Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΩΜΑΛΟΥ!

Του Γεωργίου Σ. Κανταρτζή

Η Ελλάδα και γενικά η Ευρώπη μαστίζονται από πρωτοφανή και πολύπλευρη κρίση στον τομέα της ηθικής, της οικονομίας και των αξιών της ζωής. Ο εμπνευστής της Ενωμένης Ευρώπης, Ρόμπερτ Σούμαν, υπουργός εξωτερικών της Γαλλίας, οραματίστηκε μια ΕΕ που θαστηριζόταν σε χριστιανικές αρχές… Οι σημερινοί, όμως, ηγέτες της, στην πλειοψηφία τους, προσπαθούν, και σταδιακά το καταφέρνουν, να την απογυμνώσουν από καθετί το χριστιανικό. Θέλουν να οικοδομήσουν μια ΕΕ εντελώς αποκομμένη από το παρελθόν της, με νόμους που στηρίζουν καθετί το ανώμαλο και αντιβιβλικό. Και τα αποτελέσματα είναι τραγικά και ταείδαμε σε ανησυχητικό βαθμό και στις τελευταίες ευρωεκλογές. Εκτός από τα ακραία κόμματα που θα αντιπροσωπεύσουν τις χώρες τους, αρκετούς από τους εκλεγέντες δεν θα τους επιλέγαμε κανονικά ούτε για διαχειριστές της πολυκατοικίας μας. Αποκλείστηκαν διαπρεπείς και ειδήμονες καθηγητές και εκλέχτηκαν άτομα που είναι «αναγνωρίσιμα» από την προβολή τους από το γυαλί! Και ακόμη είναι η αρχή.
Η ηθική εξαχρείωση της Ευρώπης φαίνεται σε όλες τις σφαίρες τής πολιτικής, πολιτιστικής και θρησκευτικήςζωής. Στο σχόλιο μας θα περιοριστούμε στον τομέα της μουσικής και συγκεκριμένα στην eurovision, στο «μεγάλο» γεγονός, το μουσικό πανηγύρι που στην πραγματικότητα έπρεπε να αποκληθεί ευρωτύφλωση! όπου κάθε χώρα αγωνίζεται να παρουσιάσει το καλύτερο τραγούδι της στην …αγγλική γλώσσα και να αποσπάσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία. «Η Γιουροβίσιον, γράφει δημοσιογράφος της Αθήνας, στην πραγματικότητα δεν είναι διαγωνισμός τραγουδιού αλλά ένα εντυπωσιακό τηλεοπτικό σόου, στο οποίο πρώτιστα βαθμολογούνται τα ρούχα, η κίνηση, οι φωτισμοί, τα χορευτικά, τα ακροβατικά ενίοτε, η ομορφιά, η καλή φωνή – όλο το πακέτο…»

Πριν μερικά χρόνια, θυμάστε, θριάμβευσε το συγκρότημα της Φιλανδίας με τους χαριτωμένους, χωρίς μάσκες, νέους/νέες, που μεταμφιέστηκαν σε ανθρωπόμορφα τέρατα. «Αυτό είναι πάρα πολύ ανησυχητικό, έγραψε τότε κάποιος κληρικός. Όταν, δηλαδή, ο άνθρωπος παύει να είναι πρόσωπο και ταυτίζεται με τα προσωπεία και μάλιστα όταν τα προσωπεία αυτά εκφράζουν εξωγήινες ή δαιμονικές καταστάσεις… Περισσότερο με προβλημάτισε και έθλιψε, αφού ο άνθρωπος, το ωραιότερο δημιούργημα του Θεού και ο βασιλεύς της κτίσεως, αποβάλλει το πρόσωπό του και προσλαμβάνει προσωπεία, ήτοι, ταυτίζεται ή συμφιλιώνεται με όντα ακαθόριστα ή δαιμονικά».

