ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ. Τα θαύματα του Θεού στη ζωή μου

 

(Ζωντανή μαρτυρία του Θεοδώρου Ματάμη, Ιδρυτού και διευθυντού της διεθνούς Ίντερνετ διακονίας καθημερινών Πνευματικών Μηνυμάτων από την Αγία Γραφή. Τα μηνύματα είναι ευλογημένα, πλούσια και ποικίλα. Οι αγγλομαθείς   μπορείτε να τα παίρνετε εντελώς δωρεάν γράφοντας στο e-mail: asnoteftb@wowway.com).

Είναι χαρά και προνόμιό μου να διηγηθώ στους συμπατριώτες μου τις επεμβάσεις του Θεού στη ζωή μου. Το ωραιότερο και σπουδαιότερο πράγμα που συνέβη στη ζωή μου, είναι ότι ο Χριστός με έσωσε από τα δεσμά της αμαρτίας και έγινα παιδί του Θεού. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά με έσωσε και από τη θανατηφόρα αρρώστια του καρκίνου.

Γεννήθηκα σε ένα μικρό χωριό της Χαλκιδικής το 1945. Οι γονείς μου ήταν φτωχοί και απλοϊκοί, αλλά φιλόξενοι και γεμάτοι καλοσύνη. Αγαπούσαν το Θεό και είχαν ηθικές αρχές. Παρά τις στερήσεις τους έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν για τα παιδιά τους και για τους άλλους που έρχονταν στο σπίτι τους. Σύχναζα στην Ορθόδοξη Εκκλησία, από την οποία διδάχτηκα τα πρώτα μαθήματα της χριστιανικής πίστης. Σε γενικές γραμμές ήμουνα ένα φρόνιμο παιδί και καλός μαθητής στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο και στην Παιδαγωγική Ακαδημία, από όπου πήρα το πτυχίο του δασκάλου. Μελέτησα 5 ξένες γλώσσες (τα αγγλικά τα έμαθα αργότερα). Όταν ήμουνα 18 χρονών έγραψα το πρώτο βιβλίο μου.

Όταν υπηρετούσα τη θητεία μου στο στρατό, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας μού προετοίμαζαν υποτροφία να πάω στη Γαλλία για ανώτερες σπουδές. Άλλοι νέοι στη θέση μου θα άρπαζαν αυτή την ευκαιρία. Εμένα όμως τίποτε από όλα αυτά δεν με συγκινούσε. Δεν ήμουνα χαρούμενος. Μάλιστα είχα ένα τεράστιο κενό ανικανοποίησης μέσα μου. Προσπάθησα σε όλες τις κατευθύνσεις να βρω την αλήθεια, αυτό που έλειπε από τη ζωή μου, που θα με ικανοποιούσε και θα γέμιζε το κενό μέσα μου. Αυτά που διδάχτηκα από τους γονείς μου και το περιβάλλον μου δεν ήταν αρκετά για μένα. Είχα φόβο Θεού και λαχτάρα μου ήταν να γνωρίσω το Θεό βαθύτερα.

Ως θρησκευόμενο πρόσωπο που ήμουνα, προσευχόμουνα ο Θεός να μου δώσει ειρήνη στην καρδιά μου και ευκαιρίες να βοηθήσω κι άλλους. Μετά που παντρεύτηκα, το 1968 μετακόμισα στις ΗΠΑ με δικά μου έξοδα, για να πάρω το διδακτορικό πτυχίο στην εκπαίδευση, κάτι που το ονειρευόμουνα. Ο Θεός όμως είχε άλλα σχέδια για μένα. Επειδή είχα το χάρισμα στη ζωγραφική, μου δόθηκαν δύο υποτροφίες από δύο μεγάλες Σχολές Καλών Τεχνών, όπου και φοίτησα. Όταν τελείωσα τις Σχολές αυτές, για ένα μεγάλο διάστημα δούλεψα για μεγάλες Αμερικανικές καλλιτεχνικές εταιρείες, οι οποίες με βοήθησαν να γίνω γρήγορα επιτυχημένος άνθρωπος και φημισμένος καλλιτέχνης. Νόμιζα ότι, ωραία οικογένεια, τα πτυχία, ωραίο σπίτι, η καλή δουλειά, ωραίο αυτοκίνητο, επιτυχημένη σταδιοδρομία, χρήματα κλπ., θα μου πρόσφεραν την ευτυχία και την ικανοποίηση που αναζητούσα. Κι όμως παρ’ ότι αποκτούσα όλα αυτά το ένα μετά το άλλο, ένιωθα πάλι πολύ δυστυχισμένος και είχα ένα τεράστιο κενό ανικανοποίησης μέσα μου.

