ΤΟ ΑΠΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΟΥ!

 

Η Αγία Γραφή, το Βιβλίο του Θεού, λέει ότι υπάρχει μόνο ένας δρόμος προς τον Ουρανό! Ο Ιησούς Χριστός διακήρυξε: “ΕΓΩ είμαι ο ΔΡΟΜΟΣ και η ΑΛΗΘΕΙΑ και η ΖΩΗ. Κανένας δεν έρχεται στον Πατέρα παρά μονάχα περνώντας από ΜΕΝΑ.” (Ιωάννης 14:6)

Ο άνθρωπος δεν μπορεί να σωθεί με τις προσπάθειές του, τα καλά του έργα, την ηθική του, τις θρησκευτικές τελετουργίες. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ. Και σε κανέναν άλλον δεν βρίσκεται η σωτηρία κι ούτε υπάρχει πρόσωπο διαφορετικό από αυτό (τον ΧΡΙΣΤΟ), δοσμένο κάτω από τον Ουρανό μεταξύ των ανθρώπων, μέσω του οποίου να μπορούμε εμείς να σωθούμε” (Πράξεις Αποστόλων 4:12).

“Γιατί πράγματι με παροχή χάρης έχετε σωθεί μέσω της πίστεως. Και αυτό δεν είναι επίτευγμα δικό σας. Είναι δώρο του Θεού. Δεν είναι αμοιβή έργων. Σας το λέω για να μην τυχόν και καυχηθεί κανείς” (Εφεσίους 2:8,9).

Γι’ αυτό, την ώρα αυτή στρέψε στον Ιησού Χριστό και ζήτησέ Τον με μετάνοια και πίστη, να γίνει Σωτήρας σου. Μην αναβάλεις. Αύριο μπορεί να είναι πολύ αργά. “Αν ομολογήσεις με το στόμα σου τον Κύριο Ιησού και πιστέψεις με την καρδιά σου ότι ο Θεός Τον ανέστησε από τους νεκρούς, θΑ ΣΩΘΕΙΣ” (Ρωμαίους 10:9)

Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για να σωθείς:

1.    Παραδέξου ότι είσαι αμαρτωλός: “Δεν υπάρχει δίκαιος! Δεν υπάρχει ούτε ένας!” (Ρωμαίους 3:10). ” ΟΛΟΙ αμάρτησαν και βρίσκονται μακριά από τη δόξα του Θεού” (Ρωμαίους 3:23).

2.    Να παραδεχτείς την αμαρτωλότητά σου και να μετανοήσεις. “Ο Θεός, παραγγέλλει τώρα σε ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους, παντού, να μετανοήσουν” (Πράξεις Αποστόλων 17:30).

3.    Πίστεψε ότι ο Ιησούς Χριστός πέθανε για σένα, τάφηκε και αναστήθηκε από τους νεκρούς. “Γιατί αν ομολογήσεις με το στόμα σου τον Κύριο Ιησού και πιστέψεις με την καρδιά σου ότι ο Θεός Τον ανέστησε από τους νεκρούς, θα σωθείς. Διότι με την καρδιά πιστεύει κανείς για να δικαιωθεί και με το στόμα ομολογεί για να σωθεί” (Ρωμαίους 10:9, 10).

4.    Με ειλικρινή προσευχή προσκάλεσε τον Ιησού Χριστό να έρθει στη ζωή σου και να γίνει προσωπικός σου Σωτήρας: “Όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυρίου θα σωθεί” (Ρωμαίους 10:13).

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΣ

«Αγαπητέ μου Ουράνιε Πατέρα, είμαι ένας αμαρτωλός και χρειάζομαι συγχώρηση. Πιστεύω ότι ο Ιησούς Χριστός έχυσε το πολύτιμό Του αίμα και πέθανε για τις αμαρτίες μου. Είμαι πρόθυμος να απορρίψω και να μετανοήσω για τις αμαρτίες μου. Προσκαλώ τον Ιησού Χριστό να έρθει στην καρδιά μου και στη ζωή μου διά πίστεως, να γίνει προσωπικός μου Σωτήρας και Κύριος»

Αν εμπιστεύτηκες τον Ιησού Χριστό και έκανες αυτή την προσευχή, τότε άρχισε μια νέα ζωή για σένα. Είσαι νέο κτίσμα, όλα της παλιάς σου ζωής έχουν παρέλθει και όλα τώρα έγιναν καινούρια. Για να διατηρηθείς στη νέα ζωή, να προχωρήσεις και να αυξηθείς πνευματικά, πρέπει ΤΩΡΑ:

1.    Να μελετάς τακτικά την Αγία Γραφή, για να μάθεις περισσότερα για το Χριστό και τη νέα σου ζωή. Ο Λόγος του Θεού πρέπει να είναι η καθημερινή σου πνευματική τροφή.

2.    Κάθε μέρα ξεχώρισε χρόνο να συνομιλείς με το Θεό με προσευχή.

3.    Να συχνάζεις σε εκκλησία όπου κηρύττεται ο ανόθευτος Λόγος του Θεού, που πρέπει να είναι και ο μόνος αυθεντικός οδηγός σε θέματα πίστεως και ζωής. Να λατρεύεις το Θεό εν πνεύματι και αληθεία. Να υπηρετείς τις πνευματικές και υλικές ανάγκες των άλλων.

4.    Να δίνεις τη μαρτυρία σου για το Σωτήρα Χριστό στους συνανθρώπους σου με τους οποίους έρχεσαι σε επαφή.

 

                                                                                                            Θεόδωρος Ματάμης

Comments are closed.