Γιατί πρέπει να απορριφτεί ο γάμιος μεταξύ ομοφυλοφίλων του Στέφανου Λ. Κοκτσίδη, Δικηγόρου

Γράφει ο Στέφανος Λ. Κοκτσίδης, Δικηγόρος

Ο σοφότερος άνθρωπος που ήρθε ποτέ στον πλανήτη μας , εξήγησε την έννοια του γάμου περίπου πριν  2.000 χρόνια. Αξίζει να σταθούμε στα λόγια Του: «Δε διαβάσατε , είπε ο Ιησούς, ότι εκείνος που τους έπλασε απαρχής , αρσενικό και θηλυκό τους έπλασε; Και είπε: Εξαιτίας αυτού, ο άνθρωπος θα αφήσει τον πατέρα του και τη  μητέρα του, και θα προσκολληθεί στη γυναίκα του και θα είναι οι δύο σε μία σάρκα;» (Ματθ. 19:4-6)

       Εδώ λοιπόν βρίσκουμε την απάντηση γιατί ο γάμος είναι η ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας και όχι δύο ανδρών ή δύο γυναικών. Ο Δημιουργός το είπε και Αυτός θέτει τους κανόνες. Δημιούργησε τα διαφορετικά αλλά συμπληρωματικά φυσικά, συναισθηματικά και διανοητικά χαρακτηριστικά του άνδρα και της γυναίκας, τα οποία αποτελούν και το υλικό του γάμου.  Αυτή είναι η διαφορά!

       Για  όσους  χρησιμοποιούν τα αυτιά τους για να ακούν, ο Θεός και η φύση μάς δίνουν το ίδιο μήνυμα σχετικά με το γάμο. Αλλά για εκείνους που απορρίπτουν το Θεό, παραθέτουμε μερικούς λόγους που αποδεικνύουν ότι η ομοφυλοφιλία  ενέχει πολλούς κινδύνους :

       Πρώτον, προκαλεί πόνο στα παιδιά. Η επιστήμη αποδεικνύει ότι τα παιδιά αναπτύσσονται καλύτερα , όταν ανατρέφονται από τους δύο γονείς τους, τη μητέρα και τον πατέρα. Σε έρευνα που έγινε από δώδεκα οικογενειακούς συμβούλους στο εξωτερικό, προέκυψε το παρακάτω συμπέρασμα : Ο παραδοσιακός γάμος είναι ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό αγαθό, που σχετίζεται με πληθώρα θετικών αποτελεσμάτων τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες. Τα παιδιά που ανατρέφονται από τους δύο γονείς τους είναι λιγότερο πιθανό να αποπειραθούν να αυτοκτονήσουν, να διαπράξουν εγκλήματα ή να χωρίσουν αργότερα από το σύντροφό τους.

       Έτσι, όταν ο εξάχρονος γιος μιας ομοφυλόφιλης γυναίκας τής είπε:  «Μαμά, θέλω να έχω έναν μπαμπά», ζητούσε όχι κάτι το οποίο απλώς ήθελε, αλλά κάτι το οποίο είχε ανάγκη. Η απάντηση της μητέρας του ήταν : «Αν ήθελες να έχεις μπαμπά, τότε δε θα είχες εμένα σαν μαμά, επειδή η μαμά σου χρειάζεται μια  ακόμη μαμά». 

       Στερώντας από τα παιδιά τον πατέρα ή τη μητέρα τους καταστρέφουμε τα ίδια τα παιδιά και το μέλλον τους. Οι γάμοι ομοφυλόφιλων αφαιρούν από τα παιδιά εκείνο που έχουν ανάγκη περισσότερο από οτιδήποτε άλλο: την αγάπη και του πατέρα και της μητέρας.

       Δεύτερον, σηματοδοτεί την κατάπτωση και την εξαχρείωση του γάμου. Ερευνητικά προγράμματα στις Σκανδιναβικές χώρες απέδειξαν ότι από τη στιγμή που νομιμοποιήθηκαν οι γάμοι μεταξύ ομοφυλόφιλων αυξήθηκε  κατά 60% το ποσοστό των εκτός γάμου γεννημένων παιδιών. Αυτό είναι άσχημο για τα παιδιά αυτά, καθώς κατά κανόνα οι μη παντρεμένοι γονείς τους δεν ζουν τον κοινό βίο.

       Τρίτον, αν η συναισθηματική έλξη είναι το μόνο κριτήριό μας με το οποίο κρίνουμε τη  δυνατότητα και την ανάγκη για τέλεση του γάμου, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να αντιμετωπίσουμε κι άλλα σοβαρά προβλήματα. Για παράδειγμα, τι μας εμποδίζει να αποκλείσουμε την πολυγαμία ;

       Τέταρτον, φαλκιδεύεται η ελευθερία του λόγου. Ακούγεται παράλογο, αλλά η κυβέρνηση του Καναδά, για να καταπνίξει τις διαφωνίες εναντίον της ομοφυλοφιλίας, θέσπισε νόμο που ποινικοποιεί τη συμπεριφορά εκείνων που αντιτίθενται σ’ αυτήν. Δικαστήριο μάλιστα της Σουηδίας καταδίκασε το 2003 έναν άνδρα που «τόλμησε» να γράψει σε εφημερίδα τις θέσεις της Βίβλου για την ομοφυλοφιλία. Επίσης, στην ίδια χώρα οι αρμόδιες αρχές συνέλαβαν έναν πάστορα, επειδή μίλησε για το θέμα της ομοφυλοφιλίας με βάση τις αρχές της Βίβλου.

       Ο Θεός και η φύση ή τουλάχιστον η πληθώρα των οδυνηρών αποτελεσμάτων που ακολουθούν τη νομιμοποίηση της ομοφυλοφιλίας, δεν επιτρέπουν κανένα άλλο πείραμα, όπως έγινε άλλωστε στο παρελθόν με τον «ελεύθερο έρωτα» , που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των διαζυγίων, των εκτρώσεων, των μεταδοτικών ασθενειών κ.ά.

       Γι’ αυτό και οι κυβερνήσεις πρέπει να διαφυλάξουν το γάμο από ορισμένους ανθρώπους, που στο όνομα της ατομικής ελευθερίας , προσπαθούν να επιβάλλουν νόμους  για τον επαναπροσδιορισμό του γάμου . Αυτό όμως είναι άκρως επικίνδυνο για την κοινωνία και τον βασικό της πυρήνα , που είναι  η υγιής οικογένεια . 

 

(Διασκευή από τα αγγλικά:  Στέφανος Λ. Κοκτσίδης, Δικηγόρος)

Αφήστε μια απάντηση