Στο διάστημα αυτό, που προσπαθούσα να βρω την ευτυχία της ζωής μου, αρρώστησα σοβαρά και οι γιατροί διέγνωσαν ότι ποτέ δεν θα γινόμουνα καλά. Τις στιγμές εκείνες του πόνου και της απόγνωσης ο Θεός έστειλε στο δρόμο μου ένα δικό Του άνθρωπο. Ήταν Έλληνας και ευλογημένος άνθρωπος του Θεού, που κήρυττε το Λόγο του Θεού από το ραδιόφωνο στην περιοχή του Σικάγου, όπου έμενα. Ο Θεός με ευλόγησε όταν συναντήθηκα με αυτόν τον άνθρωπο. Για πρώτη φορά στη ζωή μου κάποιος κάθισε μαζί μου και με απλό και πειστικό τρόπο μου μίλησε για την αγάπη του Θεού και για τη σωτηρία που εξασφάλισε ο Χριστός πάνω στο Σταυρό. Μου περιέγραψε με απλότητα το σχέδιο του Θεού για τη σωτηρία του αμαρτωλού ανθρώπου. Μου είπε ότι ο Χριστός πέθανε για τις δικές μου αμαρτίες και μου προσφέρει τη σωτηρία δωρεάν. Καθώς άκουγα αυτόν να μου ξετυλίγει το σχέδιο του Θεού για τη σωτηρία μου, άνοιξαν τα πνευματικά μου μάτια. Έτσι στις 17 Μαρτίου 1970 δέχτηκα με μετάνοια και πίστη τον Ιησού Χριστό ως Σωτήρα και Κύριό μου. Ο Χριστός μου έδωσε αιώνια ζωή και γέμισε το κενό που υπήρχε μέσα μου. Μου έδωσε χαμόγελο στο πρόσωπό μου και την ειρήνη Του στην καρδιά μου. Μετά από όλα αυτά ο Κύριος θεράπευσε όχι μόνο την ψυχή μου, αλλά και το άρρωστο σώμα μου.

Από τη στιγμή εκείνη ο Λόγος του Θεού δεν ήταν για μένα μια απλή θεωρητική και εγκεφαλική γνώση, αλλά έγινε μέσα μου καθημερινή μεταμορφωτική δύναμη. Επηρέασε όλους τους τομείς της ζωής μου. Προηγουμένως, αν και δίδασκα το Λόγο του Θεού, εγώ δεν τον είχα πειραματιστεί προσωπικά! Μετά τη σωτηρία της ψυχής μου ο Θεός μου έδωσε μεγάλους οραματισμούς και πολλές ευκαιρίες να βοηθήσω πνευματικά τους συνανθρώπους μου. Μετά τη δική μου μεταστροφή στον Ιησού Χριστό ο Θεός έκανε έργο σωτηρίας στη γυναίκα μου, στα δυο παιδιά μας και στη μητέρα μου. Δόξα τω Θεώ!

Στο πέρασμα των χρόνων ο Κύριος μου έδωσε πολλές ευκαιρίες να δώσω τη μαρτυρία μου για τη σωτηρία που έκανε ο Χριστός στη ζωή μου σε χιλιάδες ανθρώπους διαφόρων εθνικοτήτων. Με αξίωσε ακόμη να συμμετάσχω σε πολλές χριστιανικές διακονίες, καθώς επίσης σε Ελληνικές εκκλησίες, σχολεία και σε ένα χριστιανικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα, κηρύττοντας το Λόγο του Θεού στην Ελληνική γλώσσα. Επειδή ο Κύριος μου έδωσε ιδιαίτερη αγάπη και πόνο για τους ανθρώπους που ήταν χαμένοι, με χρησιμοποίησε να μιλήσω σε  χιλιάδες ψυχές για το Σωτήρα Χριστό και πολλές από αυτές Τονδέχτηκαν ως προσωπικό τους Σωτήρα.

