ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΡΑΓΕ ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ;

«… Και καθώς ήσαν οι ημέρες του Νώε, έτσι θα είναι και η παρουσία του Υιού του ανθρώπου» (Ματθ. 24:37)

Tom Meador

Πριν από πολλά χρόνια γύρισα στο σπίτι μου ένα βράδυ και ανακάλυψα ότι κάποιος κλέφτης το είχε διαρρήξει και είχε πάρει αρκετά από τα πράγματά μας. Δεν είχα ιδέα ότι μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Καμιά προειδοποίηση. Ήμουν τελείως απροετοίμαστος, και δεν είχαμε καμιά ασφάλεια για να πληρώσει για τις απώλειές μας…

«Να γνωρίζετε, όμως, τούτο, ότι αν ήξερε ο οικοδεσπότης σε ποιο τρίωρο της νύχτας έρχεται ο κλέφτης, θα αγρυπνούσε, και δεν θα άφηνε να διαρρηχθεί το σπίτι του. Γι’ αυτό, κι εσείς να γίνεστε έτοιμοι. Επειδή, κατά την ώρα εκείνη που δεν στοχάζεστε, έρχεται ο Υιός του ανθρώπου» (Ματθαίος24:44).

Η ΑΣΕΒΕΙΑ

Στις μέρες του Νώε, «ο ΘΕΟΣ είδε ότι πληθυνόταν η κακία του ανθρώπου επάνω στη γη…» (Γένεση 6:5). Η Βίβλος λέει ότι οι καρδιές των ανθρώπων ήσαν γεμάτες κακία συνεχώς, και περιγράφει ένα κόσμο από ασεβείς ανθρώπους, που είχαν ένα άγριο και εγωιστικό τρόπο ζωής… «Και διαφθάρηκε η γη μπροστά στο Θεό, και καταγέμισε η γη από αδικία» (εδάφιο 11).

Έτσι μοιάζει και ο κόσμος μας σήμερα! Οι άνθρωποι προγραμματίζουν το χρόνο τους για διασκέδαση, για αναψυχή, για αθλητισμό, για κινηματογράφο, για σεξουαλικές σχέσεις και οτιδήποτε άλλο για την προσωπική τους απόλαυση, αλλά δεν έχουν καθόλου χρόνο για τον Θεό! Οτιδήποτε άλλο, εκτός απ’ τον Θεό… Η κοινωνία μας έχει επαναπροσδιορίσει τον ηθικό κώδικα των αξιών για τη σημερινή γενιά. Έχουμε δικαιολογήσει την έκτρωση σαν «δικαίωμα των γυναικών». Έχουμε αποκαλέσει την ομοφυλοφιλία «εναλλακτικό τρόπο ζωής». Η αύξηση των εξαρτημένων από τα ναρκωτικά και των βίαιων θανάτων μεγαλώνει με τρομακτικά ποσοστά. Και παρόλο που το πρόβλημα της ανηθικότητας αγνοείται από τον περισσότερο κόσμο, ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός εξακολουθεί να λέει ότι είναι κακό!

Τώρα, με τη σύγχρονη τεχνολογία ο κόσμος ξοδεύει χρόνο στους κινηματογράφους και στην τηλεόραση, όπου μπορεί να βλέπει άνετα την πορνογραφία και την εγκληματική βία να παρουσιάζεται μπροστά του σαν μια αποδεκτή συμπεριφορά. Δυστυχώς, οι άνθρωποι σήμερα προγραμματίζουν το χρόνο τους για να επιτύχουν οικονομικά, έτσι που να εκπληρώσουν όλα τα όνειρά τους…, να αγοράσουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο, καινούργιο σπίτι, «καινούργια παιγνίδια», κλπ. Όλοι μας χρειαζόμαστε χρήματα για να ζήσουμε, αλλά δεν θα πρέπει να ζούμε μόνο για τα χρήματα!