Η νίκη των τεράτων τότε και η πανηγυρική νίκη της αμφιλεγόμενης γενειοφόρου ανδρογυναίκας τώρα, δείχνει την αισθητική, την κουλτούρα, τον πολιτισμό των λαών της Ευρώπης. Μάλιστα, οι ειδήμονες της Ελλάδος μας της έδωσαν το μεγαλύτερο βαθμό, το ίδιο είχαν κάνει και με τα τέρατα της Φιλανδίας! Είναι σημεία καιρών. Πού κατάντησες, ένδοξη Ελλάδα και χριστιανική Ευρώπη! Η γηραιά Ήπειρος που κάποτε είχε πολύ φως με την επίδραση του Ευαγγελίου και με την άνθηση των γραμμάτων, σήμερα είναι βουτηγμένη σε βαθύ ηθικό και πνευματικό σκοτάδι. Κι αυτό, γιατί έβαλε στο περιθώριο τις αξίες της χριστιανικής πίστης. Η ήπειρος που γνώρισε την αναγέννηση του πνεύματος, είχε ηγέτες με οραματισμό, σήμερα υιοθέτησε και εφαρμόζει τις αξίες του υλισμού, της «προοδευτικότητας», της «διαφορετικότητας», της αθεΐας και καθετί ανώμαλου. Δείχνει ακόμη πόσο χαμηλά βρισκόμαστε, αφού τα ποσοστά τηλεθέασης, στην Ελλάδα, παρατηρούνται στις ποδοσφαιρικές μεταδόσεις και στη Eurovision. Αν τη νεολαία μας την τρέφουμε με τέτοια θεάματα και ακούσματα και της προβάλουμετέτοια σατανικά, έξαλλα, ανώμαλα, φανταχτερά καιλουστραρισμένα ινδάλματα, κι όχι ηθικές και πνευματικέςαρχές, που στηρίζονται στη διδασκαλίατου Ευαγγελίου, θα θερίσουμε θύελλες και καταιγίδες. Είναι καιρός όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για τη διαπαιδαγώγηση της νεολαίας και των παιδιών μας ν’ αφυπνιστούν και να δώσουν στη νέα γενιά, όχι αυτό που ζητά, αλλά αυτό που πρέπει και συμβάλει στην ηθική και πνευματική της στήριξη και αύξηση. Αλλιώς, τα φαινόμενα βίας και βανδαλισμού στα σχολεία, όσο περνά ο καιρός, θα γίνονται ολοένα και πιο έντονα.

Σ’ αντίθεση μ’ αυτή τη ζοφερή εικόνα της Ευρώπης, μας εντυπωσίασε η στάση των πολιτικών ηγετών της κάποτε αθεϊστικής Ρωσίας και της Ορθόδοξης εκκλησίας της χώρας αυτής, σχετικά με τη νικήτρια του διαγωνισμού. Εξέφρασαν με σκληρές δηλώσεις τη δυσαρέσκεια τους. Μάλιστα, δεν θα την επιτρέψουν να δώσει συναυλίες στη χώρα τους. Οι δικοί μας, αντίθετα, λέγεται, θα την προσκαλέσουν με την άλλη τραγουδίστρια Lady Gaga για συναυλίες και χιλιάδες Έλληνες, μέσα στη φτώχια τους, θα πληρώσουν πολλές χιλιάδες ευρώ να τις ακούσουν!

Εκπρόσωποςτης Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κατήγγειλε έντονα τη νικήτρια της Eurovision, Conchita Wurst, γυναίκας με τα γένια από την Αυστρία, λέγοντας ότι, «ήταν ένα σημάδι ηθικής παρακμής στον κόσμο και μέρος της προσπάθειας να επιβάλει νέα πολιτιστικά πρότυπα».

Ο Vladimir Legoyda, πρόεδρος του τμήματος πληροφοριών της ρωσικής εκκλησίας, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax: «Η διαδικασία της νομιμοποίησης εκείνου που η Αγία Γραφή το αποκαλεί τίποτα λιγότερο από βδέλυγμα, δεν αποτελεί πια είδηση ​​στο σύγχρονο κόσμο… Δυστυχώς, οι νομικές και πολιτιστικές σφαίρες κινούνται σε παράλληλη κατεύθυνση, κάτι που αποτελεί μαρτυρία των αποτελεσμάτων αυτού τουδιαγωνισμού…και αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την απόρριψη της χριστιανικής ταυτότητας του ευρωπαϊκού πολιτισμού». Οι καιροί ου μενετοί!

Comments are closed.