Από το 1996 ο Θεός μου έδωσε μια ευλογημένη διακονία στην Αγγλική γλώσσα μέσω του Ίντερνετ, στέλνοντας καθημερινά σε όλο τον κόσμο σύντομα χριστιανικά μηνύματα, σκέψεις, ομολογίες, αιτήματα προσευχών, Χριστιανική μουσική, αληθινές ιστορίες και άλλες πολλές πληροφορίες. Τα μηνύματα αυτά σκοπό έχουν να διδάξουν, να ενθαρρύνουν, να οικοδομήσουν, να εμπνεύσουν και να ευαγγελίσουν. Είμαι ακόμη ευγνώμων στον Θεό που μου χάρισε μια ευλογημένη οικογένεια, που μου παραστέκεται στις διακονίες που ο Κύριος μου εμπιστεύτηκε. Τα παιδιά μου τώρα είναι επιστήμονες. Παρ’ ό,τι έχουν τις δουλειές τους, παράλληλα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και στο έργο του Κυρίου. Η πρώτη πολυαγαπημένη και ευλογημένη γυναίκα μου, είναι τώρα στη δόξα του Ουρανού κοντά στον Κύριό μας, μετά που είχε καρδιακή προσβολή το 1996. Ήμασταν 28 χρόνια παντρεμένοι, γεμάτοι από χαρά, ευτυχία και ευλογία. Αργότερα, όταν αρρώστησα σοβαρά, ο Θεός με θαυμαστό τρόπο έφερε στη ζωή μου τη δεύτερη γυναίκα μου, που μου συμπαραστάθηκε στο πρόβλημά μου. Είναι μια ευλογημένη γυναίκα θυσίας και υπηρεσίας. Και οι δυο μας είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και χαρούμενοι. Αγαπούμε με όλη μας την καρδιά τον Τριαδικό Θεό, τον Οποίον υπηρετούμε και δοξάζουμε κάθε μέρα.

Το 1999 οι γιατροί διέγνωσαν ότι είχα καρκίνο στο θυρεοειδή και ένα μεγάλο κακοήθη όγκο στο λαιμό. Με έστειλαν σε ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία των ΗΠΑ στο Σικάγο. Ένας φημισμένος καλός χειρουργός αφαίρεσε όλον τον θυρεοειδή και τον μεγάλο όγκο επίσης 13 μικρότερους κακοήθη όγκους. Μετά έκανα θεραπεία με ακτινοβολίες το 1999 και το 2000. Τον Αύγουστο του 2001 οι γιατροί διέγνωσαν ότι είχα τρεις κακοήθεις όγκους στο λαιμό και κοντά στο στήθος. Ο χειρουργός που έκανε την πρώτη εγχείρηση μου είπε ότι δεν αναλαμβάνει να με χειρουργήσει, επειδή η περίπτωσή μου ήταν ιδιαίτερα σοβαρή και υπήρχε ο κίνδυνος να πεθάνω στην εγχείρηση. Μάλιστα μου είπε: “Ούτε ο Θεός μπορεί να σε βοηθήσει!”. Όταν έμαθαν αυτά τα νέα, πολλοί γνωστοί μου άπιστοι και πιστοί ακόμη, σήκωσαν τα χέρια τους. Αντί να με παρηγορήσουν και να μου συμπαρασταθούν, περίμεναν την κηδεία μου! Ο διάβολος προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την άσχημη συμπεριφορά των γνωστών μου και τα σκληρά λόγια του γιατρού, ότι “ούτε ο Θεός μπορεί να σε βοηθήσει”, να με απογοητεύσει. Αλλά μπροστά στη σοβαρότητα της κατάστασής μου, ως ελεημένο παιδί του Θεού σήκωσα τα μάτια μου στον Ουρανό με εμπιστοσύνη και διά πίστεως είπα σε όλους που απιστούσαν ότι ο Κύριος θα με ελευθερώσει από τη δύσκολη αυτή κατάσταση. Είχα δυνατή πίστη και ειρήνη στην καρδιά μου και πίστευα ότι ο Κύριος έχει ακόμη έργο να κάνω γι’ Αυτόν εδώ στη γη.