Τι γίνεται όμως με τον Θεό; Ποιος έχει χρόνο για τον Θεό; Είσαι επηρεασμένος από το Άγιο Πνεύμα ή οδηγείσαι από τον τρόπο με τον οποίο ζει ο κόσμος γύρω σου; «Να μη αγαπάτε τον κόσμο ούτε όσα υπάρχουν στον κόσμο. Αν κάποιος αγαπάει τον κόσμο, η αγάπη του Πατέρα δεν υπάρχει μέσα σ’ αυτόν. Επειδή, κάθε τι που υπάρχει στον κόσμο: Η επιθυμία της σάρκας και η επιθυμία των ματιών και η αλαζονεία του βίου, δεν είναι από τον Πατέρα, αλλά είναι από τον κόσμο. » (Α’ Ιωάννου 2:15-16).

Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

«Έτσι θα είναι και η παρουσία του Υιού του ανθρώπου» (Ματθ. 24:37). Ο Ιησούς μάς προειδοποιεί και σένα και μένα ότι η κοινωνική ατμόσφαιρα του δεύτερου ερχομού Του θα είναι ίδια μ’ εκείνη στις ημέρες του Νώε. Φυσικά, ο Σατανάς εξακολουθεί να εξαπατά το ανθρώπινο γένος με το ψέμα ότι, «…η ζωή θα συνεχίζεται και θα συνεχίζεται έτσι…». Να θυμάσαι όμως, ότι όπως ακριβώς ο Θεός προειδοποίησε τον κόσμο στις μέρες του Νώε, πριν να στείλει τη μεγάλη κρίση του κατακλυσμού, μας προειδοποιεί κι εμάς σήμερα! Ζούσαν μέσα στην αμαρτία, αγνοώντας το κήρυγμα του Νώε μέχρι τη στιγμή που άρχισε η βροχή και άνοιξαν οι καταρράχτες του ουρανού! Τότε όμως ήταν πολύ αργά…

Κανένας, βλέπετε, δεν ξέρει πότε ακριβώς θα έρθει ο Κύριος, από τα σημάδια όμως των καιρών γνωρίζουμε ότι ζούμε στις τελευταίες ημέρες. Ο Χριστός έρχεται και τότε θ’ αρχίσουν τα 7 χρόνια της Μεγάλης Θλίψης πάνω στη γη! Αυτό σημαίνει θάνατο και καταστροφή για πολλούς ανθρώπους. Όταν ο Θεός τιμώρησε τη γη με τον κατακλυσμό δεν σώθηκε κανένας άλλος εκτός από το Νώε και την οικογένειά του. Ναι, λόγω της ασέβειας του ανθρώπου, ο Θεός θα χύσει την οργή Του πάνω στη γη!

Η ΑΡΠΑΓΗ

Ο Νώε εξαιρέθηκε από την καταστροφή και ο Θεός τον έβαλε ασφαλή μέσα στην Κιβωτό. Ο Ιησούς μάς προειδοποιεί, «…έτσι θα είναι και η παρουσία του Υιού του ανθρώπου. Τότε, δύο θα είναι στο χωράφι. Ο ένας παραλαμβάνεται, και ο άλλος αφήνεται. Αγρυπνείτε, λοιπόν, επειδή δεν ξέρετε ποια ώρα έρχεται ο Κύριός σας» (εδάφια 40-42). Ο Ιησούς μπορεί να ξαναγυρίσει σήμερα! Μην περιμένεις, «…Να, τώρα είναι ημέρα σωτηρίας» (Β’ Κορινθίους 6:2). Εγώ δεν μπορώ να σώσω την ψυχή σου, ούτε κανένας άλλος, ούτε κανένας ιερέας, ούτε καμιά εκκλησία, «Και δεν υπάρχει μέσω κανενός άλλου η σωτηρία, επειδή, ούτε άλλο όνομα είναι δοσμένο κάτω από τον ουρανό ανάμεσα στους ανθρώπους, μέσω του οποίου πρέπει να σωθούμε» (Πράξεις 4:12). Η σωτηρία αποκτάται μόνο μέσω της προσωπικής σου πίστης στον ζωντανό Χριστό. Σε παρακαλώ, λοιπόν, να δεχτείς τον Χριστό στην καρδιά σου! Δεν θα ήθελες να σκύψεις το κεφάλι σου τώρα και να προσευχηθείς ενώ έχεις την ευκαιρία να το κάνεις αυτό σήμερα!

Θωμάς Μέντορας

(Tom Meador)

Comments are closed.