ανθρώπων του ίδιου φύλου, έχουν αισθήματα αγάπης και για όλα αυτά τα άτομα. 

 Τα όποια προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με οξύτατες αντιπαραθέσεις, αλληλοκατηγορίες, φανατισμούς, αλλά με ψυχραιμία, σοβαρότητα, σεβασμό, σεμνότητα και  πολιτισμένο διάλογο.  

*  Παραπομπές της Βίβλου για την ομοφυλοφιλία

Λευιτικόν 18:22, 20:13, Ρωμαίους 1:26,27,                                                                                                                                               Α΄ Κορινθίους 6:9-11, Α΄Τιμοθέου 1:9,10

ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Η ΒΙΒΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΝΟΜΟΙ

ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Σ. ΚΑΝΤΑΡΤΖΗ

https://olympiobima.gr/i-vivlos-kai-oi-anthropinoi-nomoi/

Comments are closed.