Αντί να δώσω προσοχή στην άρνηση και ολιγοπιστία των ανθρώπων, ζήτησα την προσευχή καλών, πιστών χριστιανών και από τις εκκλησίες τους από όλο τον κόσμο που γνώριζα μέσω της διακονίας μου στο Ίντερνετ. Ένας ιεραπόστολος από την Ιταλία μου έγραψε ότι προσεύχεται για θαύμα! Και είναι αλήθεια, το έργο της πίστης είναι στα χέρια μας και το έργο του θαύματος είναι στα χέρια του Θεού! Ο Κύριος μου έδωσε σοφία να βρω καλύτερο νοσοκομείο και χειρουργό να κάνει την εγχείρηση. Η ακλόνητη πίστη μου στον Θεό και οι προσευχές των πιστών μού έδωσαν δύναμη και ειρήνη στην καρδιά μου στις δύσκολες στιγμές της τελευταίας εγχείρησής μου. Όταν πήγα στο νοσοκομείο, είχα βαθιά ειρήνη στην καρδιά μου. Ο Θεός όχι μόνο επέτρεψε ο κατάλληλος χειρουργός να κάνει την εγχείρηση, αλλά και η ασφάλειά μου να δεχτεί να καλύψει όλα τα έξοδα, ενώ στην αρχή το είχε αρνηθεί! Διαβάζουμε στον προφήτη Αββακούμ 2:4: “Ο δε δίκαιος θέλει ζήσει διά της πίστεως αυτού”.

Όταν αναθέτουμε τα προβλήματά μας στα χέρια του Θεού, τότε Εκείνος βάζει την ειρήνη Του στις καρδιές μας. Αυτό ακριβώς έγινε και με εμένα. Οι προσευχές των πιστών και των αγαπημένων μου, που όλη την ημέρα περίμεναν στο νοσοκομείο, εισακούστηκαν, ώστε όλα πήγαν καλά. Είναι απίστευτο κι όμως είναι αληθινό. Ο χειρουργός, φημισμένος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σικάγου που έκανε την επέμβαση, βρήκε και αφαίρεσε 35 όγκους. Οι 18 από αυτούς ήταν κακοήθεις. Η εγχείρηση διάρκεσε πάρα πολλές ώρες. Επειδή όμως όλα πήγαν καλά, την επόμενη μέρα με έστειλαν στο σπίτι. Ο χειρουργός μου είπε: “Εγώ έκανα το καλύτερο που μπορούσα, τώρα είσαι στα χέρια του Θεού“. Αυτό είναι το ωραιότερο και σπουδαιότερο πράγμα. Η ζωή μου είναι στα χέρια του μεγάλου Ιατρού, του Σωτήρα και Κυρίου μου Ιησού Χριστού! Ο Κύριος έκανε πολλά θαύματα στη ζωή μου και τώρα πρόσθεσε ακόμη ένα. Τώρα αισθάνομαι πολύ καλά και οι τελευταίες μου εξετάσεις είναι ικανοποιητικές.

Ξέρω ότι οι δοκιμασίες μου δεν έχουν τελειώσει, αλλά δοξάζω το Θεό και γι’ αυτές, γιατί μέσα από αυτές ο Θεός αυξάνει και δυναμώνει την πίστη μου και πλάθει το χριστιανικό μου χαρακτήρα. Ο Κύριος πουθενά δεν υπόσχεται ότι τα πιστά παιδιά Του θα περπατούν σε ανθόσπαρτους δρόμους, θα ευημερούν και όλα θα τους πάνε ευνοϊκά. Τους υπόσχεται όμως ότι πάντα θα είναι μαζί τους, και στις ηλιόλουστες ημέρες και στις καταιγίδες.

Αγαπητέ μου Συμπατριώτη, μη σε ξεγελά κανένας. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να είναι χαρούμενος και ευτυχισμένος όσο καιρό είναι μακριά από το Χριστό, χωρίς πίστη. Το παρελθόν σου δεν μπορείς να το αλλάξεις με τίποτε. Μπορείς όμως να χαρείς το παρόν σου, εάν δεχτείς ως προσωπικό σου Σωτήρα και Κύριό σου τον Ιησού Χριστό, ο οποίος θα εξαλείψει τις αμαρτίες του παρελθόντος. Θα σου δώσει ειρήνη και χαρά για το παρόν και ασφάλεια και σιγουριά για το μέλλον. Θα σου δώσει επίσης αιώνια ζωή, που αρχίζει εδώ κάτω στη γη και συνεχίζεται στην αιωνιότητα. Μη φοβάσαι για το αύριο, διότι ο Θεός είναι εκεί πριν από σένα. Αν ζεις με πίστη στον Θεό, δεν πρέπει να φοβάσαι για τίποτα. Πίστη δεν είναι να πιστεύεις ότι ο Θεός μπορεί να κάνει κάτι, αλλά ότι θα το κάνει! Η πίστη βλέπει το αόρατο, πιστεύει το απίστευτο και λαμβάνει το αδύνατο και ακατόρθωτο! Η ζωή αυτή είναι πρόσκαιρη και προσωρινή. Αργά ή γρήγορα μια μέρα θα αναχωρήσουμε από τη ζωή αυτή και θα περάσουμε στην απέναντι όχθη, όπου θα συναντήσουμε τον Θεό. Ελπίζω ότι είσαι έτοιμος να Τον συναντήσεις ως Σωτήρα και Κύριό σου και όχι ως αδέκαστο Κριτή. Θυμάμαι, την προηγούμενη ημέρα πριν την εγχείρησή μου, προσευχήθηκα με τα προσφιλή μου πρόσωπα. Μετά την προσευχή, τους είπα: “Έχω από τον Κύριο ειρήνη στην καρδιά μου ότι όλα θα πάνε καλά, αλλά αν ο Κύριος με πάρει μαζί Του, δεν πρέπει να στενοχωριέστε, γιατί εκεί θα είμαι καλύτερα στην παρουσία Του. Εκεί θα σας περιμένω να συναντηθούμε ξανά μια μέρα”. Στο τέλος τους προέτρεψα ποτέ να μην παύσουν να αγαπούν και να υπηρετούν τον Κύριο.

Αγαπητέ μου Συμπατριώτη, αν ακόμη μένεις αναποφάσιστος σχετικά με τη σωτηρία της ψυχής σου, θέλω να σου πω κάτι από την εμπειρία μου. Όσο είσαι μακριά από το Σωτήρα Χριστό, ποτέ δεν θα βρεις τη σωτηρία της ψυχής σου, πραγματική ειρήνη, ικανοποίηση, ευτυχία και χαρά στη ζωή σου. Μόνο ο Χριστός μπορεί να σου δώσει τη σωτηρία της ψυχής και να σου εξασφαλίσει την άφθονη, την αιώνια ζωή, όπως το έκανε και σε μένα. Δεν σου υπόσχομαι ότι όταν δεχτείς το Χριστό στη ζωή σου δεν θα έχεις δυσκολίες και προβλήματα, μάλιστα μπορεί να έχεις και περισσότερα, αλλά θα έχεις τον Κύριο βοηθό σου. Μόνο με Αυτόν θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις νικηφόρα τις αντιξοότητες και τις φουρτούνες της ζωής. Μην αναβάλεις τη σωτηρία της ψυχής σου, γιατί κάποτε μπορεί να είναι πολύ αργά. “Ιδού τώρα καιρός ευπρόσδεκτος, ιδού τώρα ημέρα σωτηρίας” (Β΄ Κορινθίους 6:2)

Αγαπητέ μου Συμπατριώτη, πιστεύω με όλη μου την καρδιά ότι όταν φύγω από τη ζωή αυτή της φθοράς δεν θα είναι το τέλος, αλλά η αρχή στο σπίτι του Ουράνιου Πατέρα μου και στην ευλογημένη και ένδοξη παρουσία Του για όλη την αιωνιότητα.

Αν θέλεις να παίρνεις κάθε μέρα δωρεάν με e-mail τα χριστιανικά μου μηνύματα και άλλες πληροφορίες στην Αγγλική γλώσσα, σε παρακαλώ γράψε μου ένα e-mail στο asnoteftb@wowway.com

Comments are closed.